Timo Laukkion haastattelu studio 55:ssa

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Timo Laukkion haastattelu studio 55:ssa

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Hän analysoi ansiokkaasti mm. Reporadion aikoja ja politisoitunutta YLEä.

Lähetin hänelle mailin tähän tyyliin.


> Kiitoksia erinomaisesta anakyysistäsi menneiden aikojen ohjelmapolitiikasta. Toimittajilla oli paljon ns. "yleisä syitä" valita aiheet ja toteuttaa ne vaaditulla tavalla.
>
> Näyttää, että tämä tyyli ei kaikilta osin ole muuttunut vieläkään. Kultainen vasikka on nyt ilmiö, jota nimitetään ilmastonmuutokseksi. Nettipuolella asiasta kirjoitellaan runsaasti ja suurin osa ei usko ihmisen aiheuttamaan, katastrofaaliseen, tulevaan lämpenemiseen.
>
> Valtamedia ja poliitikot eivät kuitenkaan salli sanottavan sanaakaan poikittain tuosta asiasta. EU sahaa omaa oksaansa kovaa vauhtia energiapolitiikallaan, jolla ei ole ilmastoon mitään vaikutusta, mutta teolliset työpaikat kyllä karkaavat saastuttaviin maihin. Nyt en saastuttamisella tarkoita elämälle välttämättömän hivenkaasun, hiilidioksidin, tupruttamista, vaan oikeiden saasteiden, joita toki tulee mm. epäpuhtaan hiilen polttamisesta. Erään tutkimuksen mukaan lisääntynyt hiilidioksidi on lisännyt kasvien kasvunopeutta n. 15 %. Millähän kasvava ihmiskunta ruokitaan, jos ryhdymme tuota pitoisuutta laskemaan?
>
> Esim. Hesari päästää palstoilleen ihan mitä soopaa tahansa, jos se tukee AGW-uskontoa, mutta kaikki asiallisetkin kirjoitukset sensuroi järjestään, joissa uskalletaan asettaa se kyseenalaiseksi.
>
> Poliitikot ovat oivaltaneet saaneensa oivallisen veroruuvin, jonka kiristystä kansa ei kurkku suorana uskalla vastustaa. Siksi poliitikot jatkavat energiaverojen kiristystä ja typerää päästökauppaa, joka on lähes alusta alkaen ollut rikollisten käsissä. Euroopan toipuminen ei näillä menetelmillä onnistu.
>
> Esimerkkejä on pilvin pimein ilmastotieteen vääristelyistä, mutta ne painetaan villaisella jonkin poliitikoista kootun "totuuskomitean" lausunnolla.
>
> Mistä löytyisi se tutkiva journalismi, joka pystyisi asiaa kaivamaan monipuolisesti ilman ennakkoasenteita ja "yleisiä syitä"?
>
> Jäät kuulemma kohta eläkkeelle. Toivotan onnellisia eläkepäiviä. Kun et kuitenkaan osaa kokonaan luopua toimitushommista, olisiko tässä aihetta tulevaan

harrastukseesi? Aihe on laaja ja monimutkainen, mutta sinullehan haasteet ovat aina sopineet.

Tässä hänen vastauksensa:

Kiitos palautteestasi. Kuten todettua jään eläkkeelle, mutta kaikki on suhteellista. Otan varteen. Kiitos
Terv timo


Toivottavasti Timo jaksaa paneutua asiaan sairauksistan huolimatta.

Harry
Viestit: 609
Liittynyt: 02.10.2010, 18:44:02

Re: Timo Laukkion haastattelu studio 55:ssa

Viesti Kirjoittaja Harry »

Pidetään peukkuja.

Vastaa Viestiin