Tiede joutunut puolustusasemiin USA:ssa

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Äijä44
Viestit: 1
Liittynyt: 20.12.2016, 11:34:49

Tiede joutunut puolustusasemiin USA:ssa

Viesti Kirjoittaja Äijä44 »

Hämeen Sanomat julkaisi männä viikolla ajatuksia herättävän jutun tunnoista Usa:ssa. Amerkikan geofysikaalisen unionin syyskokouksessa oli osoitettu mieltä ja kelleppä muulle kuin Trumpille. Trumpin neuvonantaja Anthony Scaramucci vertasi CNN:ssä ilmastomuutosta teoriaan, jossa maapalloa pidettiin litteänä. Nasan mukaan 97 prosenttia ilmastotieteilijöistä sanoo ihmisten toimien vaikuttavan ilmastonmuutokseen. Scaramucci jatkoi, että tieteessä ollaan usein väärässä.

Yhdysvaltain energiavirasto on kieltäytynyt Trumpin siirtymäajan hallinnon pyynnöistä toimittaa sille lista viraston niistä ihmisistä, jotka ovat osallistuneet ilmastoneuvotteluihin viimeisten viiden vuoden aikana. Virasto on myös kieltäytynyt luovuttamasta niiden ihmisten nimiä jotka ovat laskeneet hiilipäästöjen "sosiaalisen hinnan"

Washington Post kertoo, että tiedemiehet ovat kuumeisesti alkaneet arkistoida kertynyttä tietoa ilmastonmuutoksesta lähettäen sen serverille, joihin Yhdysvaltain hallinnolla ei ole pääsyä.

Yhdysvalloissa oikeusapua ilmastotieteilijöille antava ryhmä on julkaisuut pamfletin, jossa neuvotaan mitä tehdä, jos tekijöitä vastaan nostetaan syyte, jos tutkimuksia tukahdutetaan tai jos saavat vihapostia.

Mielenkiintoinen juttu ja ei välttyä siltä, että pakokauhu lisääntyy ilmastotiedemiesten keskuudessä kiihtyvään tahtiin ja, että tiedosissa saattaa olla jotain joka ei välttämättä kestä päivänvaloa tarkemmin tutkittuna. Saapi nähdä, mitä tuleman pitää.
Carbonautti
Viestit: 928
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Tiede joutunut puolustusasemiin USA:ssa

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Äijä44 kirjoitti:...Mielenkiintoinen juttu ja ei välttyä siltä, että pakokauhu lisääntyy ilmastotiedemiesten keskuudessä kiihtyvään tahtiin ja, että tiedosissa saattaa olla jotain joka ei välttämättä kestä päivänvaloa tarkemmin tutkittuna. Saapi nähdä, mitä tuleman pitää...

Trumpilla on kova yritys muuttaa nykyistä ilmastopolitiikka. Siihen antaa viitteitä se, että Trump on nimittämässä ministereiksi ja liittovaltion virastojen johtoon tunnettuja ilmastoskeptikkoja. Hyvä luettelo nimitetyistä henkilöistä löytyy mm. Joanne Novan blogista:
Trump appoints even more skeptics

Linkki:
http://joannenova.com.au/2016/12/trump-appoints-even-more-skeptics/
unbiased
Viestit: 1459
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Tiede joutunut puolustusasemiin USA:ssa

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Otsikkokin on jo huonosti valittu, ei kai tiede ole joutunut puolustusasemiin, vaan se puuhaastelu jota nimitetään ilmastotieteeksi. Puuhastelu on ollut hyvin tehtyä, koska rehellisenkin tieteen puolella on harhauduttu luottamaan mm. kasvihuonekaasuista luotuihin uskomuksiin. Puuhastelua on rahoitettu ja rahoitetaan edelleenkin poliittisista ja taloudellisista syistä.
Saapa nähdä riittävätkö Trumpin kyvyt rahoituksen lopettamiseen ja harhauskon hävittämiseen. Vai kestääkö tämäkin uskomus tuhansia vuosia ennen kuin alkaa heiketä. Voi olla myös, että tapahtuu nopea käänne uskomustieteestä kokeelliseen tieteeseen samaan tapaan, kuin alkoi 1700 luvulla muutaman keksinnön jälkeen, kun mikroskooppi ja teleskooppi avasivat ihmiselle uusia näköaloja aivan ennen kokemattomaan.
Vastaa Viestiin