Ilmastoskeptikot Demarissa

Sekalaiset aiheet.

Valvoja: Hallitus

Avatar
pasi
Valvoja
Viestit: 1129
Liittynyt: 15.07.2007, 13:23:23
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Ilmastoskeptikot Demarissa

Viesti Kirjoittaja pasi »

Mikä yhdistää Suomen ilmastoskeptikoita? Tässä yllättävä ja naurettava vastaus

Nettitiivistelmä vaikuttaa tasan yhtä hyvältä kuin (Tampereen yliopiston toimittajakoulun käyneen, yllätys yllätys) toimittajan "lievä" asenteellisuus puhelimessa antoikin jo etukäteen ymmärtää. Olisi mielenkiintoista nähdä toki loputkin jutusta. ;)

Mainitsin muuten toimittajalle, että yhdistyksen yhteydet Liberaaleihin ovat puhdasta sattumaa, ja että kaikki skeptikot eivät ole liberaaleja ja että kaikki liberaalit eivät ole skeptikoita, mutta se ei tätä objektiivisuuden riemuvoittoa estänyt julistamasta, että "yllättävän moni" skeptikko on markkina-anarkisti. :roll:
Pasi J. Matilainen
Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry
Avatar
pasi
Valvoja
Viestit: 1129
Liittynyt: 15.07.2007, 13:23:23
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Ilmastoskeptikot Demarissa

Viesti Kirjoittaja pasi »

Printtiversion skannaus saatavilla PDF-muodossa täältä: http://bit.ly/hZDs5T . Imetään ne hymyt, tämä on vakavaa journalismia. :)
Pasi J. Matilainen
Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry
pexis
Viestit: 477
Liittynyt: 19.11.2008, 10:56:25

Re: Ilmastoskeptikot Demarissa

Viesti Kirjoittaja pexis »

pasi kirjoitti:Printtiversion skannaus saatavilla PDF-muodossa täältä: http://bit.ly/hZDs5T . Imetään ne hymyt, tämä on vakavaa journalismia. :)


Onpas hienoa, että pieni Ilmastofoorumimme saa noin paljon palstatilaa (= ilmaista mainosta). :D
Koko juttu samalla myös selkeä osoitus AGW -uskovaisten korttihyyskän lopunajan kouristuksista.
Avatar
BorisW
Viestit: 1783
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ilmastoskeptikot Demarissa

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Samainen Tua kyseli minulta:

From: "Tua Onnela" <tua.onnela@demari.fi>
To: <boris.winterhalter@kolumbus.fi>
Subject: Neuvonpyyntö

Hei! Virallisen ilmastonmuutostiedon kritisoijat sanovat usein, että heidän joukossaan on myös ilmastotutkijoita, siis henkilöitä, joiden erityisalaa on nimenomaan ilmastotiede. Tuli mieleeni, että tällainen ihminen olisi hyvin mielenkiintoinen haastateltava. En ole itse onnistunut ketään löytämään, mutta ajattelin, että sinä saattaisit tuntea jonkun.

Osaisitko auttaa? Olisin hyvin kiitollinen mistä tahansa vinkistä.

Ystävällisin terveisin,

Tua Onnela

Vastasin hänelle:

From: Boris Winterhalter
To: Tua Onnela
Sent: Tuesday, November 23, 2010 1:37 PM
Subject: Re: Neuvonpyyntö

Hei,

Mikäli haet skeptistä ilmastotutkijaa Suomesta, niin pelkään ettei sellaista helpolla löydy. Toki ihmisen aiheuttamaksi väitettyyn ilmastonmuutokseen kriittisesti suhtautuvia tutkijoita löytyy, mutta en tunne ketään, joka kertoisi näkemyksistään julkisesti; olutkolpakon ääressä ehkä? Kun eräässä esitelmätilaisuudessa moitin yhtä ilmastokolleegaa liioittelusta hän totesi minulle, että "sen laulua laulat kenen leipää syöt".

Tämä näkemys koskee yhtälailla Ilmatieteenlaitosta kuin myös ympäristökeskusta. Näissä laitoksissa on erittäin kova kuri, josta ei poiketa. Lisäksi tiedän, että aniharva ilmastotutkija on perehtynyt riittävästi koko laajaan aiheeseen jotta voisi varmuudella väittää virallista doktriinia vastaan. Itsekin olen monasti empivä suhtautumisessani erilaisiin väitteisiin kun kysytään onko ehdottomasti varmaa että hiilidioksidipäästöillä ei olisi haittavaikutusta tai ovatko myrskyt lisääntyneet tai vähentyneet. Jokainen lukemani tutkimus joko vahvistaa tai heikentää vakaumustani.

Yksinkertaisesti sanottuna ilmastotiede on liian laaja ja monimutkainen tieteenhaara, jotta kukaan voisi esittää mitään ehdottoman varmaa. Siksi useimmat vetoavat IPCC:n raportteihin eivätkä pohdi asiaa sen enampää. Tähän liittyy toinen "pieni" detalji, joka koskee tutkimuksen rahoitusta. Siitä lähtien kun Suomen Akatemia käynnisti Silmu-ohjelmansa (Suomen Ilmastonmuutos) kaikki tutkijat ovat varmistaneet jatkorahoituiksensa sisällyttämällä raportoinneissaan ja tutkimushankkeissaan jossain muodossa ihmisen aiheutaman ilmastonmuutoksen, koska se on ollut ja on edelleen pop (catch word).

Ulkomailta tunnen useita todella suuren luokan kriittisesti suhtautuvia ilmastotutkijoita. Heistä kaikki ovat eläkkeellä tai sellaisessa työssä josta ei tarvitse pelätä potkuja.

Poikkeuksen muodostivat myös USA:n TV-meteorologit: http://ilmastonmuutos.wordpress.com/2010/11/21/enemmisto-usan-tv-meteorologeista-kyseenalaistaa-ilmaston-lampenemisen/

Tiedotusvälineissä suurin otsikoin ylläpidettävä ilmastonmuutospelottelu ei perustu tieteesen vaan eräänlaiseen "ekouskontoon", jota poliittinen valta suitsii, enkä usko, että löytyisi sellaista "gurua" joka hallitsisi aiheeseen liittyviä kaikkia yksityiskohtia ja jota vielä päättäjät kuunteleisvat silläkin uhalla, että hyvät verotulot saattaisivat kärsiä.

Voisin laatia pitkänkin listan miksi ilmastotiede on kriisissä, mutta riittäköön tähän hätään.


terveisin

Boris Winterhalter
Avatar
pasi
Valvoja
Viestit: 1129
Liittynyt: 15.07.2007, 13:23:23
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Ilmastoskeptikot Demarissa

Viesti Kirjoittaja pasi »

Kirjoitin eilen Helsinki-Vantaalla oheisen vastineen Onnelan artikkeliin, mutta sain sen julkaistua vasta nyt. Demari lyttää ilmastoskeptikot - tai sitten ei. Terveisiä Kiinasta! Kello on täällä 02:11 ja meitsi yrittää mennä nyt nukkumaan. :)
Pasi J. Matilainen
Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry
Kivimies
Viestit: 68
Liittynyt: 26.10.2009, 11:10:09

Demarin ilmastopoliittinen linjaveto!

Viesti Kirjoittaja Kivimies »


Noniin, Uutispäivä Demarin ilmastopoliittinen linjanveto on vain klikkauksen päässä sinusta. Katsokaapa kuinka paljon poliittista höttöä lehden pääkirjoittaja on koplannut tähän ympäristöpoliittiseen teemaan. Äkkiseltäänhän tässä herää epäilys siitä, että lehden tarkoitusperiin kuuluukin jokin muu kuin haitallisen ympäristönmuutoksen uhkaan reagoiminen! Tästä voi jo oppia jotain vastaisen varalle.


Uutispäivä Demari | Pääkirjoitukset | 17.12.2010


Ilmastopolitiikan pallo nyt kotimaassa
http://www.demari.fi/content/view/13762/318/

hiilivoimala
Viestit: 27
Liittynyt: 27.09.2010, 20:27:12

Re: Demarin ilmastopoliittinen linjaveto!

Viesti Kirjoittaja hiilivoimala »

Kivimies kirjoitti:Äkkiseltäänhän tässä herää epäilys siitä, että lehden tarkoitusperiin kuuluukin jokin muu kuin haitallisen ympäristönmuutoksen uhkaan reagoiminen!


Jotenkin minullekin tuli sama mieleen.

Toisaalta joka toinen ilmastojuttu mediassa nykyään on täynnä auktoreettiin vetoamista (IPCC, 97 % klimatologeista ovat pro-AGW tutkimus, vedotaan johonkin valtion virastoon jne.), henkilöhyökkäyksia (jenkkikapitalistit, tupakointi-ei-aiheuta-syöpää lobbyisti, öljy-yhtiöden palveluksessa, kreationistit jne.) ja muita klassisia argumentointivirheitä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Argumentointivirhe
Vastaa Viestiin