Puheenjohtajan terveiset maaliskuu 2014

Yhdistyksen ja foorumin tiedotteet

Valvoja: Hallitus

Avatar
pasi
Valvoja
Viestit: 1129
Liittynyt: 15.07.2007, 13:23:23
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Puheenjohtajan terveiset maaliskuu 2014

Viesti Kirjoittaja pasi »

Tervehdys, arvoisa Ilmastofoorumi ry:n jäsen! (Lähetetty alunperin jäsenille sähköpostilla 18.3.2014)

Lauhan talven ja aikaisen kevään myötä ilmastoaktivistit ovat ryömineet esiin koloistaan ja alkaneet rummuttaa ilmastoasiaa olan takaa, vaikka esimerkiksi Atlantin takana säätilanne onkin päinvastainen ja kylmyydestä Floridassa asti hytisevät sikäläiset ilmastoaktivistit rummuttavat hekin ilmastonmuutosta kuin viimeistä päivää...

Alkuun pahoitteluni siitä, että olen puheenjohtajana laiminlyönyt osaa yhdistyksen jäsenistä. Yhdistyksen Facebook-ryhmän aktiivisuus on niin korkea, että joskus sitä unohtaa Facebookin ulkopuolellakin olevan elämää.

Alkuvuoden tärkein asia on ollut ilmastolain valmistelu ja sitä koskenut lausuntokierros. Ilmastofoorumilta lausuntoa ei tietenkään pyydetty, mutta mepä annoimme sellaisen silti. Vähemmän yllättävästi lausuntoamme ei tietenkään noteerattu julkisesti, mutta ainakin se on saatettu kaikille medioille, poliitikoille ja muille lausujille tiedoksi Ympäristöministeriön lisäksi.

Lisäksi talven mittaan olimme aktiivisia muun muassa Ilkan ja Turun Sanomien yleisönosastoilla ja "erehtyipä" Turun Sanomat allekirjoittanutta haastattelemaankin Sitran ilmastoraportin tiimoilta. Siitäpä Sitra ei tietenkään tykännyt ja sittemmin allekirjoittanutta on haukuttu Sitran sivuilla "pahamaineiseksi skeptikoksi" jopa Lontoon murteella.

Seuraava pieni jännitysmomentti löytyy Julkisen Sanan Neuvostosta, sillä aivan lähiaikoina, mahdollisesti jo tällä viikolla JSN:n pitäisi antaa päätös kantelustamme koskien Ylen TV1:n pääuutisten ja nettisivujen Malediivien uppoamisväitteitä. Kaiken järjen mukaan päätös ei voi olla muuta kuin langettava, mutta nähtäväksi se silti jää.

Eurovaalitkin ovat tulossa. Nyt olisi mukava kuulla yhdistyksen jäseniltä ideoita siitä, kuinka voisimme parhaiten hyödyntää eurovaaleja oikean ilmastoasian eteenpäin viemisessä. Kaikki ideat huomioidaan, joten antaa tulla!

Muuten, kuulitteko siitä, kun Rochesterin yliopiston filosofian professori vaati juuri äskettäin ilmastoskeptikoiden päitä pölkylle ja rahoittajia vankilaan? Aktivistien hätä on varmasti suuri, kun keskustelua täytyy yrittää tukahduttaa käyttämällä oikeusjärjestelmää pelotteena!

Vastauksena professorin vaateisiin yhdistyksen jäsenet voivatkin kantaa kortensa kekoon maksamalla Ilmastofoorumi ry:n vuoden 2014 jäsenmaksun ja syyllistyen näin skeptikoiden rahoittamiseen. :-D Osa on sen jo maksanutkin, kun se on nyt niin helppoa. Mene vain yhdistyksen verkkokauppaan ja "osta" jäsenmaksutuote. Jäsenmaksutilanteen ja yhdistyksen rahatilanteen kehitystä voi jokainen seurata avoimen budjetin kautta. (Jos sinulla ei ole Holvin tukemaa verkkopankkia tai luottokorttia, lähetä minulle sähköpostia. Jäsenmaksu onnistuu myös laskulla.)

Ystävällisin terveisin,

Pasi Matilainen
Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry

JK. Torstaina 27.4.2014 klo 19 alkaen kokoonnutaan epämuodollisesti ilmastokeskustelun merkeissä Panimoravintola Bruuverissa Helsingissä. Tervetuloa mukaan. :)
Pasi J. Matilainen
Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry
Avatar
BorisW
Viestit: 1786
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Puheenjohtajan terveiset maaliskuu 2014

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Pasille lähettämässäni viestissä kiitin hyvästä toiminnasta ja toivotin jaksamista.

Viestissään Pasi pahoitteli ettei ollut hoksannut etteivät kaikki jäsenet osallistu Facebookiin. Itse en näe aihetta moiseen, sillä foorumeita riittää muutenkin liiaksikin. Ihmettelen mikä tekee Facebookista houkuttelevamman kuin tämä Ilmastofoorumin oma sivusto.

Toivoisin, että aiempi vilkas mielipiteiden vaihto palaisi takaisin omalle kotisivullemme.
Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: Puheenjohtajan terveiset maaliskuu 2014

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

En ole minäkään tuota naamakirjaa käyttänyt, mutta nyt klikkasin tuota linkkiäsi ja sinne tietenkin pääsin. Ilmeisesti noluttani en sieltä löytänyt mitään järkevää enkä varsinkaan juuri mitään ilmastoon liittyvää. Oikeassa laidassa oli nippu ryhmiä, joiden nimet olivat ihan käsittämättömiä.

Tämän vierailun perusteella näyttää siltä, että en ole mitään menettänyt. Liekö syynä, että olen tyhmä tai fossiili?
Avatar
BorisW
Viestit: 1786
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Puheenjohtajan terveiset maaliskuu 2014

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Tyhmyyteen se minunkin vastenmielisyyteni facebookia kohtaan ilmeisesti juontaa alkunsa. Alkuperäinen foorumin sivusto on ainakin tähän asti minulle riittänyt ja toivon myös pitkään tulevaisuuteen.
Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: Puheenjohtajan terveiset maaliskuu 2014

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

BorisW kirjoitti:Tyhmyyteen se minunkin vastenmielisyyteni facebookia kohtaan ilmeisesti juontaa alkunsa. Alkuperäinen foorumin sivusto on ainakin tähän asti minulle riittänyt ja toivon myös pitkään tulevaisuuteen.


Samaa mieltä. Oma tiedonvälitykseni on tyypillisesti henkilökohtaista, pääsääntöisesti sähköpostilla. Siinä ei tarvitse huolehtia siitä, että jääkö muistiin, mitä on sovittu, kuten puhelimessa. Tekstarikirjoittelu taas on varsin kömpelöä meikäläiselle, joka on lähes aina PC:n netissä kiinni.

En siis kaipaa yhteyksiä mihinkään ryhmiin, mitä Ilmastofoorumin facebook-sivuilla näin.

Auta meitä Pasi, mitä uutta tästä naamakirjasta voimme saada.
Avatar
Ristoi
Viestit: 49
Liittynyt: 18.09.2013, 18:50:41
Viesti:

Re: Puheenjohtajan terveiset maaliskuu 2014

Viesti Kirjoittaja Ristoi »

Onhan varsin ymmärrettävää, ettei foorumin parhaimmisto jätä omaa foorumiaan? Tai ainakaan hitaimmat.
Ikinä en ole facebookia tarvinnut.
http://roskasaitti.wordpress.com/
Vastaa Viestiin