Nyt se sitten tapahtui (400)

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Tehoautoilija
Viestit: 715
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Nyt se sitten tapahtui (400)

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

Ilmastonmuutos saavutti tutkijoiden pelkäämän virstanpylvään

Hiilidioksidin määrä ilmakehässä on nyt 400 miljoonasosaa, ja kasvu jatkuu koko ajan.
24.10.2016 klo 12:57päivitetty 24.10.2016 klo 12:58

400:n miljoonasosan raja on ylittynyt aiemminkin alueittain ja kuukausittain, mutta nyt kaksi itsenäistä mittausta antavat tulokseksi, että maapallon ilmaston keskimääräinen hiilidioksidipitoisuus on ylittänyt tuon rajan, kertoo WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas.

http://yle.fi/uutiset/3-9248531

:roll:
unbiased
Viestit: 1458
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Nyt se sitten tapahtui (400)

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Ilmastopolitiikka on karannut vallanpitäjien hallinnasta

Uutisen kuvakin on jo propagandaa. Kuvassa näkyy vain vesihöyryä ja hieman ehkä nokihiukkasia. Hiilidioksidi ei reagoi näkyvään valoon. Mutta mikä on tämän fossiilisen energian hyödyntämisen kielteisyyden takana?

Alkusysäyksen globaalille ilmastopolitiikalle pani alkuun CIA, kuten Edward Snowdon paljasti, 1970-luvulla tarkoituksena tuoda esille uusi pelote, jotta huomio ydinaseisiin jäisi vähemmälle. Tästä vihreä liike, joka sekin pyrki valtaan, sai ilmaston lämpenemisestä poliittisen välineen teknistyvää maailmaa vastaan. Jossain vaiheessa länsimaiset vallanpitäjät huomasivat, että energian käytön väheneminen alentaa öljyn hintaa ja siirtymällä muihin energian tuottomenetelmiin pääsee eroon taloudellisesta ja poliittisesta riippuvuudesta öljyntuottajamaista, joiden kamppailussa vallasta öljyn myynti on tärkeä osa. Ilmastopolitiikka ja tutkimus voi nyt hyvin runsaan rahoituksen turvin ja kallis energia koettelee länsimaitten taloutta. Ilmastopolitiikka ja -tutkimus lienee karannut vallanpitäjien hallinnasta, ainakin alemman tason vallanpitäjät uskovat täysin ilmastotutkimuksen tuottamaan harhaan.

Ilmastopoliittista tilannetta voi verrata katolisen kirkon harjoittamaan uskontopolitiikkaan keskiajalla, joka piti kirkon valtaa yllä 1000 vuotta luomalla sen ajan puitteissa globaaleja harhoja tarkoituksena laajentaa kirkon valta-asemaa. Sitten kirkon vallan taistelussa kirkko jakautui katolisiin ja ortodokseihin, kuten valtataisteluissa aina tapahtuu. Pelastus uskontojen valtataistelu jatkuu edelleen väkivaltaisena. Mitenkähän ilmastopolitiikka tulee jakautumaan ja mitä väkivaltaa on tulossa? Ehkä siinäkin ääriainekset saavat sotia aikaan. Kirkon vallan heikkeneminen 1700-luvulla valistuksen aikana antoi vapautta ja tieteen alkoivat kehittyä. Tätä aikakautta kesti 1900-luvun lopulle, jolloin ainakin luonnontieteissä eksyttiin harhapoluille tietämättömyydestä ja ahneudesta.
unbiased
Viestit: 1458
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Nyt se sitten tapahtui (400)

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Carbolta tuli tietoa, että E.D:n paljatukset ovat huhua. Luultavasti ovatkin, mutta en usko lämpenemishysterian alkaneen spontaanisti tiedemiesten taholta, vaikka sekin voi olla mahdollista. Ehkä jotkut uskoivat näin saavansa mainetta ja valtaa. Uskottavammalta tuntuu, että hysteria alkoi poliittisen vaikuttamisen kautta. Takana voi olla CIA tai piilossa pysyvät taloudelliset vaikuttajat.
Avatar
BorisW
Viestit: 1779
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Nyt se sitten tapahtui (400)

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Christopher Monckton, joka oli aikoinaan kemsitiksi kouluttautuneen Margareth Thatcherin avustaja, on minulle kertonut, että kun KT oli vaikeuksissa kommunististen kiivihiilityöläisten kanssa, niin tuolloin oli Britannian Maltalla oleva lähettiläs (en nyt muista nimeä) MT:lle ehdottanut, että muun muassa meteorologit James Hansen, Bert Bolin ym olivat keksineet hiilidioksidista hyvän pelotteen, jota hänkin (MT) voisi käyttää kivihiiltä vastaan ja rakentaa tilalle ydinvoimaloita (myös ydinaseistuksen tarpeisiin). Tuon seurauksen Thatcherin onnistui romuttamaan brittien kivihiiliteollisuuden.

Tätä CO2 pelotetta MT käytti hyödykseen monissa maapallon johtajien kokouksissa. Omalta osaltaan hän panosti tutkimukseen ja perusti Britannian Met Officen alaisuuteen Hadley Centren, jonka tehtäväksi määrättiin selvittää ihmisen osuus ilmaston lämpenemiseen. Siitä hommat lähtivät vyörymään erityisen tehokkaasti kun tuo pelottelu sopi erinomaisesti myös vasemmistokoulutuksen saaneille maapallon vihreille, koskien myös Greenpeace kaltaista nuorten vihaisten ihmisten yhdistystä. Todellisuudessa CO2:lla ei ole niin merkittävää roolia että se kelpaisi globaaliksi pelotteeksi, vaikka meidän poliitikot ja media niin uskottelevat.
jpp
Viestit: 699
Liittynyt: 20.11.2009, 16:38:09

Re: Nyt se sitten tapahtui (400)

Viesti Kirjoittaja jpp »

Eikös sillä edesmenneellä kommunistimiljonäärillä Maurice Strong ollut kans jotain tekemistä tämän ilmastohuijauksen käynnistämisessä?
Vastaa Viestiin