Venäläistutkija: USA käyttää ilmastoaseita!

Sekalaiset aiheet.

Valvoja: Hallitus

HMV
Viestit: 581
Liittynyt: 02.02.2010, 08:27:28

Venäläistutkija: USA käyttää ilmastoaseita!

Viesti Kirjoittaja HMV »

Venäläinen tutkija väittää, että amerikkalaiset ehkä ovat aiheuttaneet kuluvan kesän ennätyshelteet käyttämällä salaisia ilmastonmuutosaseita. Kaikenlaista pahaa tuo Obaman porukka saa aikaan! Putin on jo varmasti käynnistänyt venäläisten oman ilmastoaseohjelman.

As Muscovites suffer record high temperatures this summer, a Russian political scientist has claimed the United States may be using climate-change weapons to alter the temperatures and crop yields of Russia and other Central Asian countries.

In a recent article, Andrei Areshev, deputy director of the Strategic Culture Foundation, wrote, "At the moment, climate weapons may be reaching their target capacity and may be used to provoke droughts, erase crops, and induce various anomalous phenomena in certain countries."

The article has been carried by publications throughout Russia, including "International Affairs," a journal published by the Foreign Ministry and by the state-owned news agency RIA-Novosti.http://www.rferl.org/content/Russian_Sc ... 14381.html

Raimo
Viestit: 1
Liittynyt: 16.06.2014, 15:24:15

Re: Venäläistutkija: USA käyttää ilmastoaseita!

Viesti Kirjoittaja Raimo »

Tuo tieto pitää kyllä paikkansa, Pentagonilla on ohjelma hallita maailman säätä vuoteen 2025 mennessä ja nyt ollaan siinä jo pitkällä. Venäjällä on samoja aseita ja ainakin aiemmin sen on sanottu toimivan yhteistyössä USA:n kanssa. Tosin ns. länsiliitolla on niistä 90 prosenttia, joten jos ja kun ne toimii yhteistyössä ei Venäjä pysty niitä vastaan toimimaan. En tiedä mitä ilmastoaseita venäläistutkija tarkoittaa, mutta ne vaativat mm. ilmakehän sähkömagnetismijohtavuuden nostamista, jolloin ne toimii tehokkaammin. Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa sähkömagnetismia on systemaattisesti nostettu keinotekoisesti lentokoneita kylvetyillä kemikaaleilla. Tällainen tyypillinen pilivikerros näkyy taivaalla "nimismiehenkiharana", se näyttää jäätyneeltä aallokolta...joissakin "sähköisissä" olosuhteissa se on mahdollinen ilman manipulointiakin. Venäjän ilmatilaan ei Naton tai US Air forcen koneilla taida olla asiaa tai sitten esim. Evegreening koneilla, joka on yksi tämä kemikaalien kylvöön perustettu lentoyhtiö. Venäjä kylvää varmaan itse omat kemikaalinsa, tosin Venäjällä se on ollut pienimuotoisempaa koko ajan ja jota Ukrainan kriisi lienee vielä vähentänyt, jolloin nämä ilmastoaseet menettää osan toimintasäteestään ja tehostaan. Tästä ilmaston muuttamisesta "aseeksi" on lähinnä amerikkalaiset fyysikot ja mm. meteorologian professorit kirjoittaneet tieteellisiä julkaisuja, mutta myös mm. eräs englantilainen moraalifilosofian professori, joka harrastaa ilmastotieteitä ja kertoo kuinka moraalitonta tuon kaltainen toiminta on, valjastaa sää-, ilmasto aseeksi? Näin maallikoa ainakin se ärsyttää suunnattomasti, ei edes sää ole enää luonnonluomaa vaan sitäkin on alettu muokkaamaan keinotekoisesti ja vielä aseeksi, sitä on vaikea tavallisen pulliaisen edes ymmärtää. Kaikki tehdään salassa ja poliittisen valvonnan ulkopuolella, tosin US, Saksa ja UK on ne hallintotasolla virallisesti myöntänyt.

unbiased
Viestit: 1334
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Venäläistutkija: USA käyttää ilmastoaseita!

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Epäilen Moskovan uutisten käännöksen todenperäisyyttä. Se on kuitenkin selvää, että USA käyttää ilmastopolitiikkaa hyödykseen. Olen kerännyt muutamia huomioita. USA on
- on ilmastotutkimuksen päärahoittaja useilla kymmenillä miljardeilla dollareilla
- käyttää edelleen eniten fossiilisia polttoaineita eikä ole sitoutunut toistaiseksi päästörajoituksiin ratifioimalla Kioton sopimusta
- on saanut nettohyötynä satoja miljardeja dollareita öljyn hinnan laskiessa ilmastotavoitteisiin sitoutuneiden vähentäessä öljyn kulutustaan
- saanut valtapoliittisia etuja Venäjän ja arabimaitten menettäessä tulojaan öljyn myyjinä

Jos spekuloidaan ilmastosodalla, on tietenkin mahdollista, että lentokoneista pudotetaan ilmaan pienhiukkasia, jotka toimivat tiivistyskeskuksina. Ilman kosteus vähenee ja tästä syystä lämpötila kohoaa ilmakehässä. No lentoliikenne on vilkasta ja levittää ilmaan riittävästi pienhiukkasia, josta on voinut seurata alailmakehän keskimääräinen 3%:n kosteuden väheneminen. Aurinko määrää alailmakehän sisältämän energian, joten se säilyy kutakuinkin vakiona. 3% kosteuden vähentyminen merkitsee noin asteen lämpötilan nousua, kuten toisessa aiheessa ole näyttänyt. (YLE:n esittämä Ilmastonmuutoksen mittarit)

Vähäinen ilmaston lämpötilan kohoamien ei siten ole lisännyt alailmakehän lämpömäärää, ilmasto ei ole lämmennyt. Lämpömittarilukemien kohoamista kuitenkin saatu aikaan ilmastopolitiikka ja nyt Pariisin kokousta odotellessa YLE lähettää lähettää päivittäin tahatonta propagandaa. Eilisissä uutisissa mainittiin, että 80% teollisiidesta odottaa Pariisin kokouksen onnistumista ja että siitä on hyötyä bisnekselle. Varmasti onkin - valtion verorahoin tukemalle bisnekselle. Rahat leikataan kansalaisten vähitellen hankkimista eduista, koulutuksesta, terveyden hoidosta, vanhusten hoidosta ja vapaasta liikkumisesta. Mutta arvatkaa, käykö näin ilmastonmuutostukimuksiin ja propagandaan kymmeniä miljardeja sijoittaneessa USA:ssa?

kefalo
Viestit: 5
Liittynyt: 18.01.2017, 21:25:10

Re: Venäläistutkija: USA käyttää ilmastoaseita!

Viesti Kirjoittaja kefalo »

Tämä ilmastoase -vaikutushan on nähtävissä jo meidänkin säässämme/ilmastossamme ja ilmeisesti kaikkialla jenkkien ns. ohjuskilven vaikutusakueella. Ilmakos Venäjä ei haluakkaan sitä omien rajojensa läheisyyteen ja toivottavasti kävis tuhoamassa Norjastakin sen paholaisen keksinnön, jonka avulla meidänkin ilmastoamme manipuloidaan.
Ja tämän aseen seuraukset ovat meillä jokaisella päivittäin nähtävissä: Ei aurinkoa vain matalalla leijuvaa harmaata pilvihöttöä tai sitten tarkoituksellisesti auringon edessä leijuvat/kulkevat pilvet, ei paljoa päivän pitenemistä huomaa kun on aina vaan pelkkää harmautta, tarkoitukselliset tihkusateet, nopeat sään lämpenemiset kun tuulen suunta kääntyy länsi - eteläsuunnalle, ei yhtenäisiä, isoja yläpilvimassoja, kummallisesti käyttäytyvät pilvet, tämän meneillään olevan talven säät, se pulverimainen "lumi", jota sadattaneet aina ennen pakkasjaksoa/ennustettavia lumisateita. Oliskin mielenkiintoista nähdä analyysi tämän lumipulverin koostumuksesta. Tässä joitain jokaisen havaittavissa olevia kummallisia seikkoja, jotka ovat viimevuosina ilmestyneet päivittäiseen elämäämme.

unbiased
Viestit: 1334
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Venäläistutkija: USA käyttää ilmastoaseita!

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Toisto poistettu
Viimeksi muokannut unbiased, 22.01.2017, 10:48:33. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

unbiased
Viestit: 1334
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Venäläistutkija: USA käyttää ilmastoaseita!

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Innostuin tuosta senverran, että kävin lukaisemassa pari sivustoa
http://www.globalresearch.ca/weather-wa ... rfare/7561
http://www.rferl.org/a/Russian_Scholar_ ... 14381.html

Mitään kunnon todisteita ei ole ja paljon roskaa. Esimerkiksi maanjäristyksien käyttö sotilastarkoituksiin on pelkkää puppua. Vetypommilla voi saada riittävästi energiaa aiheuttamaan pienen maanjäristyksen. Maanjäristykset ovat mannerlaatojen liikkeistä johtuvia, kun suuret potentiaali ja jännitysenergiamäärät vapautuvat liike-energiaksi ja maan värähtelyksi.

Ilmastoon voi vaikuttaa levittämällä ilmaan pienhiukkasia vesihöyryn tiivistyskeskuksiksi. Vesihöyryn tiivistyessä vapautuu runsain määrin latenttia energiaa, joka voi nostaa ilman lämpötilaa useita asteita jopa parikymmentä astetta. En osaa sanoa onko tämä mahdollista riittävän suuressa mittakaavassa. En usko, että olisi. Eihän jenkit pysty torjumaan edes hurrikaaneja omasta maastaan, joten tuskin pystyvät häiritsemään muiden oloja. Varmaan tällaistakin sodankäyntiä tutkitaan, mutta uskon tutkimusten olevan 0-tutkimuksia. Vähitellen tapahtuva hallitsematon maan ja metsien käyttö voi kuitenkin olla riittävän laajamittaista ja nykyisen ilmaston lämpötilan nousun ja kosteuden vähenemisen syy. Ilmakehän sisältämään energian muuttumiseen voi vaikuttaa vain aurinko, jonka stabiilisuus on miljardeja vuosia kestävää. Jokin geologinen mullistus voi myös olla mahdollinen. Jääkausien syistä minulla on edelleen vahva mielipide, että ne olivat vuorovaikutuksessa kasvillisuuden muutoksiin.

Meteorologi sanoi lämpimien säiden Suomessa johtuvan föhn-tuulesta kertomatta, mikä föhn-tuuli on. Läntinen ilmavirtaus tuo Atlantilta kosteaa ilmaa, jonka tulee kohota Skandien yli. Ilma viilenee noustessaan ylös, jolloin vesihöyry tiivistyy ja latenttia energiaa vapautuu lämmittäen ilmaa. Seuraus vuorilla sataa. Vuoriston jälkeen ilma laskeutuu alas, jolloin ilman potentiaalienergiaa vapautuu, josta ilmamolekyylit saavat lisää liike-energiaa. Tämän lämpömittari toteaa lämpötilan nousuna. Föhn-tuuli on Suomen lämpöpumppu, joka ottaa energiansa Atlantista ja siirtää lämmön Suomeen.

Avatar
BorisW
Viestit: 1775
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Venäläistutkija: USA käyttää ilmastoaseita!

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Taisit "unbiased" innostua niin paljon, että panit saman tekstin kahteen kertaan, mutta eihän se mitään kun asiaa kirjoitat.

Ne voimat, jotka ilmastossa jylläävät eivät hevin asetu ihmistoiminnan palvelukseen. Sade pilvien ohjailuun, eli sateen pudottaminen etuajassa hopeanitraattia(?) lentokoneesta kylvämällä, jotta sade ei häiritsisi jotain urheilu tms tilaisuutta, tai sade pilvien manipuloimista luovuttamaan vetensä kuivuutta kärsineelle pellolle on tehty tosin aina kustannukset ratkaisevat.

Kiusaa sadepilvillä voidaan tehdä, mutta mitään todella raflaavaa tuskin koskaan tehdään sillä miten varmistetaan, että tämä ase ei hyökkääkään omaan niskaan.

unbiased kirjoitti:Jääkausien syistä minulla on edelleen vahva mielipide, että ne olivat vuorovaikutuksessa kasvillisuuden muutoksiin.
Tuossa olen kanssasi eri mieltä, sillä järkevin selitys löytynee Nir Shavivin ja Jan Veizerin ajatuksista, jossa maapallon ilmastoa säätelevät kosmisen säteilyn vaihtelut (a la Svensmark). Ajatuksena on, että oma aurinkokuntamme matkaa galaksimme kierteisumujen seassa, jossa supernovien määrät vaihtelevat ja siten myös kosmisen säteilyn osuus vaihtelee. Runsaan kosmisen säteily seurauksena pilvisyys lisääntyy ja siten varjostaa maapalloa auringon lämmöltä ja syntyy vaikkapa jääkausia. Tiedetään jääkausien alkavan verrattain hitaasti mutta sulamisen alettua (pilvisyyden vähettyä) onkin yleensä varsin rajua. Lopullinen totuus on vielä kaukana joten paljon tutkimusta tarvitaan...

unbiased
Viestit: 1334
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Venäläistutkija: USA käyttää ilmastoaseita!

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Kiitos kommentista. Astronomisia ilmiöitä ei voi tietenkään pois sulkea ja ovat todennäköisiä. Mutta kasvillisuudellakin voi olla vaikutusta. Tosin pitäisi olla arviota parempi tieto vesimääristä, jotka haihtuvat meristä ja jotka kasvillisuus haihduttaa. Haihtuminen johtuu suuresti haihtumispinta-alasta ja lämpötilasta. Voin vain kuvitella, että kasvillisuuden haihdutuspinta-ala on suurempi kuin merien, kun en ole laskelmia tehnyt. Sellaisen tiedon olen lukenut, että syntyäkseen yksi kilo kasviainesta haihtumiseen tarvitaan 1000 litraa vettä. Suomalainen metsä haihduttaa siten puolet sataneesta vedestä. Jääkausista esitin siis vain mielipiteen, jota kuitenkin arvelen mahdolliseksi.

Carbonautti
Viestit: 824
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Venäläistutkija: USA käyttää ilmastoaseita!

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

BorisW kirjoitti:...
unbiased kirjoitti:Jääkausien syistä minulla on edelleen vahva mielipide, että ne olivat vuorovaikutuksessa kasvillisuuden muutoksiin.
Tuossa olen kanssasi eri mieltä, sillä järkevin selitys löytynee Nir Shavivin ja Jan Veizerin ajatuksista, jossa maapallon ilmastoa säätelevät kosmisen säteilyn vaihtelut (a la Svensmark). Ajatuksena on, että oma aurinkokuntamme matkaa galaksimme kierteisumujen seassa, jossa supernovien määrät vaihtelevat ja siten myös kosmisen säteilyn osuus vaihtelee. Runsaan kosmisen säteily seurauksena pilvisyys lisääntyy ja siten varjostaa maapalloa auringon lämmöltä ja syntyy vaikkapa jääkausia. Tiedetään jääkausien alkavan verrattain hitaasti mutta sulamisen alettua (pilvisyyden vähettyä) onkin yleensä varsin rajua. Lopullinen totuus on vielä kaukana joten paljon tutkimusta tarvitaan...

Netistä löytyi tutkielma, jossa jääkausien syklejä selitetään prekessiolla ja pöly-albedo-takaisinkytkennällä. Ajatus menee niin, että jääkauden aikana hiilidioksidipitoisuus alenee ja sen seurauksena kasvillisuus vähenee. Siitä seuraa se, että muodostuu helpommin pölymyrskyjä, jotka pienentävät albedoa, joka taas kiihdyttää lämpenemistä jääkauden jälkeen. Tämä ei ole ristiriidassa Svensmarkin kanssa, mutta voi olla lisätekijänä kokonaisuudessa.

Linkki:
http://www.science.uwaterloo.ca/~mpalmer/stuff/ellis.pdf

unbiased
Viestit: 1334
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Venäläistutkija: USA käyttää ilmastoaseita!

Viesti Kirjoittaja unbiased »

BorisW kirjoitti:Tuossa olen kanssasi eri mieltä, sillä järkevin selitys löytynee Nir Shavivin ja Jan Veizerin ajatuksista, jossa maapallon ilmastoa säätelevät kosmisen säteilyn vaihtelut (a la Svensmark). Ajatuksena on, että oma aurinkokuntamme matkaa galaksimme kierteisumujen seassa, jossa supernovien määrät vaihtelevat ja siten myös kosmisen säteilyn osuus vaihtelee. Runsaan kosmisen säteily seurauksena pilvisyys lisääntyy ja siten varjostaa maapalloa auringon lämmöltä ja syntyy vaikkapa jääkausia. Tiedetään jääkausien alkavan verrattain hitaasti mutta sulamisen alettua (pilvisyyden vähettyä) onkin yleensä varsin rajua. Lopullinen totuus on vielä kaukana joten paljon tutkimusta tarvitaan...

Luin vähän hatarasti, enkä kiinnittänyt huomiota alleviivaamaani kohtaan. Hyvin sitovasti voi osoittaa, että pilvisyys lisää lämpötilojen keskiarvoa. Siis päin vastoin kuin tuo teoria väittää. Seuraamalla sääennustuksia tai havaintoja löytyy myös todisteita pilvisyyden lämpötilaa nostavaksi vaikuttajaksi. Helposti saa päinvastaisen käsityksen, koska syntyy myös pilvisyyttä, kun alueelle virtaa kylmää ilmaa, ja pilvettömänä päivänä aurinko lämmittää. Keskilämpötiloja seuraamalla tulee kuitenkin oikeaan johtopäätökseen.

Myös laskemalla maapallon säteilybudjetista pääsee saman suuntaiseen tulokseen, pilvisyys lisää lämpötilaa. Laskin aiheessa viewtopic.php?f=3&t=1881&hilit=pilvisyys että täysin nykyisten kaltaisten pilvien peittämän maapallon efektiivinen lämpötila olisi 47 C ja pilvettömän maan -4 C. Puolivilvisellä (60% pilvessä) efektiivinen lämpötila esettuu 15 asteesee (huom .6(30-4) =15, joten pilvisyyden vaikutus ei ole lineaarinen tai 47 on liian korkea arvio tai -4 liian korkea väärän albedon johdosta). Maapallon pintalämpötila riippuu sekä pintaan tulevasta auringon säteilystä mutta myös efektiivisestä ulossäteilylämpötilasta. Jos on toista mieltä, laskelmissa tulee osoittaa virheitä eikä vedota auktoriteetteihin.

unbiased
Viestit: 1334
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Venäläistutkija: USA käyttää ilmastoaseita!

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Carbonautti kirjoitti:Netistä löytyi tutkielma, jossa jääkausien syklejä selitetään prekessiolla ja pöly-albedo-takaisinkytkennällä. Ajatus menee niin, että jääkauden aikana hiilidioksidipitoisuus alenee ja sen seurauksena kasvillisuus vähenee. Siitä seuraa se, että muodostuu helpommin pölymyrskyjä, jotka pienentävät albedoa, joka taas kiihdyttää lämpenemistä jääkauden jälkeen. Tämä ei ole ristiriidassa Svensmarkin kanssa, mutta voi olla lisätekijänä kokonaisuudessa.

Jääkauden aikana hiilidioksidipitoisuus ei ainakaan vähenny, kun sitä kasvillisuus ei kuluta ja liukeneminen jäätyneisiin meriin vähenee. Netistä löytyy tutkielmia moneen tavoitteeseen, numerotiedot lienevät sentään luotettavia. Maapallon hiilikierrossa kasvillisuus on kuitenkin merkittävimpiä tekijöitä. Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus riippuu kasvillisuudesta eikä päin vastoin. Kasvillisuus joidenkin tietojen mukaan kierrättää ilmakehän hiilen 6 vuodessa ja kasvillisuuden siältämä määrä on 80% ilmakehän sisältämästä hiilestä. Viitatun mallitutkielman voi heittää roskakoriin.

Carbonautti
Viestit: 824
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Venäläistutkija: USA käyttää ilmastoaseita!

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

unbiased kirjoitti:
Carbonautti kirjoitti:Netistä löytyi tutkielma, jossa jääkausien syklejä selitetään prekessiolla ja pöly-albedo-takaisinkytkennällä. Ajatus menee niin, että jääkauden aikana hiilidioksidipitoisuus alenee ja sen seurauksena kasvillisuus vähenee. Siitä seuraa se, että muodostuu helpommin pölymyrskyjä, jotka pienentävät albedoa, joka taas kiihdyttää lämpenemistä jääkauden jälkeen. Tämä ei ole ristiriidassa Svensmarkin kanssa, mutta voi olla lisätekijänä kokonaisuudessa.

Jääkauden aikana hiilidioksidipitoisuus ei ainakaan vähenny, kun sitä kasvillisuus ei kuluta ja liukeneminen jäätyneisiin meriin vähenee...

Kyllä hiilidioksidipitoisuus on vähentynyt jääkausien aikana. Seuraavassa graafissa hiilidioksidipitoisuus on sahannut välillä 200 - 280 ppm:
Kuva
Ilmeisesti merien jäätymien ei ole niin laajaa, että se kumoaisi hiilidioksidin paremman liukoisuuden kylmään meriveteen.

Kuva on nettisivulla:
http://earthguide.ucsd.edu/virtualmuseum/climatechange2/07_2.shtml

Vastaa Viestiin