Sceptical Science värittää totuutta

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Sceptical Science värittää totuutta

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Tässä suomenkielisessä versiossa otsokoidaan näin:

Ihmisen aiheuttamasta lämpenemisestä ei ole havaintoja

Linkki: http://www.skepticalscience.com/arg_ilm ... ainnot.htm

Siinä sitten perustellaan, että onpas.

Kolmanteen kuvaan huomioni kiinnittyi, jossa kuvataan kasvihuonekaasujen säteilyspektriä maanpinnalle. Sehän se on kyllä, mikä ratkaisee. Spektristä väitetään otetun vesihöyryn vaikutuksen pois, jotta muiden kaasujen vaikutus näkyy selvemmin. Niinhän se näkyy, mutta antaa väärän kuvan, koska puuttuu kuva, missä vesihöyrynkin vaikutus näkyy. Silloin havaittaisiin, kuinka hyvin vesihöyry peittää muiden kaasujen spektrejä. Koska vesihöyry keskittyy alailmakehään, se vaimentaa alas asti pääsevää säteilyä muiden kaasujen säteilystä.

Kuva on vielä kannattanut katkaista aaltoluvun 600 kohdalta, koska sen alapuolella vain vesihöyry vaikuttaa.

On siinä kuvassa selvä virhekin. Aaltoluvun 1300 yläpuolelle on jäänyt vesihöyryn spektriä. Kuvastahan saa sen käsityksen, että metaani säteilisi tuollakin alueella. Varmaan lipsahdus. :P

Oikeat spektrit jälleen kerran näkyvät Modtran-ohjelmasta. Vanhan käyttämäni linkin kautta tuleva ohjelma ei näköjään enää toimi. Tästä linkistä löytyy toimiva versio.

http://forecast.uchicago.edu/Projects/modtran.html