Ilmastodepaattia ajankohtaisessa kakkosessa 19.2

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: Ilmastodepaattia ajankohtaisessa kakkosessa 19.2

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Niinhän tuo oli. Siksi lähetinkin toimittajalle tällaisen mailin:
Tervehdys!

Päätit sitten työntää ajankohtaiseen kakkoseen todella "tieteellisen" pläjäyksen karastrofaalisesta ilmastonmuutoksesta. Eikö Ilmatieteen Laitos (Petteri Taalas) enää uskalla päästää tutkijoitaan pelottelemaan kaamealla ilmastonmuutoksella, kun piti valita haastateltavat jollain käsittämättömällä perusteella. Tutkivaa journalismia jutusta sai turhaan etsiä, vaikka niin se näyttää nykyään olevan joka tiedotusvälineessä yleensäkin.

Se meni alussa oikein, että viime aikoina keskustelu ilmastonmuutoksesta on hiipunut, se ei kuitenkaan johdu lumisista talvistamme, vaan siitä, että ilmasto ei ole viiteentoista vuoteen lämmennyt eikä ollenkaan noudattanut ilmastomalleja. Tästä asiasta voit lukea vaikka tästä linkistä:

http://www.c3headlines.com/climate-models/

Mallit toimivat hyvin niin kauan, kuin "ennustettiin" menneisyyttä, mutta tulevaisuuden ennustaminen meni saman tien ...suksilleen.

Näytit sitten oikein jäätikön reunan romahtamista. Mikähän oli tarkoituksesi? Siinä ei nimittäin ole mitään uutta. Onko tullut pyyntö poliittiselta taholta taas muistuttaa, että esim. jatkuvasti nousevat energiaverot kannattaa maksaa?

Pasi Toiviainen on "asiantuntija", jolla hermot pettävät heti, jos hän joutuu perustelemaan typeriä väitteitään, kuten ohjelmassasi esiintynyttä väitettä ilmaston kaameimmasta tilasta kymmeniin miljooniin vuosiin!!! Kannattaisi kysyä ihan suomalaisilta metsäntutkijoilta, millainen ilmasto Suomessa oli vain muutama tuhat vuotta sitten, kun Lapissa kasvoi esim. pähkinäpuita.


Mikä ihme mahtoi olla tarkoitus tällä pohjanoteerauksella? Maapallon ilmasto ei sillä pelastu, että "köyhää kansaa" pelotellaan täysin perustelemattomilla väitteillä.


Me emme voi ilmastollemme mitään, paitsi paikallisesti ilman puhtaudelle, mutta silloin ei puhuta hiilidioksidista, jota kasvihuoneviljelijät pumppaavat kasvihuoneisiin, jotta kasvu kiihtyisi. Samoin on käynyt luonnossakin kasvavan populaatiomme ruokkimiseksi.


Jos haluat jatkaa tästä asiasta, suosittelen "hieman" laajempaa perehtymistä aiheeseen.

Lämpenemistä odotellen:


Saas nähdä tuleeko palautetta, vielä ei ole kuulunut.

Harry
Viestit: 609
Liittynyt: 02.10.2010, 18:44:02

Re: Ilmastodepaattia ajankohtaisessa kakkosessa 19.2

Viesti Kirjoittaja Harry »

Tapsa, pelkään pahoin ettei palautetta tule. Toimittajat ottavat nimittäin seuraavan vitsin todesta.

§ 1. Toimittaja on aina oikeassa.
§ 2. Mikäli toimittaja jostain syystä ei olisikaan oikeassa käytetään automaattisesti § 1.

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: Ilmastodepaattia ajankohtaisessa kakkosessa 19.2

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Näin siinä voi käydä, vaikka olen kyllä pari kertaa toimittajalta vastauksen saanutkin.

Onko kukaan muu antanut palautetta? Olisi hyvä, jos risuja tulisi useammasta näkökulmasta.

Vastaa Viestiin