Lämpötilamittaukset ja media

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

unbiased
Viestit: 1458
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Lämpötilamittaukset ja media

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Ilmastonmuutos ei ole pelkkä luonnontieteentieteen piirin kuuluva kysymys, se on myös viestintäpoliittinen ja psykologinen ilmiö
Kuva
Kuva
Kuvista voi katsella korrelaatioita ilmaston mitattujen lämpötilojen ja lämpenemiseen liittyvän kirjoittelun välillä. Vuosien 1990 ja 1992 kirjoitusten määrän voi nähdä olevan seurausta vuosien 1988 ja 1991 lämpöhuippuihin. Vuosina 1996-2003 voi nähdä kuinka kirjoitusten määrä seuraa lämpötilakäyrän notkahduksia. Vuonna 2003 alkaneen kirjoittelun paisumisen syitä on etsittävä muualta.
Ehkä silloin syntyikin negatiivinen korrelaatio, ilmaston lämpeneminen näytti pysähtyneen. Tämä aiheutti ilmastotutkijoiden lobbauksen lisääntymisen toimittajille, mikä luonnollisesti lisäsi kirjoittelua. Lobbauksen lisääntyminen oli selvästi tarpeellista, koska ilmastotukijoiden omassa työssä tehdyt ennusteet näyttivät olevan tapahtuneen vastaisia. Tähän lobbauksen vahvistumiseen en löytänyt muuta vahvistusta kuin omat muistikuvat Suomesta.