Phil Jones on myöntänyt pantanneensa ilmastodataa

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Noa Saarelma
Viestit: 46
Liittynyt: 14.11.2008, 11:21:46

Phil Jones on myöntänyt pantanneensa ilmastodataa

Viesti Kirjoittaja Noa Saarelma »

Ilmastodatan salaaminen myönnetty - ”Maan tapa”

Ilmastonmuutossodan keskiöön joutunut East Anglian yliopiston professori Phil Jones on myöntänyt pantanneensa ilmastodataa, kertoo Daily Telegraph.

Jones myönsi asian Britannian parlamentin kuulemisessa. Hän myös sanoi, että jotkut hänen lähettämistään sähköpostiviesteistä olivat "aika kauheita".

Samalla Jones kuitenkin sanoi, että on "maan tapa" salata tiettyjä tietoja muilta tiedemiehiltä.

Ilmastonmuutossota eli "climategate" lähti suuresta tietovuodosta, jossa East Anglian yliopiston ilmastoyksikön sähköpostiviestit vuodettiin. Ilmastoskeptikoiden mukaan professori Jones ei vain pantannut, vaan myös vääristeli tietoja.

Jones on kiistänyt tietojen manipuloinnin.

http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/86447-ilmastodatan-salaaminen-myonnetty-%E2%80%9Dmaan-tapa%E2%80%9D

Antero
Viestit: 161
Liittynyt: 02.03.2008, 13:43:30

Re: Phil Jones on myöntänyt pantanneensa ilmastodataa

Viesti Kirjoittaja Antero »

Niin ja sitten koko IPCC.n uskottavuus vaarassa. YK onkin päättänyt laittaa riippumattoman komitean tukimaan koko toimintatapaa. Kuulemma minkään alan asiantuntijoina ilmastoskeptikot ovat pystyneet kyseenalaistamaan IPCC.n toiminnan. Skeptikoiden mielipiteitä "oikeat"tiedemiehet joutuvat oikomaan. No ei tarvii olla tiedemies, kun tietää ettei Himalajan jäätiköt noin vain sula tai, että Etelämantereelta irronnut jäävuori on normaali ilmiö, eikä vaikuta mihinkään mitään. Viimeksimainitusta ei kuitenkaan ole vielä juuri kunnon kommenttia paitsi yhden kuulin silloin samana päivänänä kun irtoaminen tapahtui. Joku "asiantuntija" tietenkin sanoi, että se on ilmastonmuutoksen syytä. Johonkinhan se jää lähtee kun paljon syntyy sanoo skeptikko. On meillä skeptikoilla voimaa, kun saadaan IPCC polvilleen.
Sunnuntai 08

HMV
Viestit: 581
Liittynyt: 02.02.2010, 08:27:28

Re: Phil Jones on myöntänyt pantanneensa ilmastodataa

Viesti Kirjoittaja HMV »

Kahden ympäristötieteilijän lausunnot Ison-Britannian CRU:n toimia tutkivalle parlamenttikomitealle ovat paljastavia - ja Jonesin kannnalta vähemmän imartelevia:

http://blogs.news.com.au/heraldsun/andr ... ndal#68680

http://network.nationalpost.com/NP/blog ... chill.aspx

Vastaa Viestiin