Uusi tutkimus Auringon ja kosmisten säteiden yhteydestä

Ilmastotutkimukseen sekä sitä sivuaviin tutkimusaiheisiin liittyvät keskustelut

Valvoja: Hallitus

Carbonautti
Viestit: 1083
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Uusi tutkimus Auringon ja kosmisten säteiden yhteydestä

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

The Technical University of Denmark ja The Hebrew University of Jerusalem tekivät yhdessä tutkimuksen, joka vahvistaa niin sanottua Henrik Svensmarkin teoriaa. Tutkimus on julkaistu Nature Scientific Reports -julkaisussa.

Svensmarkin teorian mukaan Auringon aktiivisuus säätelee kosmisten säteiden pääsyä Maan ilmakehään. Kun Auringon aktiivisuus on matalalla, pääsee enemmän kosmisia säteitä läpi, jolloin pilvisyys lisääntyy. Tämä taas aiheuttaa globaalia viilenemistä.

Tutkimuksesta on uutisoitu NETZERO WATCH -sivustolla:
New study confirms Sun/Cosmic-Ray climate connection

A new study published in Nature Scientific Reports by researchers at the Danish National Space Institute at the Technical University of Denmark (DTU) and The Hebrew University of Jerusalem suggests that the Sun’s activity in screening cosmic rays affects clouds and, ultimately, the Earth’s energy budget with concomitant climatic effects.
Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin (IPCC) väitteet ihmiskunnan hiilidioksidipäästöjen merkityksestä saavat kovan takaiskun.

Seuraava lainaus kertoo hyvin, miten uusi tutkimus jyrää IPCC:n AR6-raportin väitteen:
The observational data indicate that the Earth absorbs almost 2 Watts per square metre additional energy within 4 to 6 days of the cosmic-ray minimum. Such a large effect is a major surprise since the general consensus of the climate community, recently expressed in the 2021 released IPCC report AR6 (chapter 7.3.4.5), is that, “… the GCR [galactic cosmic rays] effect on CCN [cloud condensation nuclei] is too weak to have any detectable effect on climate and no robust association was found between GCR and cloudiness. … There is high confidence that GCRs contribute a negligible ERF [effective radiative forcing] over the period 1750 to 2019.”

These new results show the IPCC’s conclusion will need to be reassessed. Two Watts per square metre can be compared with the IPCC report’s estimate of solar effective radiative forcing over the period 1750 to 2019 of only 0.01 Watts per square metre (obtained by only considering solar irradiance changes).
Linkki uutiseen:
https://www.netzerowatch.com/sun-cosmic ... confirmed/
unbiased
Viestit: 1633
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Uusi tutkimus Auringon ja kosmisten säteiden yhteydestä

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Kosmista säteilyä on, vaikka se on harvinaista. Tässä videossa siitä on esimerkki https://www.youtube.com/watch?v=Rpp9E-BtUY8

Viitatussa artikkelissa sanottiin
”Voi olla, että hiilidioksidin vaikutus ilmakehässä – niin sanottu ilmastoherkkyys – voi olla pienempi kuin ilmastomalleista päätellään, kun tämä vaikutus otetaan huomioon”, lisää professori Svensmark.
Mitä on ilmastoherkkyys? (Ilmastoherkkyys on ilmaston lämpötilatasapainon muutos hiilidioksidipitoisuuden kaksinkertaistuessa.) Herkkyys liittyy ihmisen omiin tuntemuksiin, enkä muista, että fysiikassa olisi puhuttu herkkydestä. Fysiikassa joko kohteeseen tulevalla hiukkasella tai energialla on vaikutusta tai ei ole. Joutuu taas miettimään, onko Svensmarkin tutkimus nykyaikaan kuuluvaa politiikan ohjaamaa tutkimusta. Videosta ilmenee, että kosminen säteily maan pinnalla on erittäin harvinaista, joten voiko sen tuoma energia aiheuttaa sellaisia muutoksia, että niillä olisi vaikutusta lämpötiloihin.

On aivan selvää, että pilvien määrä vaikuttaa lämpötilojen keskiarvoon. Jokainen on selvästi todennut, että aurinkoisella säällä pilvien määrä vaikuttaa lämpötilaa alentavasti ja yöllä pilvisyyden vaikutuksesta ilma on lämpimämpää kuin kirkkaana yönä. Mutta mikä on pilvisyyden vaikutus koko maapallon lämpötilojen keskiarvoon? Siihen ei vastausta ole keksitty. Kaiken lisäksi pilvisyyden vaikutus riippuu leveysasteesta. Teoreettisesti voi arvella, että täysin pilvisellä maapalolla lämpötila olisi joitakin asteita korkeampi, vaikka otetaan huomioon maanpinnan saama heikompi säteilyteho pilvien heijastamisesta johtuen. Pilvisellä maapallolla säteilyenergia voi poistua vain pilvien yläpinnalta matalasta lämpötilasta. Tätä ei juuri kukaan selvittele, koska kuka rahoittaisi tällaista tutkimusta, joka voisi kumota ilmastonmuutoksen.
Kosmisella säteilyllä on merkitystä pilvisyyden määrään. Se on selvä, mutta voi epäillä, että määrä on merkityksettömän pieni, koska monet muut tekijät etenkin haihtumisen määrä vaikuttavat pilvisyyteen. Liikutaan jälleen heikoilla jäillä kuten hiilidioksidin vaikutusta arvioitaessa.
Vastaa Viestiin