Sivu 1/1

Radio Cityn Aamussa ilmastoasiaa

Lähetetty: 30.07.2015, 12:40:50
Kirjoittaja pasi

Re: Radio Cityn Aamussa ilmastoasiaa

Lähetetty: 02.08.2015, 10:46:53
Kirjoittaja unbiased
Mitä tarkoitat ilmastotutkijoilla? Ainakaa säätiedotuksia jakelevat meteorologit eivät juurikaan mainitse mitään ilmaston lämpenemisestä. Useinkin säätiedotuksissa ilmenee, että ennustaminen on vaikeaa jopa seuraavaksi päiväksi saati 50 vuoden päähän. Meteorologit joutuvatkin opiskelemaan fysiikkaa 25 opintoviikkoa, joten useimmat meteorologit ymmärtävät AGW:n olevan enimmäkseen energiapolitiikkaa. Politiikassahan sitten yleensä pätee, ettei vastapuolen näkemyksiä suvaita eikä yhteisiä keskusteluja käydä kuin pakosta. Vain Suomen näennäisdemokratiassa kokoomus ja vastemmisto voivat poikkeuksellisesti olla samassa hallituksessa. Ilmastopolitiikka ja sen vastapolitiikka eivät vielä ole saavuttaneet konsensusta ja pysyvät omissa leireissään kuin entisajan kommunistit ja porvarit.

Ilmastoa voi tutkia myös astrofysiikan perustein. http://www.taloussanomat.fi/ymparisto/2 ... 0152373/12 Kaikki tutkimus vaatii rahoitusta. Jos vallanpitäjät eivät anna rahoja katsoen, ettei rahasta ole poliittista hyötyä, onneksi myös teollisuus rahoittaa tutkimuksia. Useinkin teollisuus katsoo, että rahoitus tuo jotakin hyötyä rahan vastikkeeksi. Aika vaatimattomilla resursseilla Willie Soon on touhunnut, noin 60000 euroa vuodessa.

USA:ssa oli vuonna 2010 89,400 ympäristötutkimusvirkaa, joista keskipalkka 66,000 dollaria. Tämä tutkimus maksoi jo palkkoina 6 miljardia vuodessa. Tosin vain osa ympäristötutkijoista osallistuu ilmastopolitiikkaan, mutta kuitenkin ilmastotutkimus on hyvin rahoitettu ala. Kysyä sopii, miksi USAn vallanpitäjät rahoittavat ilmastotutkimusta mutta ovat vastustaneet päästörajoituksia?

Re: Radio Cityn Aamussa ilmastoasiaa

Lähetetty: 02.08.2015, 12:35:02
Kirjoittaja pasi
unbiased kirjoitti:Mitä tarkoitat ilmastotutkijoilla?


Jutun kärki on toimittajan painotusta, minä vain vastailin kysymyksiin. :-)

Re: Radio Cityn Aamussa ilmastoasiaa

Lähetetty: 02.08.2015, 19:15:19
Kirjoittaja unbiased
Suomi on aika monimutkainen kieli ja väärinkäsitysiäkin voi syntyä.
"Aamun ilmastokeskustelussa pohdittiin myös, onko nykyinen ilmastopolitiikka jonkinlaista ”Linkola-uskontoa” jonka myötä ihmisiä tulee kuolemaan paljon nälänhätään ja muuhun kurjuuteen?" Siis kuoleeko ihmisiä Linkola uskon tähden?

Koska kukaan ei voi kuolla Linkolan uskomusten tähden, jää epäselväksi, kuoleeko ihmisiä ilmaston lämpenemisen tähden vai sen tähden, että varauduttaessa ilmaston hurjaan lämpenemiseen osa tärkeistä luonnonvaroista jää ihmiskunnalta hyödyntämättä tänä väestönkasvuaikana.