Kiinan energiapolitiikkaa

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Kiinan energiapolitiikkaa

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Tässä gaialainen näkemys Kiinan energiapolitiikasta, josta ei ristiriitoja puutu.

Tässä koko juttu:
http://www.gaia.fi/column/low_carbon_china_in_(finnish).html

Tämän pätkän luettuani en tiennyt pitikö itkeä vai nauraa:

"Presidentti Hu julisti kesäkuussa 2008, että Kiinan täytyy nopeuttaa energiankulutuksen säästöpyrkimyksiään, parantaa energiatehokkuutta ja kehittää vähähiilistä Kiinaa. Lausuntoa on pidetty hyvin merkittävänä poliittisena viestinä siitä, että Kiina on tosissaan pyrkimyksissään vähähiilisyyteen.

Kiina on päättänyt, että vuoteen 2020 mennessä Kiinan energiantuotannosta tulee 20 prosenttia uusiutuvista energialähteistä. Kulivan viisivuotiskauden aikana (2006-2010) Kiinan tavoitteena on leikata energiankulutusta bruttokansantuotteen nähden 20 %. Tämä tarkoittaisi jopa 1,5 miljardin CO2-ekvivalenttitonnin leikkausta, eli neljä kertaa suurempi päästövähennys kuin mihin EU-15 on sitoutunut Kioton ilmastosopimuksessa."


Atte Korhola ei varmaan ollut tätä lukenut, kun tietämättömyyksissään väitti, että Kiinassa otetaan käyttöön kaksi uutta 600 MW:n hiilivoimalaa viikossa.

Ei toimi, jos sulut poistan. En osaa auttaa. Copy - paste kuitenkin toimii.
Viimeksi muokannut Tapsa, 07.04.2009, 00:02:04. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Jackass
Viestit: 705
Liittynyt: 26.08.2008, 20:56:09

Re: Kiinan energiapolitiikkaa

Viesti Kirjoittaja Jackass »

Korjaatko Tapsa tuon linkin. Ei suoraan klikkaamalla toimi vaan pitää copy-pasteta. Meneekö se sekaisin tuon sulun kanssa tms.

Tuo on vähän sen tyyppistä rajallista uutisointia kuin taannoin harrastettiin Suomen valtamediassakin. Hehkutettiin Kiinan suuria uusiutuvan energian projekteja mutta ei otettu sitten samaan aiheeseen massiivista hiilivoiman lisääntymistä. +1,3 miljardia +8% talouskasvulla kun ei tyydy ihan vähään. Voidaan olla yhtä aikaa maailman ykkönen uusiutuvassa ja yhtä aikaa lisätä, kuten ilmoittivat, hiilivoimaa 30% 2015 mennessä.
tuhelin
Viestit: 256
Liittynyt: 05.09.2008, 15:04:08

Re: Kiinan energiapolitiikkaa

Viesti Kirjoittaja tuhelin »

Tapsa ja Jackass, http://www.gaia.fi/column/low_carbon_china.html on se osoite.

Tuo konsulttifirman juttu on luonnollisestikin mainos omasta osaamisesta ja uusiutuvan teknologian vientimahdollisuuksista. En Pöyryn/McKinleyn/Rambollin sivuillekaan kirjoitettuja juttuja ihan puolueettomana "median uutisointina" pitäisi. Ympäristöalan konsulttifirma tuskin kirjoittaisi sivuilleen lupaavista hiilivoimaloiden vientimahdollisuuksista... :wink:
Vastaa Viestiin