HS taas ilmastoasialla

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Carbonautti
Viestit: 950
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

HS:n karmiva uutinen:
Tutkijat: Hallitusohjelman tavoitteeseen liikenteen päästöjen puolittamisesta ei päästä ilman polttoaineen hinnan nousua – muut keinot eivät tuo riittävää vähennystä

Liikenne- ja viestintäministeriö esitteli tiistaina eri keinojen vaikutusarvioita. Fossiilittoman liikenteen suunnitelma esitellään lokakuun lopussa.
Linkki:
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006659952.html
unbiased
Viestit: 1487
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Hallituksen päätösten mukaan EU ottaa Suomelta 6 miljardia euroa ja palauttaa siitä 3 miljardia ja ilmeisesti määrää, mihin palautus käytetään. Suomalaisten valitsemalle hallitukselle ilmastonmuutos on erinomainen ilmiö, sen avulla voidaan nostaa veroja rahasumman keräämiseksi. Ei ole ihme, että hallitus kannattaa tiukasti ilmastopolitiikkaa ja palkkaa virastoihin omaa kannattajakuntaa.
Blogissaan liikenneministeri kirjoitti:Suomessa ei ihan joka päivä julkaista kansainvälisesti ainutlaatuista tutkimustietoa, mutta tänään on se päivä.

Vaikutusten arvioinnin perusteella tiedämme nyt entistä tarkemmin, kuinka paljon vähäpäästöisten autojen tuki tai sähköisen latausinfran rakentaminen tai ajoneuvojen hankinnan verotuksen keventäminen vähentää päästöjä. Yhdessä jaetun tietopohjan avulla voimme panna toimenpiteitä tärkeysjärjestykseen, samalla kun pohdimme, miten varmistutaan oikeudenmukaisuudesta.
Hienoa postmodernia kieltä (lue koko juttu(. Arvioinnin perusteella saadaa tietoa. Luonnontieteilijälle tieto on todellisuuteen, tosiasioihin perustuva käsitys jostakin. Poliitikolle tieto on ilmoitus, tiedotus, sanoma, viesti, uutinen, jonka perusteena on aaterakennelman mukainen arviointi. Eiköhän liikenneministerin päätökset johda yhtäläiseen tulokseen kuin huono lämmitysuuni, lämpö karkaa harakoille.
jpp
Viestit: 699
Liittynyt: 20.11.2009, 16:38:09

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja jpp »

Syyskuu mittaushistrian lämpimin, jopa hurjat 0.08 astetta edellisestä ennätyksestä:

Syyskuu oli maapallon mittaushistorian lämpimin

https://www.hs.fi/tiede/art-2000006661442.html
unbiased
Viestit: 1487
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja unbiased »

HS kirjoitti:Maailmanlaajuisesti syyskuu oli 0,08 celsiusastetta edellistä syyskuun ennätystä lämpimämpi.
Tuo varmasti pitää paikkansa. On mitattu lämpötilojen keskiarvoja eri puolilla maapalloa ja laskettu niiden keskiarvo. Jos on peretynyt lämpötilan mittauksiin, voi heti sanoa, että hesarin otsikolle "Syyskuu oli maapallon mittaushistorian lämpimin" ei ole perusteita.
Lämpötilan mittaaminen on hyvin vaikea toimenpide jo 0,1 asteen tarkkuudella. Kuka esimerkiksi pystyisi mittaamaaan asuintilojensa (100 m²) kuukausilämpötilan 1 asteen tarkkuudella, vaikka käyttäisi havaitsemiseen parin tuhannen euron laitteistoa. No saattaisi se onnistuakin, mutta olisiko sillä merkitysta asumismukavuuteen, tuskin.
1918 syyskuun keskilämpötila oli 0,45 astetta alempi, kun viime kuun syyskuun keskilämpötila. Siihen ei media kiinnittänyt huomiota ja turhaan olsikin keskittänyt. Kummallakaan havainnolla ei ole mitään tekemistä ilmastonmuutoksen kanssa. Ilmaisevat vain ilmasto vaihtelee.

Jos pitää kiinni hiilidioksidipäästöjen aiheuttamasta ilmastonmuuoksesta, olisi ehdottomasti lämpötilojen sijaan tutkittava ja mitattava alailmakehän energiamäärän muutoksia. Lämpötilamittaukset sitä eivät ilmaise riittävän tarkasti. Jos halutaan tietää yhden ilmakuution sisältämän sisäisen energian määrä, on havaittava ilmakuution lämpötila, vesihöyryn määrä ja ilman paine kuutiossa.
Näistä saa suhteellisen hyvän mielikuvan tarkastelmalla ilmakuution energiaa. Yhden asteen lämpötilan muutos vastaa energiamäärässä 1300 joulen energiaa. 1 vesihöyrygramman muutos vastaa 2256 joulen energiaa. 50 hPa ilmanpaineen muutos vastaa energiassa arviolta 500 joulen energian muutosta. Jos ilmakuutio on liikkeellä 10 m/s, tuulienegria on 65 joulea. Lämpötila vaikuttaa ilmakehän energiaan mutta muut vaihtelut voivat vaikuttaa 3 kertaa enemmän kokonaisenergiaan.
jpp
Viestit: 699
Liittynyt: 20.11.2009, 16:38:09

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja jpp »

Nyt tulee muka liian lämmintä.

Maailmalle luvassa aivan liian lämmintä

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2 ... 63266.html
unbiased
Viestit: 1487
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Ei kannata uhrata aikaa lukea saati tutkia onko hesarin propagandajuttu totta vai ei. Mutta vihjaistaanpa hieman, mitä lämpö saa aikaan.
Trooppiset sademetsät ovat 12% maapallon maapinta-alasta. Kuitenkin niissä elää 50% maapallon kasvi ja eläinlajeista, jota on noin 10 miljoonaa. Arktisella alueella (10% maapinta-alasta) elää noin 20 lajia eläimiä, jotka voisi jopa tässä luetella. Lintuja on noin 100 lajia ja kasveja 600 lajia. Päätelköön kukin faktojen perusteella onko otsikko "Maailmalle luvassa aivan liian lämmintä" muuta kuin propagandaa.
Carbonautti
Viestit: 950
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Hesarin sensuurin läpi on päässyt vahingossa ilmastoskeptisiä mielipiteitä tukeva uutinen:
Ikijää suli Norjan vuoristossa, ja alta paljastui jopa noin 6 000 vuotta vanhoja nuolia

Jotunheimenin ikijää Keski-Norjassa on alkanut sulaa ilmastonmuutoksen takia.
Herää tyhmä kysymys: miten ihmeessä ne nuolet ovat joutuneet "ikijään" alle?

Linkki:
https://www.hs.fi/tiede/art-2000007664076.html
unbiased
Viestit: 1487
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: HS taas ilmastoasialla

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Ilmastonmuutos on siis totta ja niitä on ollut ennenkin
Hesarin kuvan nuoli on vuodelta 700.

Kuva
Lämpimän keskijajan lopussa lämpötilat olivat nykyisellä tasolla ja jäätikön reunakin oli samoilla alueilla kuin nyt. Hyvä todiste lämpötilojen arviointien paikkansa pitävyydella yllä olevassa kuvassa.
Osa nuolista on 6000 vuotta vanhoja. Nuolet lienevät siten haloseeni lämpökauden loppuajalta. Olisikohan haloseenikaudella ollut etiäisiä (avaruusolioita) ajelemassa fossiilisia polttavilla lentävillä lautasilla aiheuttaen ilmastonmuutoksen?
Vastaa Viestiin