Etelämantereen jääpeite kasvaa vaan!

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Therminaattori
Viestit: 16
Liittynyt: 16.09.2010, 20:15:26

Etelämantereen jääpeite kasvaa vaan!

Viesti Kirjoittaja Therminaattori »

"Selittäväksi tekijäksi tutkijat päättelivät napaseutujen kokoeron. Koska antarktiksen alla on valtava manner, tuulten ja meren virtausten muutokset eivät vaikuta siihen yhtä nopeasti kuin pohjoiseen napaseutuun. Mantereen koko on niin suuri, että se selättää ainakin vielä tällä hetkellä ilmaston lämpenemisen vaikutuksen."
http://www.tekniikkatalous.fi/energia/i ... aa/a806238

Jos ja kun jäätä etelämantereella on kohta enemmän kuin kolmeenkymmeneen vuoteen niin selittääkö tuo yllä mainittu syy jään jatkuvan lisääntymisen?
http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere ... ctive.html
Avatar
BorisW
Viestit: 1782
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Etelämantereen jääpeite kasvaa vaan!

Viesti Kirjoittaja BorisW »

On hauskaa miten selityksiä haetaan vaikka ei löydetäkään. Eiköhän kylmyys estä varsinaisen mannerjään sulamisen, mutta kasvava jäämassa sisämaassa, vaikkakin hitaasti, on jo nyt niin paksu, että jää on jo aikoja sitten muuttunut alaosistaan plastiseksi ja valuu rannikkoa kohti lopulta purkautuen mereen, jossa se sitten taasen sulaa, muuttuu vesihöyryksi ja palaa lumena mantereella, ad infintum, kunnes tapahtuu jotain radikaalia aurinkokunnassa tai ulkoavaruudessa. Tosin, onko ihmisiä tuolloin enää edes olemassa???
Vastaa Viestiin