Ylen ilmastokysely

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Tronic
Viestit: 350
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Ylen ilmastokysely

Viesti Kirjoittaja Tronic »

https://yle.fi/uutiset/3-11142927 kirjoitti:Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on esitetty erilaisia keinoja. Mikä seuraavista on lähinnä ajatteluanne?
  • Jokaisen suomalaisen on oma-aloitteisesti muutettava elintapojaan 53 %
  • Elintapoja on turha muuttaa, ellei laki ohjaa siihen kaikkia suomalaisia 8 %
  • Suomalaisten tai Suomen valtion ei pidä muuttaa toimintaansa, sillä ratkaisut on tehtävä kansainvälisellä tasolla 29 %
  • Ilmastonmuutosta ei tarvitse hillitä 1 %
  • Ei mikään mainituista 7 %
  • En osaa sanoa 1 %
Melkoinen 99 % konsensus siitä, että tarttis tehdä jotain. Yleensä ammattimaiset kyselytutkimukset ovat varsin luotettavia, kunhan kysymykset eivät ole selvästi johdattelevia. Tässä tietysti on valittava vain yksi vaihtoehto lukuisista, mikä osaltaan selittää yksittäisen vaihtoehdon pientä prosenttia. Kuitenkin, onkohan jotakin muuta tuoretta kyselytutkimusta Suomesta, johon suhteuttaa tätä tulosta?

Sellainen mahdollinen virhe tuli mieleen, että jos puhelinhaastattelu on aloitettu kysymällä haluaako vastaaja osallistua ilmastonmuutosta selvittävään kyselyyn, niin aika moni kieltäytyy heti.
unbiased
Viestit: 1488
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Ylen ilmastokysely

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Ylen uutinen oli ilmastopropagandaa, vaalipropagandaa ja ilmastopoliittista propagandaa
Tässä ilmastoasiantuntija
YLE kirjoitti:Vain yksi prosentti vastaajista oli sitä mieltä, ettei ilmastonmuutosta tarvitse hillitä. Tulos on piste keskustelulle siitä, onko ilmastonmuutos totta, kommentoi asiantuntija.
Kommentti kuvaa sitä, miten ilmastonmuutos asettuu ilmastotieteeseen. Kaisaniemen lämpötila oli todella korkein havainto mittauksissa 1900 jälkeen. Kaisaniemen keskilämpötilat ovat kuitenkin kohonneet UHI efektin johdosta 0,5 astetta viimeisten 50 vuoden aikana, jos ovat?

Sodankylässä UHI efektiä ei voi havaita, siellä lämpötilat ovat nousseet hieman 0,1 astetta 10 vuodessa. Kaisaniemessä 0,15 astetta kymmenessä vuodessa. Mittausaikana vuosikeskiämpötilat ovat kohonneet, Sodankylä 1,21 astetta ja Kaisaniemi 1,7 astetta.

Lineaarinen regressio Ilmatieteenlaitoksen mittauksista antoi edellisen katkelman luvut. Laskelman korrelaatio on Kaisaniemessä 0,20 ja Sodankylässä 0,07. Koska laskettu lämpötilojen kohoamissuora ei sovi Sodankylässä ollenkaan vuosikeskiarvohavaintoihin, suorasta ei voi tehdä pätelmää lämpötilojen kohoamisestakaan. Kaisaniemessa suora sopii UHI efektin johdosta vähän paremmin havaintoihin. Matemaattisesti ja tilastollisesti ei voi tehdä päätelmää pysyvästä lämpötilojen kohoamisesta Kaisaniemessäkään. Tunteenomaisesti sen voi tehdä. Uutiset 2 asteen kohoamisesta ilmastonmuutoksesta johtuen ovat liioittelevaa valehtelua.
unbiased
Viestit: 1488
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Ylen ilmastokysely

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Tämä lainaus ei ole Yleen liittyvä, vaan on Oikeastamediasta
professori kirjoitti:Samoin jää nähtäväksi se, muuttuuko koko Keski-idän tilanne entistä sotkuisemmaksi vai purkautuuko se tavalla tai toisella. Ensimmäisen - ja ylivoimaisesti todennäköisemmän - vaihtoehdon seuraukset ovat kauheat erityisesti jos alueelle vaurautta luonut öljyteollisuus ajetaan ilmastonmuutoksen torjunnan nimissä alas.
Piileeköhän tuossa ilmastonmuutospropagandan ydin.
unbiased
Viestit: 1488
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Ylen ilmastokysely

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Poistettu
Tronic
Viestit: 350
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Re: Ylen ilmastokysely

Viesti Kirjoittaja Tronic »

Uusi kyselytutkimus saa jo Ylen kyselyn kanssa suorastaan ristiriitaisia tuloksia:
https://www.helsinginuutiset.fi/artikke ... ain-nuoret

Jos nuorista viidennes ei usko ilmastonmuutosta edes tapahtuvan, on varsin haasteellista löytää selitystä Ylen väitteelle siitä miten 99 % 15-79-vuotiaista näkee tarpeelliseksi hillitä ilmastonmuutosta.
Vastaa Viestiin