Sensuuri mediassa

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

abcdefg
Viestit: 34
Liittynyt: 02.01.2014, 21:39:35

Re: Sensuuri mediassa

Viesti Kirjoittaja abcdefg »

Näköjään, mielenkiintoinen juttu.

Ongelma on se, että Googlehan ei ole julkinen palvelu eikä heillä siten ole mitään velvollisuuksia ketään tai mitään kohtaan paitsi omistajia. Eli saavat päättää ihan vapaasti palvelunsa sisällöstä ja vaikka heittää ulos kenet tahansa käyttäjän tai minkä tahansa sisällön jos se ei sovellu yrityksen imagoon tai johonkin muuhun. Tai mainostajille.

Suurinosahan poistetusta sisällöstä on ihan oikeaa roskaa tai muuten ns. epämäärästä sisältöä. Mutta mainostajilla on paljon valtaa mainosalan yrityksessä kuten Googlessa.

Salaliittoteorioita en henkilökohtaisesti katso kovin hyvällä eikä niillä ja tieteellä ole edes mitään tekemistä toistensa kanssa, mutta ymmärrän että ne kiehtovat varmasti monia eikä se minua haittaa. Veikkaan syyksi Googlen omaa kantaa, Greenpeacen kantaa tai robotin tekemää virhettä. En usko Stalinin enää puhuvan mitään kun on ollut kuolleena vuodesta 1953. Mitään salaliittoa tai muuta tuskin on tässä takana. Google on yksityinen yritys, ei julkinen palvelu, ja sen mukaan mennään.

Avatar
html
Viestit: 130
Liittynyt: 20.05.2009, 16:06:44
Viesti:

Re: Sensuuri mediassa

Viesti Kirjoittaja html »

Uudensuomen blogissa Riku Kivelä on päässyt esittämään kritiikkiä ilmastoneuvotteluista ja Suomen roolista maksumiehenä vs Singaporeen joka ei osallistu kustannuksiin!

Mitä jokaisen pitäisi tietää ilmastoneuvotteluista 10.10.2018

Riku Kivelän muita blogikirjoituksia, esim Suomi antaa kehitysapua Suomea korkeamman elintason maalle


Teppo Mattsson on kosmologiaan ja suhteellisuusteoriaan erikoistunut teoreettisen fysiikan tutkija ja kirjoittaa hyvin Tiede-lehden blogissa siitä miten pieni vääntyy suureksi mediassa

Pienestä tulee iso, kun tutkimus päätyy otsikoihinklo 2.9.2018
Lainaus blogista:
Merkittävän ja merkitsevän sekoittaminen aiheuttaa jatkuvasti ongelmia ja sekaannuksia tutkimuksista uutisoitaessa ja jopa tutkijoiden välisessä kommunikaatiossa.
Kohulla elävän toimittajan näppäimistöllä tutkimusjulkaisun merkitsevä kääntyy helposti tiedeuutisessa merkittäväksi: kun tutkija sanoo pieni, toimittaja kuulee iso. Tosin nykyään, kun tutkijatkin joutuvat elämään yhä enemmän kohulla, syy ei ole välttämättä toimittajan. Ovelimmat tutkijat voittavat mediapelissä keinoilla, joilla voisi pärjätä jopa politiikassa. Tieteen alistaminen vapaiden markkinoiden kiihkeälle kilpailulle tuottaa kaikenlaista jännää.
Kenellepä ei kelpaisi iso raha varmasti.


Teppo Mattssonin kritiikki sääennustuksiin sopii myös ilmaston tietokonemallinuksiin.
Säätä luvataan harhaanjohtavalla varmuudella
Sääennusteita seuratessani olen huomannut, että meteorologin laatima (virheetön!) ennuste 1-10 päivän päähän voi heitellä muutaman tunninkin sisällä jopa yli kymmenellä asteella. Mihin tietoon perustuu tämä herkästi vaihteleva asiantuntijan näkemys?
Mutta kansalle ei viestitä epävarmuutta. Mediassa näkyvät kartat ja symbolit ilmoittavat meteorologin povaaman lämpötilan ja sillä selvä. Jopa Ilmatieteen laitoksen omalta sivulta tietokoneen laskemat virherajat löytyvät vasta klikkausten takaa.

Virherajojen piilottelu ei toki ole pelkkä sääennusteiden ongelma, vaan vaivaa tiedeviestintää yleisemminkin. Monissa uutisissa ja lehtijutuissa näytetään tai korostetaan vain keskiarvoja ilman minkäänlaista hajonnan tai luottamusvälin kaltaista epävarmuuden ilmaisua. Täsmäävä epävarmuus voittaa valheellisen varmuuden, paitsi suosiossa.

jk. "Patevyysharhaiset ennustaa ennustamatonta tietamattomana tietamattomyydestaan."


Uudensuomen blogissa Pekka Ranta (Dipl ins) kirjoittaa hyvin asiaa.
Hiilidioksidi, pahis vai koulukiusattu? 23.3.2019
Kivikaudella jossain Oulujärven tienoilla vallitsi ilmasto, joka nyt vallitsee Puolan etelä-osien peltoaukeilla, eli 5 astetta nykyistä lämpimämpää. Silloin oli kivikauden perheiden hyvä elää. Maapallo ei siitä räjähtänyt.

unbiased
Viestit: 1373
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Sensuuri mediassa

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Lämpötlan kohoamisista
Sodankylän lämpötiloja on mitattu vuodesta 1908 alkaen. Lämpötiloista laskettu lineaarinen regressio antaa lämpötilojen muutokseksi vuoteen 2017 laskettuna +1,13 astetta. Havaittujen lämpötilojen korrealaatio regressiosuoraan on 0,27. Korrelaatiota ei ole, joten regressiosuora ei ennusta tulevaisuutta sen suuremmalla tarkkudella kuin sääennusteet ensi viikon lämpötiloja. Tämä on tosiasia kaikilla sääasemilla, joissa UHI efekti ei vaikuta.
Kaisaniemessa voi vaikuttaa UHI efekti. Regressio Kaisaniemessä osoittaa 1,7 asteen lämpenemistä ja korrelaatio on 0,44. UHI efekti sekin on huonon korrelaation johdosta kyseenalainen, joten kyseessä voi olla satunnainen vaihtelu.
Samaan tulokseen päätyy, kun katsoo mitä tahansa lämpötilatilastoa maapallolla. Lämpötilamittaustilastot eivät anna todennäköistä ennustetta lämpötilojen pysyvästä kohoamisesta.
Sensuuri valtalehdistössä ja ilmatieteean laitoksissa on kova, tällaisia tietoja voi hankkia vain vapaasta mediasta tai laskea itse.

Carbonautti
Viestit: 894
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Sensuuri mediassa

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Facebookissa sensuroidaan:
Biased ‘Fact-Checkers’ Offer Bogus Cover for Facebook Censorship
...
Facebook in deep trouble for scientific censorship
Artikkeli, jonka julkaisun Facebook tyssäsi on 500 Global Climate Scientists Challenge Mob Hysteria.

Linkki artikkelin kirjoittajan blogiin:
https://www.thegwpf.com/biased-fact-che ... ensorship/

jpp
Viestit: 673
Liittynyt: 20.11.2009, 16:38:09

Re: Sensuuri mediassa

Viesti Kirjoittaja jpp »

JSN:n puheenjohtaja vaihtuu vuodenvaihteessa ja peräänkuuluttaa hyvää journalistista tapaa, mutta samalla haukkuu mielipidekirjoittajia, ja lopuksi toteaa vielä suurinpiirtein että jos lehti kirjoittaa puutaheinää, niin se ei ole vielä perustelu kantelulle, eipä taida mikään muuttua ainakaan ilmastokeskustelussa...

"Yksi juttu ei voi koskaan kertoa kaikkea" – Julkisen sanan neuvoston tuleva puheenjohtaja muistuttaa moniäänisen median tärkeydestä

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/816 ... ton-tuleva

Carbonautti
Viestit: 894
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Sensuuri mediassa

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Kanadalainen sanomalehti Winnipeg Free Press vaatii sensuuria:
Time to silence voices of denial
Tapauksesta kertoo kanadalainen journalisti Donna Laframboise blogissaan.

Linkki:
https://nofrakkingconsensus.com/2020/01 ... ics-trust/

Huom. Blogissa oleva linkki Winnipeg Free Pressin uutiseen ei toimi. Miksiköhän?

Carbonautti
Viestit: 894
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Sensuuri mediassa

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

USA:n demokraattipuolue vaatii YouTubea sensuroimaan ilmastoskeptikoita:
Democrats pressure Google to censor climate skeptics on YouTube
Linkki:
https://junkscience.com/2020/01/democra ... n-youtube/

Carbonautti
Viestit: 894
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Sensuuri mediassa

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Nyt on Wikipedia ruvennut sensuroimaan:
Delingpole: Wikipedia Airbrushes List of Climate Sceptic Scientists Out of History
...
Wikipedia has deleted its ‘List of Scientists Who Disagree with the Scientific Consensus on Global Warming’.
Linkki WUWT:n uutiseen:
https://wattsupwiththat.com/2020/03/09/ ... f-history/

Onneksi se lista on saatu talteen. Se löytyy täältä:
https://list.fandom.com/wiki/List_of_sc ... al_warming

Vastaa Viestiin