Isomäki Hesarissa

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Isomäki Hesarissa

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Tällä kerralla ihan asiaa, jos totta puhuu. nettipuolelta löytyi vain pätkä:

Tuulivoimaloiden kasvun rajat

HS - Tiede & Luonto - 1.2.2011 - 2290 merkkiä - 1. painos

hs.tiede@hs.fi Kirjoittaja on vapaa tiedetoimittaja, tieteiskirjailija ja kansalaisaktivisti. Markkinoiden suurin tuulimylly tuotti 25 kilowattia eli 0,025 megawattia sähköä - 30 vuotta sitten. Nykyään suurin tuulivoimala on saksalainen, lähes 8 megawatin Enercon E-126. Ennätys nousee jo tänä vuonna 10 megawattiin, jos norjalaiset saavat kelluvan Sway-tuulivoimalansa valmiiksi aikataulussa. Tuulimyllyjen koon kasvu laskee tuulisähkön hintaa. Kun siiven pituus kaksinkertai. . .


Tuulivoimalan kannattavuuden hän ennustaa huipentuvan 20 MW:n tienoilla.

Ollaan siis jälleen työntämässä rahaa moolokin kitaan! Pitää rynnätä virheinvestointeihin ilman mitään tuloksia AGW-paniikin seurauksena, kun pitäisi odottaa muutama vuosi tuotekehityksen tuloksia. Parhaat tuulivoimapaikat varataan tehottomille myllyille, jotka varmaan puretaan tieltä muutaman vuoden päästä, jos äärialarmismi on edelleen vallassa. (Kumpi on pahempi, äärialarmismi vai ääri-islamismi?) :lol:

Tronic
Viestit: 350
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Re: Isomäki Hesarissa

Viesti Kirjoittaja Tronic »

Olet aivan väärässä sen tuotekehityksen odottelun kanssa. Nykyisin ollaan jo hyvin lähellä maksimia, teoreettisestikin. Vihreiden ja tuulivoimateollisuuden visioimia merkittävä hyötysuhdeparannuksia (joilla nyt tehtäviä panostuksia tuulivoimaan yritetään perustella) ei ole tulossa. Vaikka siiven pituuden tuplaaminen vaikuttaa suoraviivaiselta tempulta, vaatii se myös myllyn korkeuden tuplaamisen, vahvemman rakenteen ja paljon suuremmat varoetäisyydet.

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: Isomäki Hesarissa

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Tronic kirjoitti:Olet aivan väärässä sen tuotekehityksen odottelun kanssa. Nykyisin ollaan jo hyvin lähellä maksimia, teoreettisestikin. Vihreiden ja tuulivoimateollisuuden visioimia merkittävä hyötysuhdeparannuksia (joilla nyt tehtäviä panostuksia tuulivoimaan yritetään perustella) ei ole tulossa. Vaikka siiven pituuden tuplaaminen vaikuttaa suoraviivaiselta tempulta, vaatii se myös myllyn korkeuden tuplaamisen, vahvemman rakenteen ja paljon suuremmat varoetäisyydet.Varmaankin totta, mutta en minä väärässä ollut, kun siteerasin Isomäkeä, johtopäätökset menivät kai pieleen lähtötietojen hataruuden takia.

Vastaa Viestiin