Perussakin lämpenee ja maakaasusta

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Tehoautoilija
Viestit: 714
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Perussakin lämpenee ja maakaasusta

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

Poikkeuksellinen kylmyys tappaa Perussa

Osiin Perua on julistettu hätätila poikkeuksellisen runsaan lumentulon takia. BBC:n mukaan osissa Perua lunta on pyryttänyt eniten yli kymmeneen vuoteen.

Kylmyys oli vaatinut ainakin kaksi kuolonuhria. Lisäksi El Comercio -lehden mukaan sadat ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa.

Monien elinkeino on uhattuna, koska kylmyys on tappanut kymmeniätuhansia laamoja, alpakoita, lampaita ja muita eläimiä sekä tuhonnut viljelysmaita. Pahiten kärsineille alueille on jaettu hätäapua.

Poikkeuksellisen kylmä sää ja sakeat lumikuurot ovat piinanneet myös Boliviaa ja Paraguayta. Alueelle on luvattu lisää kylmää säätä lähipäivinä.

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... aa-perussa
Vaan katsoikos kukaan ohjelman "turhasta" maakaasusta
http://yle.fi/ohjelmat/1366799
?
Ei ole enää areenassa http://areena.yle.fi/tv/1412396
mutta siinä sanottiin, että puolet pohjoisnavan sulamisesta johtuu nokisateesta joka tulee Siperian öljykentiltä, joissa poltetaan sitä maakaasua (vaikka erään öljy-yhtiön edustaja vakuuttelikin toimittajalle, että eipäs polteta).

Ai miten nämä liittyy toisiinsa? No ei välttämättä mitenkään, mutta kovasti näyttää että eteläinen pallonpuolisko on menossa kohti jääkautta ja pohjoinen olisi myös jos ei olisi nokisateita yms lämmittämässä. Toivottavasti joku muistaa seurata, saavatko Venäjällä voimaan sen em ohjelmassa mainitun kaasunpolttokiellon, ja jos saavat niin mitä siitä seuraa pohjoisille jäätiköille. Puolet pois sulamisesta, ne "hei me melotaan pohjoisnavalle" (TV1 MOT, muistanette!?) tyypit saavat sitten odotella aika pitkään sitä sulamista, kun ei näytä sulavan nytkään
http://www.ijis.iarc.uaf.edu/en/home/seaice_extent.htm
.