Bjørn Lomborgin ilmastopolitiikan kritiikkiä

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Carbonautti
Viestit: 1098
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Bjørn Lomborgin ilmastopolitiikan kritiikkiä

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

MTV:n nettisivulla on Bjørn Lomborgin ilmastopolitiikkaa kritisoiva artikkeli:
Nollahiilipolitiikka johtaa köyhyyskatastrofiin, mutta ei edistä ilmastonsuojelua, sanoo Nobel-ekonomisteja johtanut tutkija
Muutamia pointteja artikkelista:
  • YK:n ensimmäisessä ilmastokokouksessa vuonna 1972 järjestäjät varoittivat, että maailmalla on kymmenen vuotta aikaa välttää ilmastokatastrofi.
  • Samana vuonna ilmestyi Kasvun rajat -raportti (engl. Limits to Growth), joka ennusti, että luonnonresurssit ehtyvät muutamassa vuosikymmenessä ja saasteet nujertavat meidät.
  • Vuonna 1982, jolloin katastrofin olisi kuulunut jo tapahtua, YK nosti panoksia ja ennusti “planetaarisen tason tuhoa, joka on verrattavissa ydinaseholokaustin mittakaavaan ja peruuttamattomuuteen, vuoteen 2000 mennessä”.
  • Ihmisten sukupuuton sijaan ilmastoon liittyviä kuolemia on nyt noin 25-kertaisesti vähemmän kuin sata vuotta sitten, Lomborgin tutkimus väittää. Näitä ovat kuolemat, jotka liittyvät tulviin, kuivuusjaksoihin, myrskyihin, metsäpaloihin ja hellejaksoihin.
Linkki artikkeliin:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nol ... ja/8556554
unbiased
Viestit: 1653
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Bjørn Lomborgin ilmastopolitiikan kritiikkiä

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Kuvatut vanhat tiedot osoittavat paljon ilmastonmuutoksesta ja sen historiasta. Osoittavat myös nykytieteen tai pseudotieteen tasosta.
Myös kosmologian emeritusprofessori, tietokirjailija on uponnut imastohysteriaan
Kari Enqvist kirjoitti:En kuitenkaan halua moittia nuoria. On paljolti heidän ansiotaan, että ihmiskunta on hitaasti havahtumassa ilmastonmuutoksen vakavuuteen.
Kosmologia onkin pseudotiedettä suurimmaksi osaksi, Big Bang. Hyvä jos 50% väitteistä pitää paikkansa. Sekin olisi paljon, koska nykytyieteissä 85% sisältää virheitä, tavoitteita tai huijausta.
Pseudotiede on pilannut nykymaailman. Entinen todellinen tiede, joka on johtanut nykyiseen tekniseen kehitykseen oli tiedettä. Jos keksittiin uusi väite, sen todisteleminen kokeellisesti keski aikansa ennen kuin syntyi luonnonlaki. Nyt uusi väite leviää mediassa ja siihen uskotaan luonnonlakina vanhaan totuttuun tapaan, vaikka väitteen todellisuus kaatuisi seuraavassa kuussa. Ilmastonmuutos jatkaa olemassa oloaan uskottavana tieteenä vaikka sen päätelmiä on kaatunut jo yli 50 vuotta.
unbiased
Viestit: 1653
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Bjørn Lomborgin ilmastopolitiikan kritiikkiä

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Välimerenmaiden kuivaminen aavikoiksi oli aikoinnaan yksi ilmastopelote.
TS, 27.3.2007 kirjoitti:Vast'ikään julkisuudessa paljon huomiota saanut YK:n vuosittainen Maailman vesipäivä korosti ilmastonmuutoksen tuovan suuria ongelmia ihmisen ja luonnon taloudelle, kun monet nyt tuottoisat ja vihertävät alueet kuivuvat nopeasti. Yksi näistä alueista on maailman suosituimpiin turistikohteisiin lukeutuva Välimeren alue, jolla on jo nykyisinkin ongelmia pystyä täyttämään jatkuvasti kasvavaa puhtaan veden kulutusta.
Tämä tieto on jäänyt poistamatta tiedostista, mutta asia oli hyvin ajankohtainen 2000 luvun alussa. Muita ei löytynyt nopeasti. Tämän päivän uutiset Espanjassa kertovat hyvin poikkeuksellisista sateista. Patoaltaissa vesi on kohonnut 6,5%.
tietenkin poikkeuksellinen ilmiö voidaan liittää ilmastonmuutoksen poikkeavuudeksi kuten ehkä Suomen ja Japanin luminen talvi, josta myös mainittiin Espanjan televisiossa.

Sateilla ei liene mitään tekemistä ilmastonmuutosta vastaan tai sen puolesta. Suuret sademäärät johtunevat tammikuussa sattuneesta tulivuoren purkauksesta Tyynellä valtamerellä Tonga saarilla. Tällöin jopa yli 100 km:n korkeutee levisi vettä ilmakehässä.
unbiased
Viestit: 1653
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Bjørn Lomborgin ilmastopolitiikan kritiikkiä

Viesti Kirjoittaja unbiased »

https://mvlehti.net/2022/12/27/saksa-va ... ment-31828
Ilmaisee, että jälleen on realistinen tiedemiesryhmä esittänyt mielipiteensä maineensa menettämisen uhallakin. Energiapulassa, joka sekin johtuu poliitikkojen massahypnoosista, on pakko ryhtyä julkaisemaan luonnollisia ohjeita parantaa ihmiskunnan tilannetta. Pseudotieteen ja valehtelun olisi vähitellen loputtava kaikessa tiedottamisessa. Tähän kansalaisella ei ole tiedossa muuta nopeaa keinoa, kuin ryhtyä lukemaan ja kuuntelemaan Ylen ja valtamedian sijaan netistä ajatellusti valittuja kirjoituksia tapahtumista, jotka tuntuvat tuntuvat olevan ainakin lähes totta, ja hylätä kaikki poliittisesti tarkoitusperäiset jutut.
Yhteyttä MV-lehteen on ajoittain vaikea saada, koska lehti on ilkeämielisen hakkeroinnin kohde. Yhteys onnistuu yleensä muutaman yrityksen jälkeen. Lehti kertoo toisella tavalla Ukrainan sodasta, js siksi sen lukemista yritetään estää.
Vastaa Viestiin