Ilmastouutiset CO2

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

funkymama
Viestit: 96
Liittynyt: 28.03.2009, 18:53:03

Re: Ilmastouutiset CO2

Viesti Kirjoittaja funkymama »

Marraskuisesta Journalisti-lehdestä löysin tämän:

"Co2-raportti.fi
Lukijoita: 3 000 – 5 000.
Ilmastonmuutokseen ja siihen liittyviin
asioihin keskittynyt media. Suunnattu kaikille
ympäristö- ja ilmastoasioista kiinnostuneille.
Päätyö, tällä hetkellä ei vielä tuottoisa;
tavoite kymmenissä tuhansissa viikkokävijöissä
ensi vuoden aikana.
Toimittajat: 1 – 2 avustajaa. Päätoimittaja
Juha Kukko."

Rahoitus tulee ilmeisesti Juhalle ainakin osittain mainostajilta, jotka valitsevat markkinapaikkansa kävijämäärien mukaan? Skeptikoita toivotaan paikalle varmasti tämän takia. Saadaan lisää kävijöitä kun väittely käy kuumana. Taidan lopettaa co2-raportin valikoivan uutisoinnin seuraamisen. Tähän asti olen seurannut, muuttuuko tyyli, kun tieto lisääntyy. Ei ole muuttunut. En halua tukea ko sivuston toimintaa. Joku varmaan viestittelee täällä sitten, jos uutisointi muuttuu puolueettomaksi?
kiinnostunut
Viestit: 2
Liittynyt: 05.01.2010, 14:57:09

Re: Ilmastouutiset CO2

Viesti Kirjoittaja kiinnostunut »

Päästöjen seuraaminen on tärkeä asia sinänsä, mutta kiinnostaisi myös tietää miten aineisto on hankittu. Toisaalta voidaan myös kysyä miten relevanttia on seurata päästöjä viikottain ja todeta, että taas ovat prosentit muuttuneet. Ja vaikka olisikin joissain tapauksissa, niin pitäisikö sen ylittää uutiskynnystä, jos asiaa ei voida yhdistää laajempaan kokonaisuuteen. Löytyy sieltä tosin sääennustuskin.

Kuten tiedämme ilmaisia lounaita ei ole tarjolla. Voisin kuvitella, että useimpien yritysten tavoitteena on tuottaa omistajilleen voittoa. Niin varmasti tässäkin tapauksessa. Palvelun ylläpitämiseksi sekä taloudellisen hyödyn saavuttamiseksi tarvitaan asialle julkisuutta myös markkinoinnin avulla. Mielestäni yhdistelmä on arveluttava. Mitä enemmän asiaa markkinoidaan, saadaan julkisuutta ja lisää mainostajia, joilla on myös vahva taloudellinen intressi, sen paremmat edellytykset on hankkia lisää tuottoa. Entä sitten muu tuki. Tulee lähinnä mieleen anekauppa. Saman tyyppisiä sivuja löytyy paljon muitakin.
Avatar
BorisW
Viestit: 1783
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ilmastouutiset CO2

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Jos ajatellaan mitkä tahot ovat CO2-raportin takana,

CO2-raportti tuotetaan yhteistyössä Suomen Tietotoimiston (STT), Suomen ympäristökeskuksen (SYKE), Benviroc Oy:n ja GWP Oy:n kanssa. Päästöjen seurantamenetelmän kehitykseen on saatu rahoitusta Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskuksesta (Tekes) ClimBus- Ilmastonmuutoksen hillinnän liiketoimintamahdollisuudet –ohjelmasta.


niin mielestäni skeptisislle kannanotoille on annettu hämmästyttävän paljon näkyvyyttä. Koska sivuja seurataan kummaltakin puolelta aitaa, niin pidän tärkeänä, että olemme visusti mukana. Joten Funkymama älä luovuta!
kiinnostunut
Viestit: 2
Liittynyt: 05.01.2010, 14:57:09

Re: Ilmastouutiset CO2

Viesti Kirjoittaja kiinnostunut »

En oikein ymmärrä leimaavaa skeptikko ei-skeptikko lähestymistapaa. Musta-valkoinen ajattelu (olet joko puolellani tai vastaan) ei ole kovin mielenkiintoista. Näiden asioiden tarkastelussa lienee kysymys myös tieteestä. Ja niitä tulisi tarkastella myös kokonaisuutena. Funkymamasta huolimatta.
Avatar
BorisW
Viestit: 1783
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ilmastouutiset CO2

Viesti Kirjoittaja BorisW »

kiinnostunut kirjoitti:En oikein ymmärrä leimaavaa skeptikko ei-skeptikko lähestymistapaa.

Olet oikeassa, lähestymistapa on väärä. Rakentava debatti niin tieteessä kuin politiikassakin olisi toivottava tapa. Olen varma, että ihmisen aiheuttamaksi väitettyyn ilmaston katastrofaaliseen lämpenemiseen kriittisesti suhtautuvat tutkijat ottaisivat ilomielin vastaan mahdollisuuden käydä rakentavaa tieteellistä keskustelua IPCC:n taustavoimien kanssa. Valitettavasti nämä tahot kuten myös meidän Ilmatieteen laitoksemme johto eivät tällaiseen keskusteluun suostu, koska jos he sen tekisivät, he myöntäisivät, että skeptikoiden mielipiteillä olisi arvoa.

Itse en koko skeptikko-sanaa mielelläni käyttäisi, mutta se nyt on tullut kiinteäksi osaksi tätä ilmastokeskustelua, eikä sille juuri mitään mahda. Onhan se ainakin parempi kuin Tiede-lehden käyttämä "änkyrä".

Palatakseni CO2-raportti.fi sivustoon, niin, vaikka sen pääpaino on poliittisesti korrektin uutisoinnin puolella, onhan sen liberaali suhtautuminen ilmastokriittisiin kirjoituksiin varsin poikkeuksellista. Toivon, että sitä lukevat myös sellaiset tiedonjanoiset henkilöt, jotka tarvitsevat omien näkemystensä tueksi muutakin tietoa kuin mitä Ilmatieteen laitos tarjoaa.
Lorentz2
Viestit: 87
Liittynyt: 13.11.2009, 12:08:12

Re: Ilmastouutiset CO2

Viesti Kirjoittaja Lorentz2 »

BorisW kirjoitti:
kiinnostunut kirjoitti:En oikein ymmärrä leimaavaa skeptikko ei-skeptikko lähestymistapaa.

Olet oikeassa, lähestymistapa on väärä. Rakentava debatti niin tieteessä kuin politiikassakin olisi toivottava tapa. Olen varma, että ihmisen aiheuttamaksi väitettyyn ilmaston katastrofaaliseen lämpenemiseen kriittisesti suhtautuvat tutkijat ottaisivat ilomielin vastaan mahdollisuuden käydä rakentavaa tieteellistä keskustelua IPCC:n taustavoimien kanssa.

Foorumi tuohon ovat peer-review julkaisut sekä kansainväliset workshopit ja symposiumit.
Vastaa Viestiin