NOAA-tutkimuslaitoksen huijausyritykset

Ilmastotutkimukseen sekä sitä sivuaviin tutkimusaiheisiin liittyvät keskustelut

Valvoja: Hallitus

Carbonautti
Viestit: 797
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

NOAA-tutkimuslaitoksen huijausyritykset

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Yhdysvaltain liittovaltion sää- ja valtamerentutkimusorganisaatio (NOAA) on peukaloinut lämpötilatilastoja. Ilman peukalointeja USA:n mantereella ei ole tapahtunut lämpenemistä sataan vuoteen.

Aiheesta kirjoittaa Real Climate Science -sivusto:
100% Of US Warming Is Due To NOAA Data Tampering
...
The problem with the NOAA graph is that it is fake data. NOAA creates the warming trend by altering the data. The NOAA raw data shows no warming over the past century


Artikkelissa on havainnollisia "ennen-jälkeen" -kuvaajia.

Linkki:
http://realclimatescience.com/2016/12/100-of-us-warming-is-due-to-noaa-data-tampering/

unbiased
Viestit: 1320
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: NOAA-tutkimuslaitoksen huijausyritykset

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Tuosta tuli mieleen lämpötila anomaliat, joiden keskiarvo näyttää nousseen. Paikallinen anomalia saadaan, kun paikan vuoden keskilämpötilaa verrataan kolmenkymmenen vuoden keskiarvoon. Globaali anomalia saadaan kun lasketaan kaikkien anomalioiden keskiarvo. (Näin ymmärsin.)
Hienolta tuntuu, mutta matemaattisesti kysymyksessä on vain kaikkien lämpötilojen vuoden keskiarvo, jota verrataan 30 vuoden kaikkien lämpötilojen keskiarvoon. Edellytyksenä on, että lämpötiloja on mitattu samalla tavalla. Jos ei ole, voidaan saatua anomaliaa muokata valitsemalla sopivasti dataa. Esimerkiksi sekoittamalla suoriin lämpötilamittauksiin puiden vuosikasvusta tai maa- ja jääkairauksista arvioituja lämpötiloja.
No, viimeisten 35 vuoden mittausten mukaan ilmakehän lämpötila on kohonnut 0,4 astetta, mutta samalla latentti energia on vähentynyt lämpötilan kohoamista vastaavalla määrällä. Ilmakehä ei ole siis lämminnyt eikä viilentynyt, mikä onkin odotettavissa oleva havainto, kun mitään mullistavaa muutosta ei ole tapahtunut auringon tuottamassa säteilyenergiassa. Mittauset on tehnyt NOAA, joten on joukossa rehellisiäkin tiedemiehiä - mutta kenen ääni pääsee etusivuille?
Kuva
Kuvahan on niiltä ajoilta, jolloin väitettiin hiilidioksidipitoisuuden lisäänvän kosteuspitoisuutta ja vahvistavan kasvihuoneilmiötä. NOAA:n mittausten mukaan hiilidioksidipitoisuuden kasvu myös vähentää kasvihuoneilmiötä, koska vesihöyryä pidetään pahimpana kasvihuonekaasuna. Kasvihuonekaasuilla on kuitenkin todellisuudessa viilentävä vaikutus, koska ne saavat säteilyenergiansa pääosin maan pinnasta ja säteilevät sitten saamansa energian kaikkiin suuntiin. säteilyenergia tulee maan pinnasta, josta puolet palautuu ja puolet säteilee ulos. Jos molemmat puolikkat kasvavat, ulos mennyt energia on poissa maan energiasta ja maan pinnan lämpötila alenee, kunnes syntyy uusi säteilytasapaino. Niin, mikäli kasvihuoneilmiö on olemassa. Kun ilmakehän energia näyttää pysyvän vakiona, mitään kasvihuoneilmiötä ei myöskään ole.

peikko763
Viestit: 62
Liittynyt: 28.11.2013, 10:25:17

Re: NOAA-tutkimuslaitoksen huijausyritykset

Viesti Kirjoittaja peikko763 »

Eipä tossa mitään järkeäkään ole... Ja USA:n adjustointi on vasta jäävuoren huippu, myös Islannin lämpötiloja ja Suomen jne. on peukaloitu :
Kuva

Eikä myöskään 1930-luvun lopun lämpöt GHCN tai GISS datassa täsmää Sodankylään, pyöristys on useilta vuosilta alaspäin kylmemmäksi :
Kuva

http://ilmatieteenlaitos.fi/vuositilastot

1981-2010 keskiarvo Sodankylä -0,4C

1936, Sodankylä lämpötila -0,2C (poikkeama +0,2C )

1937, Sodankylä lämpötila +1,2C (poikkeama +1,6C )

1938, Sodankylä lämpötila +2,5C (poikkeama +2,9C )

1939, Sodankylä lämpötila -0,4C (poikkeama +0,0C )

Olenkiin piirtänyt itse käyrän pohjoisesta pallonpuoliskosta johon voi luottaa ihan kohtalaisen hyvin. 1970-luvun ilmastotiedemiesten näkemys Pohjoisesta Pallonpuoliskosta ja RSS satelliitti pohjoisesta pallonpuoliskosta. 1970-luvun tiedemiehet eivät tienneet CO2-humpasta mitään :
Kuva

Eli tällä hetkellä ( tammikuu 2017) lämpötilat ovat samaa luokkaa kuin 1920-luvulla. Eli ei lämpenemistä 100 vuoteen.

unbiased
Viestit: 1320
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: NOAA-tutkimuslaitoksen huijausyritykset

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Niinpä! Lämpötilaerot ovat pieniä ja jokainen voi peukaloida niitä haluammansa suuntaan ihan oman uskomuksensa mukaisesti.
Luotan kuitenkin eniten NOAA:n mittaustuloksiin.
Kuva
Kuvasta selviää, että lämpötila on selvästi kohonnut vuosien kuluessa ja samaan aikaan ilmakehän sisältämä vesihöyrymäärä on alentunut. Yhteisvaikutuksena ilmakehä ei ole sen enempää lämmennyt kuin viilentynytkään mittaustarkkuuden rajoissa. Tämä voi ymmärtää, jos on riittävästi perillä ilmakehän fysiikasta.
On yhtä falskia taistella CAGW:tä vastaan, väittämällä ettei lämpötila ole kohonnut, kuin todistella ilmakehän lämmenneen pelkän lämpötilan kohoamisen perusteella. Jälkimmäiseen erehtyy lämpenemisestä kohua synnyttänyt ilmastotiede.

Carbonautti
Viestit: 797
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: NOAA-tutkimuslaitoksen huijausyritykset

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

WUWT-sivustolla kerrotaan NOAAn tutkimuksesta, joka liioitteli lämpenemistä ja rikkoi tutkimuslaitoksen omia menettelyjä vastaan. Tutkimus julkaistiin kiireellä ennen Pariisin ilmastokokousta tarkoituksena vaikuttaa kokouksen päätöksiin.

BOMBSHELL – NOAA whistleblower says Karl et al. “pausebuster” paper was hyped, broke procedures
...
The Mail on Sunday today reveals astonishing evidence that the organisation that is the world’s leading source of climate data rushed to publish a landmark paper that exaggerated global warming and was timed to influence the historic Paris Agreement on climate change.

Linkki:
https://wattsupwiththat.com/2017/02/04/bombshell-noaa-whistleblower-says-karl-et-al-pausebuster-paper-was-hyped-broke-procedures/

unbiased
Viestit: 1320
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: NOAA-tutkimuslaitoksen huijausyritykset

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Kuva
Tässäkin on syytä huomautuksiin
Käyrissä on vajaa 0.2 asteen ero. On huomattava, että käyrissä vertailulämpötilana on globaali keskimääräinen lämpötila, jota ei ole olemassakaan. On olemassa vain jokin valittu lämpötilojen laskettu aritmeettinen keskiarvo. Mutta mikä, kumpikaan ei sitä kerro? Lämpötila-anomaliat ovat tilastojen tarkastrelua. Jokainen tietää, että tilastoja voi viritellä tarkoituksen mukaisesti tekemättä suuria virheitä.

Fyysikot tietävät, että lämpötiloja voi laskea yhteen ja laskea niiden keskiarvoja, mutta luvuilla ei ole merkitystä fysiikassa kuin poikkeustapauksessa. Ilmakehässä ei yksin lämpötila kerro ilmakehän lämpöenergian määrää. Pitäisi tietää lisäksi latentin energian määrä. NOAA on aivan oikein havainnut lämpötilamittausten keskiarvon muuttumista ja latentin energian määrää (ed. kuva). Pienellä laskulla voi huomata, että ilmakehän energia ei ole lisääntynyt tai vähentynyt. Ilmasto tuntuu lämmenneen, koska lämpötila on kohonnut. Moni ei voi siten ymmärtää, ettei ilmakenhän energia ole lisääntynyt. WUWT ja RealClimate sivustojen väittely perustuu samaan väärinymmärrykseen. Rehellisesti on myönnettävä mittauksen osoittavan lämpötilan kohonneen. Ilmakehän lämpöenergia on kuitenkin mittausten mukaan pysynyt vakiona, joten mitään vaaraa CO2 päästöistä ei ole.

Sitä ihmettelen, ettei NOAA tätä kerro. Luultavasti piankin kertoo, kunhan poliittiset paineet CAGW-politiikasta hellittävät. Kun ilmakehän energia ei ole lisääntynyt, ei myöskään kasvihuoneilmiön (jos sitä edes on olemassa) voimistuminen ole vaikuttanut ilmakehää lämmittävästi. Kasvihuonekaasuilla kun ei ole vaikutusta haihtumisilmiöön.

nokikolari
Viestit: 75
Liittynyt: 15.09.2010, 18:00:32

Re: NOAA-tutkimuslaitoksen huijausyritykset

Viesti Kirjoittaja nokikolari »

Tässäkään ei ei oikeastaan ole mitään uutta. AGW saatu aikaan poistamalla sääasemia.

http://notrickszone.com/2017/02/13/more ... e-present/

unbiased
Viestit: 1320
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: NOAA-tutkimuslaitoksen huijausyritykset

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Ei se noin yksinkertaista ole. Skeptikko palstoilla on vastapolitiikkaa lämpötilan nousun vähättelemisessä. Tämä on aivan yhtä huonoa "tiedettä" kuin lämpötilan nousun liioittelu. Jokainen lämpötilamittauksien kanssa työskennellyt tietää kuinka vaikeaa on lämpötilan mittaaminen 1 asteen tarkkuudella isommassa tilassa kuin hallittu reaktioastia laboratoriossa. Ilmaston lämpötila on vähän kohonnut, kyllä siihen havaintoon tulee luottaa, onhan siitä nykyään varmaa tietoa NOAA:n mittauksissa. Kuten olen jo monesti sanonut, lämpötilan nousu ei välttämättä tarkoita, että ilma olisi lämmennyt - sen lämpöenergia olisi kasvanut.

Erään ilmastoharrastelijan propaganda blogista
Voisiko ihminen ottaa luonnon ohjaksiinsa ja palauttaa arktisen alueen jääpeitteet sen jälkeen, kun lämpenevä ilmasto on sulattanut ne pois?

Moni uskoo harhakuvitelmaansa, koska näyttää siltä, että kevään tulleessa ilma lämpenee, lumi ja jää sulaa pois. Luontoa tarkkailemattomalla tai yksinkertaiselle tämä kelpaa selitykseksi. Jään sulaminen ei kuitenkaan johdu ilman vähäisestä lämpenemisestä vaan auringon paisteesta tai lämpimistä sateista tai voimakkaista tuulista. Varjoisalla tyynellä paikalla lunta jää maastoon pitkiksi ajoiksi jopa koko kesäksi, vaikka lämpötila on kohonnut. Jään sulaminen vaatii runsaasti energiaa ja ilma on huono lämmön johde. Nopeaan sulamiseen tarvittava energia voi tulla vain auringosta tai lämpimästä vedestä. Arktisilla alueilla jäätä on paljon ja nopeakin sulaminen kestää vuosikymmeniä. Meressäkin jäävuori voi kellua kuukausia ja ajelehtia 3000 km, vaikka vesi on tunnetusti hyvä lämmön siirtäjä. (Ilma ei riitä jäähdyttämään suoraan auton moottoria, tarvitaan vesijäähdytys, jolla moottorissa kehittynyt lämpö siirretään suuri pinta-alaiseen jäähdytin säleikköön, jossa nopea ilmavirtaus pystyy kuljettamaan lämmön pois.) Vähäisellä yhden asteen ilman lämpötilan nousulla sulamisen nopeuteen ei ole havaittavaa vaikutusta. Epäilevä voi nyt kevään tullessa katsella ympärilleen ja tehdä havaintoja, mitä yhden asteen lämpötilan nousu aiheuttaa lumipeitteelle varjoisassa paikassa.

Tässä onkin hyvä kysyä, miksi tievierien tai nokeentunut lumi sulaa nopeammin kuin puhdas lumi? Vastaus on yksinkertainen ja helppo, jos osaa tehdä loogisia päätelmiä ja on hieman perilla luonnontieteistä.

Carbonautti
Viestit: 797
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: NOAA-tutkimuslaitoksen huijausyritykset

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Ihan kaikkea ilmastodataa ei ole vielä peukaloitu. Sen voi päätellä Saksan Zugspitze-vuorella sijaitsevan mittausaseman lämpötiladatasta. Selvä trendi alaspäin on havaittavissa.
Station At Germany’s Highest Summit Measures Midwinter Cooling Of Over -3°C Over Past 30 Years!

Linkki:
http://notrickszone.com/2017/02/14/station-at-germanys-highest-summit-measures-midwinter-cooling-of-over-3c-over-past-30-years/#sthash.T2XrYu6V.dpbs

unbiased
Viestit: 1320
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: NOAA-tutkimuslaitoksen huijausyritykset

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Kaikkea sitä netistä löuytyy

Yhden vuoronhuipun tammikuun lämpötiloja tutkimallako kumotaan lämpötilojen kohoaminen kaikkailla maapallolla. Päätelmä on täysin järjetön verrattuna kymmenellä tuhannella mittarilla saatuun maapallon lämpömittarien aritmeettiseen keskiarvoon, jonka avulla on päätelty ilmaston lämmenneen. Mikä sekin on fyysikon mielestä huonosti ajateltu.

Carbonautti
Viestit: 797
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: NOAA-tutkimuslaitoksen huijausyritykset

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Joanne Novan blogissa kerrotaan, miten valtamediakin lyttää puheena oleva tutkimuksen:
Pause-deniers finally get busted by mainstream media

Artikkelissa kerrotaan, miten Yhdysvaltain kongressia ja Obamaa harhautettiin väittämällä, ettei globaalissa lämpötilakehityksessä ole ollut paussia. Artikkelin graafi satelliittimittauksista näyttää selvästi, että globaalin lämpötilan trendi on käytännössä ollut nolla.

Kuva

Linkki blogikirjoitukseen:
http://joannenova.com.au/2017/02/pause-deniers-finally-get-busted-by-mainstream-media/#more-52972

unbiased
Viestit: 1320
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: NOAA-tutkimuslaitoksen huijausyritykset

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Lämpötilatilastoja voi näköjään muokkailla aika vapaasti. Luultavasti tämä kuva on muokattu samoista datoista mutta asiallisemmin. Trendin löytäminen tämän tapaisista aikasarjoista osa leikkaamalla osoittaa heikkoa perustietoa aikasarjojen tutkimisessa. Varsinkin kun ilman apuneuvoja näkee, että kyseisellä tavalla laskettu anomalia on selvästi kasvanut noin 0,4 astetta 35 vuodessa.
Kuva
Lämpötilat ovat kohonneet on melkoisen luotettava tieto, turha sen kumoamiseksi on tehdä töitä. Miksi lämpötila on kohonnut, sitä kannattaa tutkia, vaikka siitä onkin jo olemassa tieteellinen konsensus ilmastotieteessä. Luonnontieteissä konsensuksella ei ole merkitystä, vain silllä on, että tieto on ristiriidatonta. Lämpötilan kohoaminen ei tule ristiriitaiseksi joidenkin alkeellisten trendikäyrien avulla. Lämpenemisen syyksi esitetty kasvihuoneilmiö on kuitenkin pahasti ristiriitainen olettamus termodynamiikan kanssa.

Johdatusta aikasarjojen analysointiin http://www.abs.gov.au/websitedbs/D33101 ... The+Basics

Carbonautti
Viestit: 797
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: NOAA-tutkimuslaitoksen huijausyritykset

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

The Deplorable Climate Science Blog (realclimatescience.com) uutisoi IPCC:n, NASA:n, NOAA:n ja CRU:n ilmastonlämpenemisvedätyksistä. Artikkelissa "100% Predictable Fraud From Government Climate Scientists" on selostettu useita vedätysyrityksiä vuosien varrelta.

Muutamia esimerkkejä:
- IPCC häivytti keskiajan lämpimän kauden
- NOAA häivytti arktisen merijään minimin 1940- ja 1950-luvuilla
- CRU häivytti 1940-luvun jälkeisen viilenemisen
- NOAA ja NASA häivyttivät 2000-luvun alun lämpenemispaussin.

Linkki:
https://realclimatescience.com/2017/02/ ... cientists/

unbiased
Viestit: 1320
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: NOAA-tutkimuslaitoksen huijausyritykset

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Realclimate
RealClimate was launched on 10 December 2004 by nine climate scientists.[

Ilmastotieeilijöitä siis tässäkin taustalla kinaamassa siitä onko ilmasto lämmennyt vai ei. Molempien osapuolien kiistely on pelkkää ilmastopolitiikkaa, ei ilmastotiedettä, joka perustuisi yksinkertaiseen termodynaamiseen kokemusperäiseen tietoon.

Olen aikaisemmin arvellut, että satelliiteilla mitattu lämpötilatilasto olisi vain alailmakehän lämpötilakohinaa, joka voi sisältää kasvutrendinkin. Myöhemmin ole siitä varmistunut. Ilmakehässä lämpöenergiaa on sekä latentissa muodossa että ilman kineettisenä energiana. Latentti energia riippuu ilmakehän vesihöyrypitoisuudesta, josta on myös mittauksia eri korkeudella. Ainoa mihin ilmastoasioissa voi luottaa on mittaustieto, jota ei ole mankeloitu. Kuva
Kuvasta voi laskea, kuinka paljon ilmakehän latentti lämpöenergia on vahentynyt suhteellisen kosteuden alentuessa. Ja kas kummaa, terminen energia, jota lämpömittarit havaitsevat on lisääntynyt mittaustarkkuuden rajoissa saman verran. Osoittaa myös sen, että mittaustietoon voi luottaa. Ilmakehän kokonaisenergia on pysynyt entisellääm, mitään lämpenemistä ei ole tapahtunut. Omituista ettei ilmastotieteen sivuilla skeptikko tai alarmistipuolella hallita termodynamiikan alkeita. Tai voihan olla, että ilmastotieteessä politisoituminen on vahvempi vaikuttaja kuin mittaamalla tai kokemuksesta saatu tieto luonnosta.

Carbonautti
Viestit: 797
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: NOAA-tutkimuslaitoksen huijausyritykset

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Taas on uutisia NOAA:sta ja NASA:sta.

The Global Warming Policy Forum kertoo, että USA:n kongressi käynnistää tutkimukset siitä ilmastodatasta, jolla maailman johtajia harhautettiin Pariisin ilmastokokouksessa.
US Congress Launches Probe Into Climate Data That Duped World Leaders Over Global Warming

Revelations by the Mail on Sunday about how world leaders were misled over global warming by the main source of climate data have triggered a probe by the US Congress.

Linkki:
http://www.thegwpf.com/us-congress-launches-probe-into-climate-data-that-duped-world-leaders-over-global-warming/

WUWT taas kertoo, että USA:n senaatti on hyväksynyt uuden lain: The NASA Transition Act 2017. Se määrää, että NASA lopettaa ilmastotutkimuksen. Osa ilmakehän tutkimuksesta jää edelleen NASA:lle.
Lawmakers are remaking NASA in order to leave parts of the agency’s earth science program untouched but remove its climate change research.

NASA:n GISS-lämpötilasarjat siirretään luultavasti NOAA:n vastuulle. Tästä on vaikea sanoa, onko ratkaisu hyväksi vai haitaksi datan luotettavuudelle.
I suspect maintenance of the NASA GISS temperature series, NASA’s best known climate product, will be transferred to NOAA.

Linkki:
https://wattsupwiththat.com/2017/02/19/nasa-to-focus-on-space-science-senate-passes-the-nasa-transition-act/

Vastaa Viestiin