Sunnuntaisuomalainen: "Auttajamme on pulassa"

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

pora
Viestit: 189
Liittynyt: 03.01.2008, 12:49:28

Sunnuntaisuomalainen: "Auttajamme on pulassa"

Viesti Kirjoittaja pora »

19.1 ilmestyneessä maakuntalehtien Sunnuntaisuomalaisen tiede osiossa oli otsikon mukainen juttu, kirjoittajana Vesa Vanhalakka. Netistä juttua ei löydy. Jutussa viitataan IPSO:n johtajan Alex Rogersiin.

Jutun otsikossa jo todetaan seuraavaa: "Meret ovat pitkään olleet ihmisen suojakilpi ilmaston lämpenemistä vastaan, kun ne ovat varastoineet ison osan ihmisen ilmakehään laskemasta hiilidioksidista. Nyt meret happamoituvat nopeasti, ja elämä merissä kärsii. Kolmasosa merieliöistä saattaa kadota vuosisadan loppuun meneessä"

Toisaalla:" Meriveden lämpeneminen, hiilidioksidin lisääntyminen ja happamoituminen on tappava yhdistelmä... Kun hiilidioksidi laskee meriveden pH-arvoa, vesi happamoituu"

Olen käsittänyt että hiilidioksidia liukenee veteen sitä enemmän, mitä kylmempää vesi on. Jos siis merivesi lämpenee, niin silloinhan merestä vapautuu co2:a ja hiilihappoa muodostuu yhä vähemmän??? Olenko käsittänyt jotain väärin?

Avatar
pasi
Valvoja
Viestit: 1129
Liittynyt: 15.07.2007, 13:23:23
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Sunnuntaisuomalainen: "Auttajamme on pulassa"

Viesti Kirjoittaja pasi »

pora kirjoitti:Olenko käsittänyt jotain väärin?


Ilmeisesti olet, kun odotat vieläkin johdonmukaisuutta. ;-)
Pasi J. Matilainen
Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: Sunnuntaisuomalainen: "Auttajamme on pulassa"

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Yks pelotteluhaara kertoo tuosta hirvittävästä happamotumisesta, mihin kyllä on matkaa, kun ensin pitäisi neutraloitua. Jos CO2 yksin säätää neutraloitumista, sen pitoisuuden pitäisi kaksinkertaistua, jotta pH laskisi 0,3 pykälää. Nykyvauhdilla tuohon näyttäisi kuluvan vaatimattomat 13 800 v! Tosin Wikin tietotoimisto antaa ymmärtää tuon tapahtuvan jo vuoden 2060 tienoilla. Jos niin käy, niin mikä siihen lienee syypää?

Vastaa Viestiin