Muutama uutinen

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Tehoautoilija
Viestit: 715
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

Öljyn hinta halpenee, sanoo Nordea
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 8/08/14013

Hybridiautoilla ei mene hyvin USAssa
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 8/08/14009

Brittien asuntomarkkinoilla syvä kriisi
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 8/08/14017
(tuon lisäksi ko lehdens sivustolla useita muita uutisia talouden laskusuunnasta eri puolilta maapalloa)

Metson rautapäästö(kö?) vaurioitti 700 autoa
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 8/08/13994

Öljyä siis tuntuu riittävän, mutta eri puolilla maailmaa tuntuu olevan talous romahtamassa, joten öljyn kulutus saattaa laskea entisestään. Toisaalta hybridiautojen suosio on romahtamassa, joten se voi lisätä kulutusta kun ihmiset ostaa tavallisia autoja. Joita sitten todelliset ympäristöongelmat tuhoavat, lähinnä kaikessa hiljaisuudessa, eli rautapäästöt ei liikuta Vihreitä (De Grönä) läheskään yhtä paljon kuin CO2-päästöt... Ja ydinvoiman vaaroistakin näyttää vain Greenpeace olevan oikeasti kiinnostunut.

Ja sen verran mielenkiintoisia ja ainakin osittain ristiriitaisia uutisia tuntuu olevan liikkeellä, että mielenkiintoista nähdä miten talous lähivuosina muuttuu ja miten se vaikuttaa esim hiilidioksidihysteriaan ja poliitikkojen käytökseen yms.
:?
Vieras

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Ja ydinvoiman vaaroistakin näyttää vain Greenpeace olevan oikeasti kiinnostunut.


Ja kissanviikset. ei GP ole pätkääkään kiinnostunut sen enempää ydinvoiman vaaroista kuin ympäristöstä muutenkaan, latelevat vaan valheita valheiden perään jolla tedään hallaa länsimaiselle demokratialle, tekevät sen vaan vähän näyttävämmin kuin muut vihervouhottajat.
Jackass
Viestit: 705
Liittynyt: 26.08.2008, 20:56:09

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Jackass »

Hajanaisista uutisista tulee mieleen tämän päiväiset ilmoitukset pistää muutamia paperitehtaita kiinni ja reilut 2000 henkeä pihalle töistä. Suomen kasvihuonepäästöillehän tämä tekee hyvää. Jospa joku aikaansa seuraava poliitikko muistaisi myös tämän puolen puheessaan.
tuc
Viestit: 397
Liittynyt: 20.07.2007, 18:07:32
Paikkakunta: Turku

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja tuc »

Hybridiautoilla menee hyvin USA:ssa, jos vertaa siihen miten niillä menee muualla maailmassa. Totuus on kuitenkin se, että perinteinen pieni auto kuluttaa vähemmän kuin iso hybridi, joten suunta USA:ssa on ihan järkevä. Siellä valittiin vuoden ekoautoksi 6 litran veekasilla varustettu valtava SUV jossa on pieni hybridimoottori apuna ja kulutus vain reilut kymmenen litraa satasella...

Metson rautapoäästöistä: Pari sataa autoa jouduttiin pesemään kun ilmaan pääsi vähän rautahiukkasia. Onhan se yhtä vakava asia kuin ilmastonmuutos, joo :D http://en.wikipedia.org/wiki/Economics_ ... al_warming
Jackass
Viestit: 705
Liittynyt: 26.08.2008, 20:56:09

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Jackass »

tuc kirjoitti:Siellä valittiin vuoden ekoautoksi 6 litran veekasilla varustettu valtava SUV jossa on pieni hybridimoottori apuna ja kulutus vain reilut kymmenen litraa satasella...


Meinasitko että raadissa istunut Caroll Shelby laski esimerkiksi Priuksen edes kandidaatiksi? Olisi mielenkiintoista lukea kyseisen raadin keskusteluja kun päätöstä alettiin sorvata. Siellähän oli muistaakseni yksi viherpiipero dinosaurusten puristuksessa.

Metson rautapoäästöistä: Pari sataa autoa jouduttiin pesemään kun ilmaan pääsi vähän rautahiukkasia.


Pikkuvikoja. Kunhan ei CO2 tai metaania livauta niin kaikki on hyvin.
Vieras

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Vieras »

tuc kirjoitti: Siellä valittiin vuoden ekoautoksi 6 litran veekasilla varustettu valtava SUV jossa on pieni hybridimoottori apuna ja kulutus vain reilut kymmenen litraa satasella...

No jos kulutus on tosiaan hiukan kympin yläpuolella kyseessä on tavallaan ekoauto jos perheellä on todella tarvetta isolle autolle. Hiukkasen tehokkaammat tavalliset tai pienehköt henkilöautot imaisevat myös tuon kympin sadalla aika helposti.
Jackass
Viestit: 705
Liittynyt: 26.08.2008, 20:56:09

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Jackass »

Konsultti

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Konsultti »

Tuohon HS:n uutiseen, että tässä kuussa HS:ssa on ollut todella kerettiläisiä juttuja:
- Arktinen alue ei lämpenekään! siellä asuvan professorin havaintojen mukaan.
- Ääri-ilmiöitä oli kylmänä jaksona enemmän kuin nyt! laivojen lokikirjojen mukaan.
- Merenpinta ei nousekaan! eikä ilmeisesti minunkaan 6 metrin korkeudella sijaitseva talo sittenkään (luojan kiitos) jää meren pinnan alle vaikka viime vuonna Fortum tuohon viereen sellaisen mainoskyltin ja soutuveneen ystävällisesti toi (kiitos vaan).
Nämä kolme uskontunnustusta - arktiksen sulaminen, ääri-ilmiöt, vedenpaisumus - ovat kuitenkin hiilidioksidiuskonnon katekismuksen peruspilareita. Kyllä on aikoihin eletty. Ei näin pilkkaavasti uskallettu HS:ssa kirjoittaa ennen. Kyllä toimittajat nyt saavat jesuiitoilta reklaamaatiota ja kenties harhauskoisuudesta langetetun pannan. Toki kaikki uutiset päättyvät varmuuden vuoksi hokemaan "minä uskon ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen, joka sikisi hiilidioksiidista, ja jääkiekkomailoihin, ja sulamiseen joka tulee hukuttamaan maat ja kansat" jne.
Taitaa olla journalisteilla uusi pelottava katastrofi! reviteltävänä eli taloudenmuutos ja pörssin ääri-ilmiöt jotka hukuttavat alleen omaisuudet. Hiljaisempana aikana sitten taas tulee ilmastopelottelun vuoro.
Talous- ia ilmastomalleja voisi verrata niin, että kukaan järkevä ihminen ei usko talousmalleihin, koska talous on niin monimutkainen ettei sitä voi mallintaa. Tosin akateemiset taloustutkijat ilmeisesti itse uskovat malleihinsa, kukin omaansa. Taloudessa kuitenkin vain historiatieto on pätevää ja kokemus aikaisemmista sykleistä, ääri-ilmiöistä ja muutoksista päihittää mallit 6-0. Niinpä taloustiede on selkeästi poliittista tai oman edun tavoittelun (ahneuden) retoriikkaa ja politiikan tai ahneuden jatke ja markkinointiväline. Mielestäni täsmälleen samoin voi sanoa ilmastomalleista.
Lorentz

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Lorentz »

Konsultti kirjoitti:Tuohon HS:n uutiseen, että tässä kuussa HS:ssa on ollut todella kerettiläisiä juttuja:
- Merenpinta ei nousekaan! eikä ilmeisesti minunkaan 6 metrin korkeudella sijaitseva talo sittenkään (luojan kiitos) jää meren pinnan alle vaikka viime vuonna

Nouseehan se yhä tuon noin 3mm vuodessa ja Grönlanti + Antarktis menettävät yhä massaa. Se, että pahimmat vedennoususkenaariot ollaan sulkemassa pois on tietysti hyvä uutinen.
Jackass
Viestit: 705
Liittynyt: 26.08.2008, 20:56:09

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Jackass »

Antarktiksen osalta muistelen lukeneeni aivan taannoin uutisen jonka mukaan mantereen jäämassa on kasvanut noin 0,7% vuodessa viimeisen 30 vuoden ajan saavuttaen viime talvena kaikkien aikojen maksimin. Tämä on taas IPCC leiristä perusteltu kuuluvan teoriaan tässä vaiheessa lämpenemistä. Aiheeseen liittyen muistelen myös että juuri tuo antarktiksen lähialueiden ilmasto oli vaikea saada menemään noihin tietokonemalleihin ja mm Svensmarkin teoriat vastaavasti menivät siihen paljon paljon helpommin.
Jackass
Viestit: 705
Liittynyt: 26.08.2008, 20:56:09

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Jackass »

Tässä olisi nyt muutamia ihan oikeita ongelmiakin:

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1591383

Onneksi ei ole enää tuohon työnnetty ilmaston lämpenemistä ja CO2 pirulaista mukaan. Ihmisperäisiä kyllä ja asiaa pitäisi korjailla. Tosin jos esimerkiksi peltosirkun kanta Suomessa pienenee ei se liene ihmekään kun maataloutta on ajettu alas jo parikymmentä vuotta. Pellot metsitetään ja elintilaa tuon tyyppiselle linnulle jää automaattisesti vähemmän.
Lorentz

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Lorentz »

Jackass kirjoitti:Antarktiksen osalta muistelen lukeneeni aivan taannoin uutisen jonka mukaan mantereen jäämassa on kasvanut noin 0,7% vuodessa viimeisen 30 vuoden ajan saavuttaen viime talvena kaikkien aikojen maksimin. Tämä on taas IPCC leiristä perusteltu kuuluvan teoriaan tässä vaiheessa lämpenemistä. Aiheeseen liittyen muistelen myös että juuri tuo antarktiksen lähialueiden ilmasto oli vaikea saada menemään noihin tietokonemalleihin ja mm Svensmarkin teoriat vastaavasti menivät siihen paljon paljon helpommin.

Kyse täytyy olla merijäästä (jos siitäkään) koska useammasta riippumattomasta lähteestä tiedetään että Antarktiksen mannerjäätikkö menettää massaa jäävirtojensa kautta. Sama tiedetään myös Grönlannista.
Jackass
Viestit: 705
Liittynyt: 26.08.2008, 20:56:09

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Jackass »

Lorentz kirjoitti:Kyse täytyy olla merijäästä (jos siitäkään) koska useammasta riippumattomasta lähteestä tiedetään että Antarktiksen mannerjäätikkö menettää massaa jäävirtojensa kautta. Sama tiedetään myös Grönlannista.


No antarktiksen osalta myös tiedetään että länsi-antarktis menettää jäämassaansa mm isojen jäähyllyjen kärsiessä kesäaikaan kun reilusti isompi itä-antarktis on kerännyt kaiken aikaa lisää massaa. Sinne sataa lumena aika reilusti sitä tavaraa ja se että jäävirtoja esiintyy lienee vain hyvä merkki ettei jäämassa kasva alueella rajattomasti.

Samantyyppistä olen lueskellut myös Grönlannin osalta. Netistä löytyy mm juttua toisen maailmansodan kadonneesta lentojoukkueesta joiden koneita kaivettiin 1992 ylös jäästä. Vajaa 1,5m vuodessa 60 vuoden ajan. Koneet oli aika syvällä siellä.

Joku jolla on näistä aiheista urleja voisi tietysti täydentää. Aiheesta on kirjoitellut ainakin kotimaisittain Boris Winterhalter jonka sivuilta/blogista löytynee myös linkkejä aiheesta. Antarktiksen mittasuhteista löytyy wikistä ihan ok kuva:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... atures.jpg
Lorentz

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Lorentz »

Jackass kirjoitti:
Lorentz kirjoitti:Kyse täytyy olla merijäästä (jos siitäkään) koska useammasta riippumattomasta lähteestä tiedetään että Antarktiksen mannerjäätikkö menettää massaa jäävirtojensa kautta. Sama tiedetään myös Grönlannista.


No antarktiksen osalta myös tiedetään että länsi-antarktis menettää jäämassaansa mm isojen jäähyllyjen kärsiessä kesäaikaan kun reilusti isompi itä-antarktis on kerännyt kaiken aikaa lisää massaa. Sinne sataa lumena aika reilusti sitä tavaraa ja se että jäävirtoja esiintyy lienee vain hyvä merkki ettei jäämassa kasva alueella rajattomasti.

Jees, mutta kokonaisuudessaan jäämassan arvioidaan vähenevän. Tätä on tutkittu riippumattomin tavoin ts. sekä monitoroimalla jäävirtoja ja mittaamalla painovoimakentän muutoksia.

Samantyyppistä olen lueskellut myös Grönlannin osalta. Netistä löytyy mm juttua toisen maailmansodan kadonneesta lentojoukkueesta joiden koneita kaivettiin 1992 ylös jäästä. Vajaa 1,5m vuodessa 60 vuoden ajan. Koneet oli aika syvällä siellä.


Grönlanti menettää massaa nykymittausten mukaan, perusviite jäävirtojen monitorointiin on tämä:

http://www.sciencemag.org/cgi/content/a ... 1/5763/986
Wade
Viestit: 201
Liittynyt: 08.09.2008, 20:57:17

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Wade »

Lorentz kirjoitti:Grönlanti menettää massaa nykymittausten mukaan...

IPCC:n vuoden 2001 raportissa kerrottiin Grönlannin menettävän massaansa vauhdilla joka vastaa n. kymmesosamillin vuotuista merenpinnan nousua. Summing best estimates of the various mass balance components for Greenland gives a balance of –8.5 ± 10.2% of the input, or +0.12 ± 0.15 mm/yr of global sea level change, not significantly different from zero. http://www.grida.no/CLIMATE/IPCC_TAR/WG1/416.htm

Mukana tuossa yhteenvedossa on vielä vuonna 2000 julkaistuja tutkimuksia. Vuoden 2007 raportissa IPCC ei ottanut enää kantaa Grönlannin sulamiseen, vaikka käytettävissä olisi ollut esim. ERS-satelliittien mittausdataa saaren massan kehityksestä.
Vastaa Viestiin