Kallis energia köyhdyttää

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Kallis energia köyhdyttää

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Piristävä poikkeus lehdistön kirjoittelussa on luettavissa täkäläisen Länsiväylän sivuilta ja myös netistä:

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/2625 ... koyhdyttaa

Kirjoittaja on A.P. Pietilä, lehden vastaava päätoimittaja ja toimitusjohtaja. Koko kirjoitus tässä:

Energian kallistuminen on tehnyt lämmityksestä ja valaistuksesta asumisen kalleimman osan.

Tuhansissa taloyhtiöissä ja kymmenissä tuhansissa omakotitaloissa ei ole enää varaa tehdä edes välttämättömimpiä peruskorjauksia.

Vaikeimmassa asemassa ovat vanhojen öljypolttimien käyttäjät ja ne onnettomat talonrakentajat, jotka 1970-luvulla uskoivat energianeuvojien kehotukseen siirtyä suoraan sähkölämmitykseen. Energia syö heidän rahansa.

Asuntoköyhälistö kurjistuu sitä mukaa kuin asunto rapistuu ja sen jälleenmyyntiarvo hupenee.

Energiaköyhien luokkaan kuuluu nuoria perheitä, eläkeläisiä ja niitä, jotka säästämisen nimissä laiminlöivät peruskorjaukset. Asuntokauppojen tärkeimmäksi asiaksi on noussut kiinteistön korjausvelan suuruuden selvittäminen.

Energiaverojen korotuksilla, tuulivoiman hintatuella ja sääntöjen pakkovallalla tavallinen asuja on ajettu nurkkaan.

EU:n ilmasto- ja energiapolitiikka on saman tien karilla. Hiilidioksidipäästöjen piti vähentyä energiaveroilla, mutta lopputulokseksi tuli hintaralli, jossa edullisimmaksi energialähteeksi tuli kaikkein eniten saastuttava kivihiili.

Älyvapaan energiamallin kukkasena ovat Suomen suurimmat uusiutuvalle energialle suunnitellut voimalaitokset. Parhaillaan ne käyttävät halpaa kivihiiltä ja laskuttavat energiasta hinnan, jonka määrittää verorahoilla tuettu kallis tuulivoima.

Kivihiili laivataan Suomeen maailman ääristä. Vastaavaa polttoainetta saataisiin kotimaisesta turpeesta kotimaisella työllä. Rahat jäisivät Suomeen.

Halvalla ostetaan ja kalliilla myydään. Kansa maksaa ja vihreät vaikenevat virheistään, jotka demarit ja kokoomus ovat hallitussovun nimissä hyväksyneet.

Energiapelleilyn lisäkulut on hoidettu yrityksissä tuotteiden hintoja nostamalla. Se on laskenut myyntiä, sulkenut tehtaita, lisännyt työttömyyttä ja syventänyt taantumaa.

Puhdas energia on tehnyt puhdasta jälkeä.