Datan manipulointi

Ilmastotutkimukseen sekä sitä sivuaviin tutkimusaiheisiin liittyvät keskustelut

Valvoja: Hallitus

Carbonautti
Viestit: 747
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Datan manipulointi

Viesti Kirjoittaja Carbonautti » 07.05.2018, 13:18:30

Datan manipuloinnin ilmastotieteessä aloittivat James Hansen ja Michael Mann. Tarina tästä löytyy The Deplorable Climate Science Blogissa:
How James Hansen And Michael Mann Destroyed Climate Science

Artikkelissa on mielenkiintoisia graafeja. Ensimmäinen kuvaa Auringon kokonaissäteilyä (TSI) 1600-luvun alusta nykypäivään. Siinä näkyy, miten säteily on vuosisatojen aikana muuttunut.

Toinen kuva on lainattu IPCC:n raportista vuodelta 1990. Siinä näkyy selkeästi keskiajan lämmin kausi ja pieni jääkausi. Myöhemmissä IPCC:n raporteissa keskiajan lämmin kausi on häivytetty pois manipuloimalla dataa.

Seuraavassa kuvassa on yhdistetty TSI-kuvaaja ja edellinen kuva. Siitä näkee silmämääräisesti, miten Auringon kokonaissäteilyn ja globaalin lämpötilan välillä on korrelaatio.

Hansen ja Mann ovat manipuloinneillaan halunneet hävittää todisteet luonnollisesta vaihtelusta ja syyllistää ihmisen hiilidioksidipäästöt.

Linkki:
https://realclimatescience.com/2018/05/how-james-hansen-and-michael-mann-destroyed-climate-science/

Carbonautti
Viestit: 747
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Datan manipulointi

Viesti Kirjoittaja Carbonautti » 19.08.2018, 21:49:22

NoTricksZone-sivustolla on uutinen datan manipuloinnista. Nyt kyseessä on RSS-data, jota saadaan, kun lämpötiloja mitataan satelliittien avulla:
Serious Climate Doping Suspicion Against RSS: Satellite Temperatures Raised One And Half Tenths Of A Degree

Uutisessa on kuva lämpötilakäyrineen. Punainen alempi käyrä on julkaistu huhtikuussa 2015. Sininen ylempi käyrä on julkaistu kesäkuussa 2018. Käyrän loppupäätä on nostettu noin 0,15 astetta.
The changes happen to affect the hiatus phase, as it apparently had to do with the fear that the warming would not continue. The values ​​were simply raised. It’s a classic case where the readings did not confirm the models. But instead of improving the models, the measurement data were changed. There are hardly any other disciplines out there where things work this way.

http://notrickszone.com/2018/08/19/rss-suspected-of-serious-data-doping-german-scientists-say-values-fudged-to-fit-models/

unbiased
Viestit: 1265
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Datan manipulointi

Viesti Kirjoittaja unbiased » 23.08.2018, 10:14:59

Turha lukea noita kiistelysivustoja, joissa kinataan onko lämpötila noussut vai ei. Luonnollisesti alailmakehän lämpötila vaihtelee Suomessakin vuoden aikana 50 astetta ja pidemmällä aikavälillä vielä enemmän. Tietenkin myös lämpötilojen keskiarvo vaihtelee. Ilmakehän sisäisen energian vaihteluista ei kukaan puhu. Suunsa pitävät tiukimmin kiinni ilmastonmuutosta ajavat piirit.

Kuitenkin vanha tutkittu koeteltu tieto sanoo, ilmakehän sisäinen energia koostuu kolmesta merkittävästä energiasta; ilmamolekyylien keskimääräisestä liike-energiasta (lämpötila), ilman latentista energiasta (veden olomuodon muutoksien sitoma energia) ja potentiaalienergiasta (mgh).

Ilma sisältää troposfäärissä suunnilleen saman määrän energiaa eri korkeuksilla. Korkealla on lämpötila matala, koska potentiaalienergiaa on enemmän. 1 gramma vesihöyryä sisältää saman verran energiaa, kuin 1 asteen lämpötilan muutos 2 kuutiometrin ilmamäärässä maan pinnalla. Ilmassa on keskimäärin 13 g vesihöyryä kuutiometrissä ilmaa ja tämän sisäinen energia vastaa 1 ilmakuution 25 asteen lämpötilan muutosta. Jos siis ilman lämpötila on kohonnut 1 asteen, se on voinut tapahtua kosteuden vähenemisestä 4%. Viime kesänäkin ilman energia oli suunnilleen sama kuin edellisenä viileänä kesänä, kun kosteutta oli vähemmän, mistä myös seurasi kuivuutta ja metsäpaloja. Jos tämä kesä oli 10 astetta lämpimämpi kuin edellinen, siihen riittää tämän kesän 4 g vähäisempi absoluuttinen kosteuspitoisuus. Molemmissa kesissä poikkeama voi olla 2 g enemmän tai vähemmän normaaliin verrattuna. Ilman hiilidioksidipitoisuudella tai fossiilisten poltolla ei ole havaittavaa merkitystä ilma kosteuspitoisuuteen.

Vaikka turha faktoja on yrittää selittää kouluttamattomille, jotka uskovat lämpimän kesän aiheutuneen ilmaston lämpenemisestä, kun aistit ja lämpömittarit havaitsevat vain lämpötilan kohoamisen muttei kosteuden vähenemistä, ja media syöttää lämpenemispropagandaa.

Carbonautti
Viestit: 747
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Datan manipulointi

Viesti Kirjoittaja Carbonautti » 25.06.2019, 20:02:10

NoTricksZone-sivustolla on uutinen NASA:n uusista tempuista:
Adjusted “Unadjusted” Data: NASA Uses The “Magic Wand Of Fudging”, Produces Warming Where There Never Was
Uutisessa on esitetty esimerkkinä kuusi muuttuvaa lämpötilakäyrää ennen ja jälkeen peukaloinnin.

NASA:n toiminta romahduttaa sen vähäisenkin uskottavuuden, mikä sillä on joskus ollut.

Linkki:
https://notrickszone.com/2019/06/25/adj ... never-was/

Vastaa Viestiin