Glaciergate unohtunut Hesarilta?

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Tronic
Viestit: 350
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Glaciergate unohtunut Hesarilta?

Viesti Kirjoittaja Tronic »

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Aasia ... 5268228361
Aasian vauraus saavuttamassa Euroopan tason
AFP
DAVID GRAY / REUTERS

(kuvateksti) Myyjä järjesteli laukkuja ranskalaisen Longchampin myymälässä Pekingissä heinäkuussa.

Aasian vauraus yltää Euroopan tasolle vuosisadan puoliväliin mennessä, kertoo Aasian Kehityspankin (ADB) julkistama tuore tutkimus. Vaurastuminen edellyttää kuitenkin ratkaisua kolmeen ongelmaan: ilmastomuutokseen, epätasa-arvoon ja korruptioon.

Tiistaina julkistetussa tutkimuksessa "Asia 2050: Realizing the Asian Century" kiinnitettiin huomiota myös siihen, että maailman nopeimmin kasvavassa taloudessa elää lähes puolet maailman kaikkein köyhimmistä ihmisistä. Heihin kuuluvat ansaitsevat vähemmän kuin 1.25 dollaria päivässä.

Tutkimuksen mukaan vaurastumiskehitystä johtaa kolme taloutta, joiden alueella asuu enemmän kuin kolme miljardia ihmistä. Valtiot ovat Kiina, Intia, Indonesia, Japani; Etelä-Korea, Thaimaa ja Malesia. Kehitys voi vetää mukaansa myös köyhemmät maat Laosin ja Pakistanin.

Tutkimus kuitenkin varoittaa, että nopean kasvuvaiheen jälkeen kehitys voi pysähtyä paikoilleen tai jopa taantua. Pahojakin ongelmia voi syntyä myös Aasian köyhien ja rikkaiden maiden kasvavasta epätasa-arvosta, huonosta hallinnosta, korruptiosta ja uusiutumattomien luonnonvarojen aiheuttamasta kilpailutilanteesta.

Ilmastonmuutos uhkaa sulattaa Himalajan ja muiden vuoristojen jäätiköt, jotka nyt tuottavat vettä, ruokaa, kalaa ja sähköä lähes kolmelle miljardille ihmiselle. Aasian onkin tutkimuksen mukaan syytä vähentää ratkaisevasti energian käyttöä ja siirtyä fossiilisista polttoaineista uusiutuviin energialähteisiin.

Avatar
BorisW
Viestit: 1775
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Glaciergate unohtunut Hesarilta?

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Jäätikkötutkimus etenee omaa ehkä hieman kiihtyvää rataansa. Pyritään nimenomaan kartoittamaan niitä jäätiköitä, joiden on havaittu sulavan (lähinnä troopisilla ja subtrooppisilla leveyspiireillä). Tarkkailussa ovat lähinnä sellaiset jäätiköt, joiden sulavedet ruokkivat energian tuotantoon ja viljelyyn valjastettuja jokia. Silloin kun jäätikkö on tasapainossa, eli sadanta (lumentulo) on tasapainossa sulamisen ja suoran haihtumisen poistaman veden kanssa, ongelmia ei pitäisi olla, mutta kuitenkin on. Syynä on yhteiskunnan kehityksen myötä kasvava veden tarve, eikä niinkään alueen lämpötilan muutos. Sadanta sen sijaan on voinut ilmamassojen liikkeiden mukaan vähentyä, kuten asianlaita on esim. Kilimanjaron kohdalla.

Tronic
Viestit: 350
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Re: Glaciergate unohtunut Hesarilta?

Viesti Kirjoittaja Tronic »

http://www.vihrealanka.fi/uutiset/guard ... oittelusta

Lisää jäätikköaiheesta, välillä uutisoidaan näinkinpäin. Hesarissa ei varmasti ylitä uutiskynnystä, mutta Vihreä Lanka on ihan ilahduttavasti pyrkinyt objektiivisuuteen myös ilmastoasioissa.

HMV
Viestit: 581
Liittynyt: 02.02.2010, 08:27:28

Re: Glaciergate unohtunut Hesarilta?

Viesti Kirjoittaja HMV »

Kiitos, että kiinnitit huomiota tuohon mielenkiintoiseen kirjoitukseen.

Kiitän samalla sinua Tronic alla olevasta yksityisviestistäsi minulle:

En tiedä onko newnostradamusofthenorth sinun blogisi, mutta kun kerran siihen jatkuvasti linkittelet niin täytyy avautua sen verran et blogi näyttää hirveältä (syy lähinnä taustakuvan), se on rasittavan denialistinen (eikä edes vaikuta skeptiseltä) ja kirjoitukset ovat huonoja koska niissä on lähinnä copy&pastea jostain englanninkielisistä lähteistä (ja tekstin korostukset näyttävät myöskin hirveältä).

Suomenkielistä ilmastoskeptistä blogia olisi kiva seurata, mutta tässä on vielä paljon kehittämistä...

Toivotaan Tronicille ja Ilmastofoorumin muille kirjoittajille hyvää jatkoa ja menestystä tuleville vuosille. Omalta osaltani päätän kirjoitteluni tähän.

HMV

Tronic
Viestit: 350
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Re: Glaciergate unohtunut Hesarilta?

Viesti Kirjoittaja Tronic »

Ikävää ettei suora palaute kelvannut, toisaalta ymmärrän hyvin lopettamisen. Myös ilmastohuijausta (blogi) ollaan oltu lopettamassa, kun näistä asioista blogaaminen on kuin seinille puhuisi.

HMV
Viestit: 581
Liittynyt: 02.02.2010, 08:27:28

Re: Glaciergate unohtunut Hesarilta?

Viesti Kirjoittaja HMV »

Tronicille:
Väärinkäsitysten välttämiseksi totean vielä, että lopettamisilmoitukseni koskee siis osallistumistani Ilmastofoorumin palstoilla käytävään keskusteluun. Tuo "rakentavan" kritiikkisi kohteena oleva "hirveä", "rasittavan denialistinen" ja kaikin puolin "huono" blogi - joka ei ole suomalainen - kyllä pärjää ilman sinuakin. Saamani tiedon mukaan sen sivuilla vierailee vuosittain yli 100.00 kansainvälistä kävijää.

Vaikka en enää aiokaan osallistua Ilmastofoorumilla käytävään keskusteluun, jään edelleen mielenkiinnolla odottamaan sinun syvällisiä ja analyyttisia kommenttejasi. "Copy&paste" -taidon sinäkin näytät hallitsevan vallan erinomaisesti.

HMV

Vastaa Viestiin