Stephen Hawking uskoo ilmastonmuutokseen?

Sekalaiset aiheet.

Valvoja: Hallitus

unbiased
Viestit: 1334
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Stephen Hawking uskoo ilmastonmuutokseen?

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Lehdestä voi lukea http://www.is.fi/tiede/art-2000005199498.html
Vuonna 2016 hän varoitti maailmaa erityisesti ydinsodan, ilmastonmuutoksen, geenimuunneltujen virusten sekä tekoälyjen vaikutuksesta.

Jää kuitenkin epäselväksi, mitä Hawking tarkoittaa ilmastonmuutoksella, onko kysymyksessä AGW? Iltasanomien tarkoitus on tietenkin tunnettu.
Tässä näkyy toimittajan kynän jälki vielä paremmin
Vaikka maata kohtaavan katastrofin mahdollisuus onkin tällä hetkellä pieni, se kasvaa jatkuvasti ajan myötä. Hawking on aiemmin todennut katastrofin olevan lähes väistämätön seuraavan 1000 vuoden aikana.

Asteroidin törmäyksen mahdollisuus ei muutu ajan mukana, se pysyy nykytiedon valossa samana. Eli 100 tai 1000 vuoden kuluttua törmäysmahdollisuus on edelleen sama, ellei törmäys ole jo tapahtunut ja yksi asteroidi on poissa kuvioista, jolloin mahdollisuus on vähän pienentynyt.

Jossakin on arvioitu, että joukkosukupuuttoja koskevia törmäyksiä on sattunut 26 miljoonan vuoden välein eivätkä törmäykset ole jaksollisia. Jos on kulunut 10 miljoonaa vuotta, ei voi päätellä, että seuraava törmäys on todennäköisempi 16 miljoonan vuoden kuluttua. Medialle on tärkeää monestakin syystä pelotella kuolemalla ja etenkin sukupuuttoon kuolemisella - tai lievemmällä ilmastonmuutoksella, jonka fysiikkaa tomittajat eivät ymmärrä ja ovat pelkästään ilmastopolitiikan toteuttamiseen sitoutuneen tutkimuksen varassa.

unbiased
Viestit: 1334
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Stephen Hawking uskoo ilmastonmuutokseen?

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Katselin vanhoja juttujani. Tähänkin viestiin on tullut uutta näkemystä. Viime vuosikymmeninä postmoderni ajattelu on levinnyt kaikkeen tieteeseen, myös koviin luonnontieteisiin.
Pietarilainen Dina Hapajeva on kirjoittanut länsimaisen sivilisaation murroksesta, miten J.R.R.Tolkien (Taru sormusten herrasta) luoma mielikuvitusmaailma tuli muotiin samaan aikaan kun fysiikka lakkasi olemasta se eksaktiivisuuden ja yksiselitteisen totuuden tiede, jonka kehitys oli välttämätön edellytys hyvin voinnin kasvuun. Suhteellisuusteoria loi kuvan ajan ja materian suhteellisuudesta ja johti siihen, että merkittävätkin fyysikot alkoivat postmodernisoitua hekin ja ryhtyivät spekuloimaan aikakoneista ja madonrei'istä. Saattaa Hawkinskin kuulua tähän joukkoon, luodaan filosofisia teorioita, joita ei kokein pystytä todistamaan. Teoriat upposivat mediaan ja levisivät tietoisuuteen, esittäjästä tuli merkittävä tiedemies. Suhteellisuusteoriaa on monin kokein ja havainnion tutkittu ja todettu hyvinkin todelliseksi tieteeksi.
Postmodernismi on muuttanut monet opit tieteiksi, taloustieto, lainoppi, uskonto, tieteiksihän näitä nykyään kutsutaan.

Vastaa Viestiin