Climate of freedom elokuva tekeillä

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Vesa
Viestit: 4
Liittynyt: 13.02.2015, 17:41:51

Climate of freedom elokuva tekeillä

Viesti Kirjoittaja Vesa »

Christopher Monckton on keräämässä joukkorahoitusta tulevalle ilmastonmuutosta käsittelevälle elokuvalleen.
Elokuva on tarkoitus julkaista syyskuussa 2015, ja jos kyseinen herra ei ole entuudestaan tullut aiemmin tutuksi, kannattaa tutustua esim. youtubesta löytyviin luentoihin.

Elokuvaa voi tukea ja siihen voi tutustua tarkemmin täällä https://www.indiegogo.com/projects/climate-of-freedom-with-lord-monckton

Vesa

unbiased
Viestit: 1363
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Climate of freedom elokuva tekeillä

Viesti Kirjoittaja unbiased »

On harhaanjohtavaa tilastoitujen lämpötilamittausten perusteella todistella, ettei ilmasto ole pariin kymmeneen vuoteen lämmennyt. Tällähän vain antaa pontta väitteille, että sitä ennen ilmasto on todellakin lämmennyt 100 edellisen vuoden aikana ja kyseessä on ilmaston muutos.
Maan kuoren lämpömäärän muutoksia ei voi selvittää mittaamalla alailmakehän lämpötilaa, sillä alailmakehän lämpömäärä on vain tuhannesosa maan pintakuoren lämpömäärästä. Ilmakehän lämpötilan mittaamista soi verrata tavallisen huoneen lämpötilan mittaamiseen. Mittausten mukaan kamarin lämpötilojen keskiarvo olisi sadassa vuodessa heilahdellut jossain sopukoissa jopa 60 ja -80 asteen välillä ja keskiarvo kohonnut asteen verran. Tästä tehtäisiin johtopäätös, että HUONEEN LÄMPÖMÄÄRÄ ON PYSYVÄSTI kohonnut. Ala-arvoista tiedettä.

Lisään vielä: Systeemin pysyvä lämpeneminen tarkoittaa, että systeemin lämpöenergia (molekyylien liike-energia) kasvaa. Lämpötila fysiikan systeemin eri osissa voi silti vaihdella jopa huomattavastikin ja yleensä vaihteleekin ellei systeemi ole hyvin eristetty ympäristöstään. Ilmastotieteeksi sanotussa leikkitieteessä tehdään johtopäätöksiä heikoin perustein. Kun systeemin lämpötila hieman vaihtelee, tehdään johtopäätöksi, että systeemi lämpenee. Maapallohan ei ole eristetty systeemi, vaan se on jatkuvan auringon säteilyn kohde, joka vaihtelee alueittain välillä 0 ja yli 1000W/m2 ja on itse vapaasti lämpösäteilyä lähettävä suuri kappale, jossa vesi kuljettaa suuria määriä lämpöenergiaa. Jotkut fanaattisimmat uskovat, että ilmastotieteestä on tieteellinen konsensus.
Ai niin, miten tämä liittyy ilmastonmuutoksesta tehtävään elokuvaan. Vähän sivuaa siinä mielessä, ettei mitään ilmastonmuutosta lämpenemisineen ole olemassakaan. Aiheestahan on tehty jo lukuisa määrä fiktioelokuvia.
Viimeksi muokannut unbiased, 07.03.2015, 10:56:58. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Vesa
Viestit: 4
Liittynyt: 13.02.2015, 17:41:51

Re: Climate of freedom elokuva tekeillä

Viesti Kirjoittaja Vesa »

Hei unbiased
En täysin sisäistä miten kommenttisi liittyy otsikon aiheeseen.
Enkä myöskään ymmärrä miten ilmaston lämpötilanmittausten tilastolliset analyysit olisivat jollain tavalla harhaanjohtavia, tai mihin tarkalleen viittaat ala-arvoisella tieteellä. En viitsi lähteä spekuloimaan kommenttiasi ja sen rakennetta sen enempää, mutta jos haluat tarkentaa, niin mielelläni yritän ymmärtää.

Vesa

unbiased
Viestit: 1363
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Climate of freedom elokuva tekeillä

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Kiitos pyynnöstä. Lainaan edellä sanomaani:
Systeemin pysyvä lämpeneminen tarkoittaa, että systeemin lämpöenergia (molekyylien liike-energia) kasvaa. Lämpötila fysiikan systeemin eri osissa voi silti vaihdella jopa huomattavastikin ja yleensä vaihteleekin ellei systeemi ole hyvin eristetty ympäristöstään. Kun systeemin lämpötila hieman vaihtelee, tehdään johtopäätös, että systeemi lämpenee.
Tämä on useimmiten väärä johtopäätös. Olkoon systeemi vaikka oma asunto, jossa lämpötilaa mitataan muutamissa kohteissa. Ajan kuluessa saadaan poikkeavia lämpötilalukemia. Näistä lasketaan keskiarvoja. Asunnossahan lämpötila vaihtelee aika vähän, muutama aste eri paikoissa eri aikoina. Keskiarvoon tulee hajontaa väkisinkin. Jos keskiarvo on kohonnut kuukauden aikana 0,1 astetta, voitko siitä päätellä, että asuntosi on lämpenemässä?

Maapallosysteemissä lämpötila vaihtelee välillä -80 ja +60 astetta. Siinä mittaustulosten keskiarvo on kohonnut 100 vuodessa vajaan asteen. Lämpötilan kasvu ilmenee matemaattisesti laskemalla tasoitetuista keskiarvoista regressiosuora pienimmän neliösumman keinolla. Paremmilla aikasarjojen tutkimiseen sopivalla tilastomatematiikalla ei saada muuta tietoa kuin, lämpötiloissa esiintyy satunnaista (jostain tuntemattomasta syystä aiheutuvaa) vaihtelua.
Minun käsitykseni on, että vaihtelu johtuu mittaustekniikasta ja -paikasta sekä mittausvälineistä. En näe seuraavassa kuvassa muuta kuin satunnaisuutta, jossa vaihtelua on kuukausittain, vuosittain tai vuosikymmenittäin. Satunnaisuus on viime vuosina vähentynyt. Tämä saattaa johtua mittaustekniikan ja -matematiikan kehittymisestä, mutta myös merivirtojen kuljettamasta lämpimästä ja viileästä vedestä, mikä on vähentynyt.
Kuva
Maapallohan ei ole eristetty systeemi, vaan se on jatkuvan auringon säteilyn kohde, jossa säteily vaihtelee alueittain välillä 0 ja yli 1000W/m2 ja on itse vapaasti lämpösäteilyä lähettävä suuri kappale, jossa vesi kuljettaa suuria määriä lämpöenergiaa.
Tuleva ja lähtevä lämpömäärä on mitättömän pieni verrattuna maan kuoren sisältämään lämpömäärään, ettei alailmakehän lämpötilaa mittaamalla voi tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä maan kuoren lämpösisällön muutoksista. Maankuoren lämpösisältö on karkeasti tuhat kertaa suurempi kuin ilmakehän sisältämä lämpömäärä. Siten maankuoren lämpötila määrää ilmakehän lämpömäärän, ja lämpötilankin painovoiman aiheuttaessa, että lämpötila vähenee alailmakehässä 6,5 astetta korkeuskilometriä kohti. Koska ilmakehässä on suurta lämpötilan vaihtelua, ei lämpötilamittausten keskiarvon vähäisestä heilahteluista voi päättää millään logiikalla, että ilmasto olisi pysyvästi lämpenemässä tai viilenemässä. Siksi tiede, joka pitää ilmastonmuutosta todellisena, on pseudotiedettä ja politiikkaa.

Vesa
Viestit: 4
Liittynyt: 13.02.2015, 17:41:51

Re: Climate of freedom elokuva tekeillä

Viesti Kirjoittaja Vesa »

Ainakaan tällä joukkorahoituskierroksella elokuva ei saanut hakemaansa rahoitusta kasaan. Keräys tuotti vain n.3k€ haetusta 1,5M€:ta.

unbiased, en edelleenkään tiedä miten kommenttisi liittyy alkuperäiseen viestiin?
En usko olevani eri mieltä kanssasi väittämistäsi, en tosin osaa arvioida viestisi kaikkia väittämiä yksityiskohtaisesti, mutta minusta ne eivät suoraan liity viestin aiheeseen. Oletko tutustunut Cristopher Moncktoniin tai mitä tuon elokuvan olisi tarkoitus käsitellä?

Vesa

unbiased
Viestit: 1363
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Climate of freedom elokuva tekeillä

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Liittyy siinä mielessä, että elokuva on turha kiistely, kuka on oikeassa onko ilmasto lämpenemässä vai ei. Sitä kiistaa ei voi ratkaista poliittisesti tai elokuvia tekemällä.

Avatar
BorisW
Viestit: 1775
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Climate of freedom elokuva tekeillä

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Olen seurannut Christopher Monktonin edesottamuksia monien vuosien aikana enkä ole vakuuttunut hänen kyvyistään. Jo pelkästään hänen mulkoileva ulkomuoto vie uskottavuuden, vaikka onkin totta, että hän on ollut monien muiden tapaan Margareth Thatcherin neuvonantajana kun "Rautarouva" hioi kynsiään taistellessaan SNTL:ssa koulutettuja hiilikaivostyöläisagitaattoreita vastaan. Epäilen tosin, että Moncktonilla olisi ollut paljon opetettavaa kemistin koulutuksen omaavalle Thatcherille. Joka tapauksessa Thatcher otti nimenomaan hiilidioksidin kasvihuonevaikutuksen argumentoidessaan kivihiilen käyttöä vastaan saadakseen poliittista tukea ydinvoiman ja samalla myös ydinaseen kehittämiselle.

Tuntuu, että Moncktonilla on jälleen kerran spasmat hieman sekaisin. Ajatus YK:n roolista maailman hallitsijana on ollut mm. Greenpeacen agendalla jo vuosia, vaikka tuskin riitaisten maiden johtajat tällaiseen sortuvat.

En siis aio tukea tällaista elokuvaa, sillä kun ei tule olemaan merkittävää vaikutusta, kuten ei tähänastisillakaan elokuvilla, ellei sellaiseen saada samanlaista valitettavaa vaikuttavuutta kuin Al Goren leffa liioitteluineen.

Vastaa Viestiin