Ville Komsi

Sekalaiset aiheet.

Valvoja: Hallitus

Tehoautoilija
Viestit: 714
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Ville Komsi

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

Voisiko joku haastaa Ville Komsin tänne ilmastofoorumille debattiin? Hänellä kun tuntuu ainakin rohkeutta riittävän, ja reippaita näkemyksiä... (korostuksia lisätty by me)
Uskallan väittää paneutuneeni ilmastonmuutos-aiheeseen perusteellisesti jo usean vuosikymmenen ajan. Nykyinen keskustelu – tai pikemminkin mölyäminen – vaikuttaa hyytävältä. Olen niin peloissani, ettet varmasti osaa sitä vielä kuvitellakaan. En epäile vaan pidän valitettavasti aivan ilmeisenä, että ilmastonmuutoksen uhkien ja kauhujen – kyllä, sanoin kauhujen – sekä sen selvimpien syiden kiistäjät ovat joko laumasieluisia lällättäjiä tai maksettuja valehtelijoita. Voit nimittää tätä buuaukseksi, mutta ainakin olen sanojeni takana enkä heittele tökeriä väitteitä pimeästä, nimimerkkien takaa. Enkä varsinaisesti buuaa – pahoittelen tapahtunutta vieläkin – vaan yritän perustella. Tässä ei tietääkseni ole minuuttirajaa, eikä torillakaan olisi ollut, ellei puolueita olisi paljon ja yhteenlaskettua aikaa vähän.

Kun nimitän monia ihmisiä röyhkeiksi valehtelijoiksi, seuraa tietysti kysymys: miksi? Öljy- ja hiiliyhtiöillä on sekä rahaa että selvä syy peitellä totuutta – noin miljoona kertaa suurempi syy kuin vakavasti otettavilla tutkimuslaitoksilla olisi valehdella ”turvatakseen määrärahansa”. Toivon että mietit tätä.

Pidän myös erittäin epä-älyllisinä ja epärehellisinä ihmisinä niitäkin, joiden mielestä kaikki saisi jatkua entisellään ”kun ei ole 100-prosenttista varmuutta siitä että tämä on vaarallista”. Se on samaa kuin jatkuva venäläisen ruletin pelaaminen kaikkien puolesta tai ajaminen nappi laudassa hernerokkasumussa ja iljanteella. ”Ei ole todistettu että tuolla olisi mutka.”

Asia olisi toinen, jos meidän pitäisi valita kahden yhtä suuren uhkan välillä, mutta niin ei ole. Ilmakehä kestää kyllä sen, että fossiilista hiilidioksidia ei vapautettaisi enempää, metaanista tai typpioksiduulista puhumattakaan.

http://blogbook.fi/helenaeronen/vaarina ... marssilla/
Kommettiosuudessa sivun puolivälissä. Ja omana kommenttina korostamiini
1. mölyäjiä ja laumasieluja todellakin näkyy olevan, mutta eri leirissä.
2. miksei mulle ole vieläkään tullut mitään rahaa miltään öljy-yhtiöltä??
3. vakavasti otettavuus tuli varmaan selväksi viimeistään climategaten yhteydessä...
4. niin, todellinen saastuminen on suurempi uhka, vaan eipä näytä kiinnostavan Komsia ollenkaan kun ei sitä mainitse vaan keksii väärät vaihtoehdot. Todelliset vaihtoehdot ovat siis, että joko tuhlataan aikaa ja rahaa ilmastovouhotukseen tai käytetään ne aitoon luonnonsuojeluun.
.