Sivu 1/1

Odotettavissa voimistuvaa ilmasto­propagointia

Lähetetty: 07.02.2011, 17:38:35
Kirjoittaja Therminaattori
http://www.talouselama.fi/uutiset/article574818.ece

"Ilmatieteen laitoksen entinen ylimeteorologi Reijo Solantie sohaisi vanhaan pesäänsä Helsingin Sanomien sunnuntaidebatissa.”Kylmiin jaksoihin varautumista on vaikeuttanut yksipuolinen ilmastonmuutoksen propagointi. Siihen on sortunut myös Ilmatieteen laitoksen johto”, kirjoitti Solantie.
Mikä sitten on pannut Ilmatieteen laitoksen johdon propagoimaan.
”Tieteen rahoitus toimii nykyisin niin, että mitä enemmän keskittyy mediassa esillä oleviin muodikkaisiin aiheisiin, sitä enemmän saa rahoitusta”, arvioi Solantie.

Ilmastohihhulit hilluvat
Tosiasioiden vääristelystä eläkkeellä oleva Solantie ei entistä työnantajaansa moiti, pelkästään väärästä painotuksesta ja ajankohtaisempien aiheiden jäämisestä liian vähälle huomiolle.

Maailmanloppua julistava ilmastohihhulismi kuitenkin rehottaa villinä. Ilmastonmuutoksen uhalla omaa rahoitustaan pönkittävät säälaitokset eivät kovin hanakasti ammu alas hihhuleiden selityksiä, joiden mukaan suunnilleen kaikki epätavalliset sääilmiöt kertovat ilmastonmuutoksen ryöstäytymisestä.

Miljardit siirtyvät toisiin taskuihin
Käsitykset ilmastonmuutoksen nopeudesta ja vaaroista eivät ole yhdentekeviä, koska ne vaikuttavat ilmastopolitiikkaan. Ilmastopaniikissaan esimerkiksi Euroopan poliitikot ovat luoneet kiireellä huippukalliita järjestelmiä ja sääntöjä ilmastopäästöjen rajoittamiseen.

Esimerkiksi päästökauppa on jo aiheuttanut kymmenien miljardien eurojen tulonsiirtoja yritysten ja kuluttajien välillä. Lihavimpia voittoja ilmastonmuutoksen torjunnan varjolla ovat keränneet Euroopan energiayhtiöt."

Re: Odotettavissa voimistuvaa ilmasto­propagointia

Lähetetty: 09.02.2011, 20:19:59
Kirjoittaja Tapsa
Therminaattori kirjoitti:Esimerkiksi päästökauppa on jo aiheuttanut kymmenien miljardien eurojen tulonsiirtoja yritysten ja kuluttajien välillä. Lihavimpia voittoja ilmastonmuutoksen torjunnan varjolla ovat keränneet Euroopan energiayhtiöt."


Niin ja päästökauppa on ollut alusta alkaen rikollisten hallussa. Ruoan hinnan nousu on suora seuraus ilmastopolitikoinnista. Voi olla hyväkin, että arabimaissa on tästä syystä lähdetty mielenosoituksiin, mutta ruoan hinnan nousu ei niillä taitu eli pettyvät siis ilman muuta. Revitään tästä sitten eteenpäin jotenkin.

Oli miten oli, kiihtyvään väestönkasvuun ei poliitikoilla ole mitään aseita eikä siitä mitään puhuta. CO2-tason aleneminen varmaan ratkaisee nämä ongelmat. :(