Ilmastonmuutos pohdituttaa!

Sekalaiset aiheet.

Valvoja: Hallitus

Huolestunut

Ilmastonmuutos pohdituttaa!

Viesti Kirjoittaja Huolestunut »

http://www.harvestservice.com/ilmastonmuutos.html

Ilmastonmuutoksesta järkyttävää kerrottavaa, voiko kukaan kommentoida tuota kirjoitusta?
Vieras

Re: Ilmastonmuutos pohdituttaa!

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Huolestunut kirjoitti:http://www.harvestservice.com/ilmastonmuutos.html

Ilmastonmuutoksesta järkyttävää kerrottavaa, voiko kukaan kommentoida tuota kirjoitusta?

Sivusto näyttää olevan koottu periaatteella: Kaikki mahdolliset ja mahdottomat ihmiskunnan rikokset luontoäitiä vastaan ja mitä kaikkea siitä sitten seuraakaan.
Tällaisessa tarkastelussa on perustava filosofinen ongelma: Yleistetään mahdottomasti, puhutaan ympäristöstä kuten myös ilmastosta aivan kuin se olisi jokin olio. Yleisesti ottaen lähes kaikkien ongelmien taustalta näyttää löytyvän ympäristöongelma tai ilmastonmuutos.

Historiallinen ymmärrys kuitenkin puuttuu. Ei kai voida olettaa, että ihmispopulaation moninkertaistuminen vain muutamassa vuosikymmenessä voisi tapahtua ilman, että jäljet näkyvät?
Ihmiskunta vaikuttaa teollisen tuotantotavan kautta massiivisesti ympäristöönsä kaikkialla. Tämä vaikutus on konkreettista ja saa erilaisen ilmiasun eri alueilla.
Vaikutus on nähtävä myös vuorovaikutuksena, jonka avulla populaatio ylipäätänsä voi tulla toimeen tällä pallolla. Paluu esiteollisiin oloihin ei ole mahdollista ilman jättimäisiä ihmisuhrimääriä. Ekofasismi on tietenkin yksi ratkaisu, mutta kuka sitä haluaa?

Olisi mukava vaihteen vuoksi lukea sellaisiakin analyyseja, joissa pohditaan syitä esimerkiksi siihen, miksi nykyisin elämme näinkin vanhoiksi ja toisaalta miksi tämä ei kaikkialla ole mahdollista.
Toisin sanoen näyttää siltä, että ongelmanamme ei niinkään ole uhkaava ympäristökatastrofi, kuin sosiaalis-poliittinen kriisiytyminen, jonka taustalla häämöttää mahdottoman suuri eriarvoisuus.
Mitähän sen poistamiseksi voisi tehdä? Ei se ainakaan energiankäytön lisäverotuksella ole autettavissa.
mr_Zombie
Viestit: 8
Liittynyt: 28.08.2007, 22:57:47
Paikkakunta: Salo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mr_Zombie »

Heh, eipä tuo kovin vakuuttavalta vaikuttanut.

Luonnollinen kasvihuoneilmiö on luonnon luonnollinen mekanismi, joka ylläpitää ja säätelee maapallon lämpötilaa maapallon elämän mekanismien parhaaksi.


Tuo on jo melkein uskonnollista. Ikään kuin luonto jotenkin tietäisi, mikä on parasta "elämän mekanismeille", ja sitä kautta säätelisi ilmastoa.
Vastaa Viestiin