Lontoon pilvenpiirtäjäpalo

Sekalaiset aiheet.

Valvoja: Hallitus

Carbonautti
Viestit: 904
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Lontoon pilvenpiirtäjäpalo

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

WUWT-sivusto käsittelee jutussaan Grenfell Towerin katastrofia:
The Grenfell Tower Fire Would Not Have Happened Without EU And Climate Regulations

Jutussa syntipukiksi osoitetaan eurooppalainen standardi EN 13501. Standardi on käännetty suomeksi: SFS-EN 13501 Rakennustuotteiden ja rakennusosien paloluokitus.

Jutun pointtina on se, että Britanniassa oli ennen kyseistä EU-standardia käytössä oma standardi BS8414, mutta sen käyttö ei ollut enää pakollista EU-standardin tultua voimaan. Jos rakentamisessa olisi noudatettu brittiläistä standardia, ei katastrofia olisi päässyt tapahtumaan.

EU-standardia laadittaessa päähuomio oli lämmöneristyskyvyssä. Palonkestävyys oli vähemmän tärkeää.

Linkki:
https://wattsupwiththat.com/2017/07/10/the-grenfell-tower-fire-would-not-have-happened-without-eu-and-climate-regulations/

unbiased
Viestit: 1393
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Lontoon pilvenpiirtäjäpalo

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Ilmastopolitiikka aiheuttaa tapahtumaketjussa kuolemiakin. Eristeeksi on todella tullut paloherkkiä vaahtomuoveja. Rakennuksessa käytetyn Celotex sin syttymislämpötila on 416 C. Kuivan puun syttymislämpötila on 150 C. Ero on siinä, että muoveissa paloenergiaa on 3-4 kertaa enemmän kuin puussa.
Hirsimökki on palanut jo kauan, kun asuntovaunupalo on vasta alussa ja samalla lopussa.
Kuva
Kuva

Esimerkiksi bensiini syttymispiste on 400 C. Bensiini kaasuuntuu helposti, joten sen leimahduspiste on niinkin matala kuin -40C. Pakkasessakin bensiini voi syttyä palavasta tupakasta, jossa lämpötila ylittää 400C. Suomessa käytetään myös polystyreeniä, jonka syttymispiste on 490C. Sen väitetään olevan itsestään sammuvaa, mutta saunan pesässä se ainakin palaa kuumalla liekillä.

Vastaa Viestiin