Opettajien johdolla mielenosoitukseen

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Tehoautoilija
Viestit: 715
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Opettajien johdolla mielenosoitukseen

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

Hieman vanha uutinen, julkaistu kuukausi sitten, mutta pitäisi herättää ajatuksia kaikissa niissä, jotka ovat oikeasti kyllästyneet ilmastovouhotukseen ja lapsiin kohdistuvaan aivopesuun.
Opettajien johdolla mielenosoitukseen

Ilmastolakko on aiheuttanut opettajissa ja viranomaisissa nikottelua, kuuluuko mielen osoittaminen ilmastonmuutosta vastaan opetussuunnitelmaan, vai onko kyseessä luvaton poissaolo.

Ruusuvuoren koulu Vantaan Korsossa otti toisenlaisen linjan. Viidensadan oppilaan koulussa oppilailta kysyttiin, ketkä haluavat lähteä opettajan johdolla mielenosoitukseen.

”Sata lähti. Me ollaan otettu tämä niin, että koulun täytyy opettaa maailmaa. Mielestämme tämä on suoraan opetussuunnitelmaan liittyvää kansalaisaktivismia. Mikä voisi olla parempaa?” kysyy sateenkaarisateenvarjoon sonnustautunut kuvaamataidonopettaja Sanni Virtanen.
”Nuorissa on tulevaisuus”

Senaatintorilta alkava marssi kulkee Aleksanterinkatua ja Mannerheimintietä pitkin Eduskuntatalolle.

”Mitä me halutaan? – Ilmastotekoja! Milloin? – Nyt! Nyt-nyt-nyt!”

Järjestystä tapahtumassa pitää poliisien ohella Greenpeacen jääkarhu, joka kailottaa megafoniin, että Eduskuntatalon portaita saa nousta vain puoliväliin – ”Tasanteen yläpuoli pidetään vapaana.”

Mielenosoittajat pysyttelevät kiltisti sovitun rajan alapuolella. Yläpuolella näkyy tuttuja kasvoja. Mielenilmaisua ovat saapuneet katsomaan kansanedustajista ainakin ruotsalaisten Anders Adlercreutz, SDP:n Pilvi Torsti, vihreiden Emma Kari ja Satu Hassi sekä perussuomalaisten Toimi Kankaanniemi.

Eduskuntatalon ohi kävelevä Heikki Uotinen, 69, on silminnähden ilahtunut reitilleen osuneesta mielenosoituksesta.

”Tämä näyttää kyllä hienolta. Mielilauseeni on muutenkin, että nuorissa on tulevaisuus. Mulla on lapsia ja lapsenlapsia. Mua tämä ilmasto ei ehdi tappaa, mutta se on tärkeää, että tulevien sukupolvien asiaa pitää ajaa nyt”, Uotinen sanoo.
https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/ka ... petukseen/
Mainittu Uotinen näkyy "kunnostautuneen" äskettäin ihan muissakin yhteyksissä, jonka johdosta löysin ylläolevan uutisen.
.
unbiased
Viestit: 1487
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Opettajien johdolla mielenosoitukseen

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Uutta on se, että nuoret ovat näin huolissaan.
Ovatko nuoret itse keksineen, että ilmasto on lämpenemässä?
Kysymyksen voi tehdä myös eläkeläiselle, oletko itse huomannut, että ilmasto on lämmennyt? Eläkeläinen vastaa jo hieman paremmin kokemuksin. Niinpä, kuka on tehnyt havainnut, että ilmasto on pysyvästi lämmennyt?
Vastaa nyt itsellesi rehellisesti luottaen vain omiin havaintoihisi ja yrittäen unohtaa kaiken kuulemasi. Meidän aivojen toiminnasta johtuen pyyntö voi olla mahdoton toteuttaa, mutta on kuitenkin yrtittämisen arvoinen.
abcdefg
Viestit: 34
Liittynyt: 02.01.2014, 21:39:35

Re: Opettajien johdolla mielenosoitukseen

Viesti Kirjoittaja abcdefg »

Onneksi tiede ei perustu ihmisten mielipiteisiin ;) Kyllähän ilmasto lämpenee, se on ihan todellinen fakta. Se mistä kiistellään on se että onko muutos ihmisen syy vai ei, ja jos on niin missä määrin.

Kukas aloittajan mainitsemaa aivopesua harjoittaa?
unbiased
Viestit: 1487
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Opettajien johdolla mielenosoitukseen

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Lämpeneekö ilmasto vai ei lämpene? Kas sinäpä kysymys.
Aineen lämpeneminen on sekä lämpötilan kohoamista että aineen lämpöenergian tai kemiallisen energian lisääntymistä. Jää sulaa, lämpötila pysyy nollassa, mutta kemiallinen energia kasvaa.
Siten selkokielellä ilmaston lämpötila on kohonnut, mutta se ei ole saanut kasvihuoneilmiöstä lisäenergiaa, koska kemiallinen energia on vähentynyt saman määrän kuin lämpöenergia on lisääntynyt. Tosin molemmat mittaukset ovat niin epätarkkoja, että varmutta ei ole. Ei lämpötilan kohoamisesta tai energian lisääntymisestä ole varrmaa tietoa..
Tronic
Viestit: 350
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Re: Opettajien johdolla mielenosoitukseen

Viesti Kirjoittaja Tronic »

https://www.verkkouutiset.fi/koulutytto ... an-edessa/
Koulutyttö ei suostunut ilmastolakkoon, nöyryytettiin luokan edessä

15-vuotias Sanna kieltäytyi osallistumasta maaliskuiseen ”ilmastolakkoon”. Sannan väitetään sen vuoksi leimatun ilmastonmuutoksen kieltäjäksi ja tulleen kiusatuksi koulussa, myös opettajan toimesta. Sannan äiti sanoo tilannetta noitavainoksi ja massahysteriaksi.

Koulun johto oli kehottanut oppilaita osallistumaan ilmastolakkoon. Sanna kieltäytyi, jolloin suuttunut opettaja luennoi hänelle luokan edessä, että Sannan tulisi ajatella päätöksiään tarkasti.

– Sanna sanoi sen tuntuneen siltä, kuin opettaja pilkkaisi häntä muiden oppilaiden edessä, äiti toteaa.

Muut oppilaat syyttivät Sannaa ilmastonmuutoksen kieltäjäksi ja ovat pilkanneet häntä.

Sannan mielestä ”lakko” ei ole oikea tapa ongelman selvittämiseen. Äiti syyttää opettajaa yllytyksestä kiusaamiseen ja sanoo pelästyneensä, miten nopeasti vihamielinen ilmapiiri syntyi.

Rehtori ja äiti puhuivat keskenään. Rehtorin mukaan tytär oli käynyt koko muuta luokkaa vastaan ja kieltäytynyt osallistumasta ”näin positiiviseen”. Äidillä oli rehtorin mukaan väärä asenne.

...
Rohkea tyttö!
unbiased
Viestit: 1487
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Opettajien johdolla mielenosoitukseen

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Onneksi eletään tätä hieman valistuneempaa aikaa, ainakin toistaiseksi. Vielä 1700 luvulla tyttö olisi kieltäytyessään sen ajan uskonnon omituisuuksista tuomittu elävältä poltettavaksi.
Eurooppa on omituinen kulttuuri. Täällä on ylisuvaitsevaisia, kaikenlaiset kansalle normaalista poikkeavia henkilöitä on suvaittava, vaikka suvaitsevaisuudesta on enemmistölle haittaa. Toisaalta ollaan äärimmäisen epäsuvaitsevaisia, jos henkilö haluaa ilmaista omat mielipiteensä kuten nyt kieltäytymällä mielenosoituksesta. Vihreä liike on tästä kulttuurista hyvä esimerkki, kaukana siitä alkuperäisestä vihreästä liikkeestä, joka toimi viihtyisän ja terveellisen ympäristömme parhaaksi.
Vastaa Viestiin