Pentti Linkolan saa kansainvälistä julkisuutta

Sekalaiset aiheet.

Valvoja: Hallitus

HMV
Viestit: 581
Liittynyt: 02.02.2010, 08:27:28

Pentti Linkolan saa kansainvälistä julkisuutta

Viesti Kirjoittaja HMV »

Prisonplanetin päätoimittaja Paul Watson on tutustunut Pentti Linkolan oppeihin:

A Finnish environmentalist guru has gone further than any other global warming alarmist in openly calling for fascism as a necessary step to save the planet from ecological destruction, demanding that climate change deniers be “re-educated” in eco-gulags and that the vast majority of humans be killed with the rest enslaved and controlled by a green police state, with people forcibly sterilized, cars confiscated and travel restricted to members of the elite.

Philosopher Pentti Linkola has built an enthusiastic following of self-described “eco-fascists” receptive to his message that the state should enact draconian measures of “discipline, prohibition, enforcement and oppression” in order to make people comply with environmental dictates.

Linkola’s barbaric and dictatorial philosophy has remained relatively obscure but is now gaining traction as the mask of environmentalism is lifted to unveil its true nature – a justification for 21st century tyranny on a grand scale, characterized by eugenics, sterilization, gulags, police states, and total government control over every aspect of our existence


http://www.prisonplanet.com/global-warm ... niers.html
Avatar
BorisW
Viestit: 1783
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Pentti Linkolan saa kansainvälistä julkisuutta

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Parikymmentä vuotta sitten näin vahingossa Pentti Linkolan sen ajan vihreille sorvaaman ehdotuksen sisäiseksi ohjelmajulistukseksi, Siinä Prisonplanetin poliisivaltion tapaiset ohjeet yhdessä väestömäärän rajoittamiseen pyrkivien ohjeiden kanssa olivat selkeästi kirjatut mustaa valkoiselle.

Joka kerta kun kuulen tai näen Linkolan esiintyvän ihmettelen itsekseni miten on mahdollista, että tällainen henkilö jatkuvasti saa mediassa jatkuvaa huomiota.
Layman
Viestit: 283
Liittynyt: 17.02.2009, 10:56:46

Re: Pentti Linkolan saa kansainvälistä julkisuutta

Viesti Kirjoittaja Layman »

Jos mennään ajassa vielä kauemmin taaksepäin, niin Linkolan ajatukset olivat suorastaan rakentavia vaikkakin radikaaleja. Tinkimättömyydestään huolimatta Linkola on älykäs ja sivistynyt, mutta jossakin vaiheessa hän ilmeisesti turhautui kehityksen kulkuun niin pahasti että rupesi vihaamaan ihmiskuntaa, kehoitti avoimesti terroritekoihin ja kirjoitti ihannoivasti mm. Stalinin hirmuteoista jne. Itse en millään usko että edes Linkola itse oikeasti uskoo että jokin hirmuhallinto olisi ratkaisu johonkin ongelmaan. Pidän Linkolan kannanottoja nykyään lähinnä katkeroituneen ja äärimmäisen turhautuneen ("kaikki on jo menetetty") ihmisen viimeisenä yrityksenä herättää ihmisiä kuuntelemaan ja ajattelemaan. Mielestäni traaginen tapaus.
Konsultti-
Viestit: 138
Liittynyt: 26.02.2009, 20:09:05

Re: Pentti Linkolan saa kansainvälistä julkisuutta

Viesti Kirjoittaja Konsultti- »

Mahdollisesti Linkola on jollakin lailla bona fide mutta tämä on aina pätenyt ”hyvää tarkoittaviin hölmöihin”.
Linkola on vain paikallinen hahmo mutta globaalisti ihmisviha ja diktatuurin vaatimus on vahva piirre environmentalistisen ns. älymystön kirjoituksissa. Uhan lietsonta ja pelottelu on keino luoda johtajuuden tarve. Tässä mielessä vihreä teoria on moderni versio Eurooppaa sukupolvesta toiseen kiertävästä fasismista ja kannatuskin kumpuaa samoista piireistä.
Kuten mm. Vaclav Klaus varoittaa tätä porukkaa ei saisi vähätellä ja ainoastaan Internetin mukanaan tuoma tiedonkulun demokratisointi on estänyt sitä kaappaamasta nykyistäkin suurempaa valtaa. Sen paras myyntiargumentti on sama kuin investointipankkiireilla eli päätöksentekijä itse hyötyy. Suomessa perinnemedia ja poliittinen ja taloudellinen eliitti on suurelta osin tälle porukalle antautunut yhä uusien kieltojen ja määräysten lobbauksessa ja tehtailussa ja yhteiskunnan korporatisoinnissa jotka samalla murentavat lainkuulaisuutta ja moraalia. Jätevesiasetus vm. 2002 on saanut julkisuutta, sitäkin absurdimpi on Neuvostoliitosta kopioitu taloyhtiöiden viisivuotissuunnitelma ja siihen liittyvä 1000-sivuinen ohjeistus (As Oy laki).
Ja O. Bin-Ladenkin on nostanut ilmastokortin.
Toistan ehkä aikaisemmin kirjoittamaani mutta eräs ”linkola” on ollut taloustieteen professori Mishan, jonka kirja The Costs of Economic Growth (1967/1992) lähtee siitä, että talouskasvu tuhoaa negatiivisilla ulkoisvaikutuksilla ympäristöä ja puhdas maa, ilma, vesi sekä hiljaisuus ovat niukkoja hyödykkeitä, joille pitää asettaa hinta ja joilla pitää käydä kauppaa. Ja näin on käynyt.
Mishanin kirjan eläkkeelle siirtymisen jälkeen 1992 kirjoitettu uuden esipuheen mukaan väestönkasvu on pahan alkujuuri ja liike-elämän syy ja 99 % maapallon väestöstä on turhaa ja lähinnä sotkee planeettaa (Mishan 1992:xi). Liike-elämälle ihmiselämän tarkoitus on tuottaa maapallon resursseista jätteitä, tuhota sen faunaa ja flooraa. Siksi, jos tiede saisi päättää ja pääsisi valtaan (näin saattaisi tapahtua riittävän suuren globaalin katastrofin jälkeen), kahden sukupolven aikana suoritettaisiin väkiluvun alentaminen kestävälle tasolle (tosin humaanisti kemiallisin menetelmin, niin kuin itse asiassa länsimaissa on jo syntyvyyden säännöstelyssä tapahtuu, mutta tämä ei alkuunkaan siis riitä Mishanille). Edelleen vision mukaan taloudellisen kilpailun ja kasvun sijalle ihmiskunnan tavoitteeksi tulisi tämän jälkeen kilvoittelu tieteen saralla.
Militantti environmentalismi korostaa epädemokraattista etujoukon ylhäältä johtamaa yhteiskuntaa, koska vain tämä on vaihtoehto maailmanlopulle ja vain näin planeetta pelastuu - tiivistelmää ja viitteitä tästä opista mm. Lerouxin Global Warming kirjassa 2005:22. Ilmastonmuutosaktivistien mukaan yksilön ja sananvapaus vapaus ja demokratia ovat huonoja asioita.
Esim. Talouselämässä ja HS:ssa 2009-2010 julkaistiin eräiden suomalaisten kirjoittajien juttuja, jotka jokseenkin tarkasti kopioivat Mishanin talousteoreettisia ajatuksia.
Mielestäni nämä ajatukset - bestsellerinä Rooman klubin 1972 julkaisema Limits to Growth - on kaikkien aikojen pahimmin epäonnistunut ja harhaisin visio joka ei lainkaan nähnyt edessä olevaa tietoyhteiskuntaan perustuvaa kasvua ja globaalin hyvinvoinnin lisääntymistä.
Vastaa Viestiin