Öljyä vaikka sinilevästä ja pienhiukkaset ilmakehässä

Sekalaiset aiheet.

Valvoja: Hallitus

Antero
Viestit: 161
Liittynyt: 02.03.2008, 13:43:30

Öljyä vaikka sinilevästä ja pienhiukkaset ilmakehässä

Viesti Kirjoittaja Antero »

Tekniikan Maailma 14/08 sivut 84-85
Tohtori Erkki Kauhasen kirjoitus Tieteen maailma. Yhdysvalloissa on kehitetty kolibakteerikanta , Eshericia coli, minkä avulla mistä tahansa biomassasta saadaan tuhannesta litrasta viikossa barreli öljyä. Ja siitä edelleen jatkojalostaa bensiiniä. Asia on varmaan totta. Kauhasen mukaan tämä on dynamiittia öljyntuottajamaille. Barrelin hinta voisi olla esim. 50 dollaria. Ei kun fermenttori talon nurkalle ja bakteerit jätteeseen niin viikossa on 200 l öljyä. Tuntuu helpolta.
Tämän mukaan esim. sinilevä onkin arvokasta raaka-ainetta.
kirjoituksessa on pari muutakin mullistavaa keksintöä. On kehitetty pöpö, joka ottaa suoraan ilmasta CO2:ta ja juo vettä ja Auringon energian avulla tuottaa niistä etanolia tai vetyä. Onko vaarana, että tällä keinolla ilman hiilidioksidimäärä putoaa liian alas jos prosessit pannaan suuressa mitassa käyntiin?
Vielä kolmas. Rubisco-entsyymiä parantamalla lisääntyy biomassan tuotanto rajusti, jolloin hiilen sidontaa voidaan lisätä niin paljon, että se vaikuttaa ilmakehän hiilitasapainoon. Tämä on jo onnistunut v. 2005 viisinkertaisena tuotantona. On myös kehitetty soijamuunnos, jonka lehdet heijastavat Auringon valoa takaisin 3-5 % enemmän kuin tavalliset kasvit. Näin voidaan ilman keskilämpötilaa alentaa. Siis sademetsien tilalle näitä ja ei ole ilmaston lämpenemistä.
Jos tämä kaikki on totta, niin on turha puhua minkäänlaisista ilmaston lämpenemisistä tai edes öljyn loppumisesta. Kannattaa lukea Tekniikan maailmasta tuo kirjoitus, kun siinä on paljon muutakin, mitä tähän ei sovi.Esim. se,että on todettu, että pienhiukkaset alentavat ilman lämpötilaa heijastamalla Auringon säteilyä takaisin avaruuteen. Edelleen pitää siis paikkansa, että lääketieteellinen totuus kestää enintään viisi vuotta. Autoilusta tuleekin tärkeää ilmaston lämpenemistä estävää toimintaa. Mitä enemmän pienhiukkasia ilmaan sen viileämpää maapallolla on. Ei kun autoilemaan ja katsastuksessa pitää tulevaisuudessa hylätä vähäpäästöiset autot, jotta ilmasto ei lämpene ja puulla lämpiäviä saunoja lisää kaikille rannoille.

Sunnuntai 08