Ilmastoinfo.fi

Valvoja: Hallitus

Layman
Viestit: 283
Liittynyt: 17.02.2009, 10:56:46

Ilmastoinfo.fi

Viesti Kirjoittaja Layman »

Veronmaksajina meillä on kunnia rahoittaa tätäkin: http://www.ilmastoinfo.fi
Toivottavasti se on hintansa väärtti.......
Avatar
BorisW
Viestit: 1786
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ilmastoinfo.fi

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Meidän pitää seurata tämän sivun viestitystä ja reagoida heti kun siihen on aihetta - siis väärää informatiota.
Layman
Viestit: 283
Liittynyt: 17.02.2009, 10:56:46

Re: Ilmastoinfo.fi

Viesti Kirjoittaja Layman »

Eräs sanomalehti kysyi Ilmastoinfon johtajalta millaisia neuvoja sieltä voi saada. Muutama ote itse johtajan antamista neuvoista:

- Onko tarpeellista ostaa uusia huonekaluja, etkö voi kunnostaa vanhoja tai ehkä voit ostaa käytettyjä.... jos kuitenkin ostat uusia...... valitse puuta mieluummin kuin metalli koska puun hiilijalanjälki on pienempi.
- Kylpyhuoneen lämmitys lisää sähkönkulutusta.....
- Onko tarpeen matkustaa vai voitko käyttää muita keinoja...
- Harrastuksista golf on pahimmasta päästä....
- Helsingin oopperatalo kuluttaa paljon energiaa siksi on eduksi että mahdollisimman moni kävisi siellä. (sic!)
- Vietä pitkiä viikonloppuja mökillä joka toinen viikonloppu ettei tarvitse käydä siellä joka viikonloppu.

Ja sitä rataa. Ei neuvoja varsinaisesti voi moittia vääriksi, mutta pitävätkö arvon johtaja meitä idiootteina? Kai nyt jokainen osaa päättää jonkun matkan tarpeellisuudesta, ei se matkustaminen työasioissa niin suurta herkkua ole. Vaikka toisaalta; ehkä matka Cancuniin syksyn pimeimpänä aikana ei ihan huono juttu ole - siellähän se ilmastokokous pidetään..... vaatinee monen virkamiehen läsnäoloa....
Ja kyllä kai maailma pelastuu kunhan käy ahkerasti oopperassa....
anander
Viestit: 100
Liittynyt: 07.10.2010, 14:45:07

Re: Ilmastoinfo.fi

Viesti Kirjoittaja anander »

Layman kirjoitti:Eräs sanomalehti kysyi Ilmastoinfon johtajalta millaisia neuvoja sieltä voi saada. Muutama ote itse johtajan antamista neuvoista:
- Onko tarpeellista ostaa uusia huonekaluja, etkö voi kunnostaa vanhoja tai ehkä voit ostaa käytettyjä.... jos kuitenkin ostat uusia...... valitse puuta mieluummin kuin metalli koska puun hiilijalanjälki on pienempi.
- Kylpyhuoneen lämmitys lisää sähkönkulutusta.....


Jos oikeasti halutaan säästää energiaa, niin olihan tuossa paria sammakkoa lukuunottamatta tietysti hyviäkin vinkkejä.

Kaukomatkailu vaatii tietysti hitosti energiaa, olikohan se 200-300l kerosiinia/suunta/henkilö Thaimaaseen.

Itse lisäisin listaan muutakin, todennäköisesti isompia säästöpotentiaaleja omaavia

1) Hillitön veden lotraaminen

Veden pumppailu puhdistamo->käyttäjä->likaveden puhdistamo->meri/tms + veden lämmittäminen kuluttaa sekin paljon -- lähdettä en muista, mutta keskivertokotitalouden energiankulutuksesta väitettiin sen muodostavan kolmanneksen (käyttöveden lämmitys), ilman noita pumppaamoja. Vastaikään eräs pumppuvalmistaja väitti (olikohan T&T:ssä), että Suomen sähkönkulutuksesta 20% menee pumppaamiseen, tosin siinä ei kerrottu oliko teollisuus mukana.


2) Kaikkien mahdollisten menojen tekeminen henkilöautolla

H-auton osuus lyhyistäkin (alle 3 km) matkoista on kasvanut Suomessa ymmärtääkseni koko ajan, Oulu taisi tässä olla poikkeus (kiitos pyörätieverkoston ja ison opiskelijapopulaation). Paitsi viihtyisyyskysymys kaupungeissa, on se myös kansanterveydellinen kysymys. Ihmiset eivät liiku omin voimin enää mihinkään, ja sama elintapa opetetaan lapsille. Mikähän muuten on keskimääräinen liikennepolttoaineen kulutus/henkilö/vuosi -- en pikahaulla löytänyt. Mitenkähän on kehittynyt viime vuosina?


3) Saunassa asuminen

Joissain tutkimuksissa on väitetty, että Suomessa pidetään epäterveellisen korkeita sisälämpötiloja. Asteen tiputtaminen sisällä säästi (varmaankin lähtötasosta riippuen) muistaakseni luokkaa 5-10% lämpöenergian tarpeessa.


4) Ruuan tuhlaus

Niin ikään vasta julkaistiin tutkimus, että jopa kolmannes tuotetusta ruuasta heitetään syömättä pois. Lannoitteet-viljely-jalostus-jakelu-valmistus-ketjun energian tarve lienee pitkälle volyymisidonnainen. Ottakaapa edellisen aterian jämät työpaikalle eväiksi, niin maailma pelastuu ;)


5) Tarpeettoman ja heikkolaatuisen tavaran rahtaaminen maailman ääristä

Suomalaisten ketjumonopolien (K, S) hyllyt notkuvat halvalla kaukoidässä tuotettua roskatavaraa. Jos jotain todella tarvitse, osta kunnollista. Hyvä hankinaohjesääntöhän on, että mikäli olet selvinnyt ilman jotain tavaraa ennenkin, selviät myös jatkossa.


6) Kemikaalien lotraus

Keskivertokotitaloudesta löytyy erilaisia pesuaineita helposti kymmeniä erilaisia. Omia havaintoja:
- Tolu(eteeni) riittää (on prosessiteollisuuden sivutuote, joka syntyy joka tapauksessa).
- Pyykit voi pestä niillä pähkinöillä, ne toimii ihan hyvin (pl. valkopyykkI). Niissä on se hyvä puoli, etteivät vaadi paljon säilytystilaa ja pikku laatikolla pesee vuoden. Ne on myös naurettavan halpoja vs. Arielit jne.
- Konetiskiaineen kulutuksen (tabletit) voi puolittaa pistämällä ne tabut puoliksi. Meillä on keskikova vesi, mutta silti tulee ihan puhdasta.


7) Pienempää

- Roskapussit ovat tarpeettomia. Vaikka asia on kokonaisuuden kannalta mitätön, en ole koskaan käsittänyt miksi roskat pitäisi pakata johonkin muoviin, kun ne kuitekin kaadetaan isompaan astiaan (biojätteet erikseen, joten ne eivät ole edes kovin likaisia).
- ...


Ylläolevia vinkkejä voi kokeilla ihan riippumatta siitä, pelkääkö maailman tuhoutuvan CO2-päästöihin. Rahaa säästyy -- jos sillä nyt on sinänsä merkitystä, ja esimerkiksi arkiliikuntaa lisäämällä kunto kasvaa ja mieli piristyy.


Kaikk
Heikki Jokipii
Viestit: 332
Liittynyt: 19.07.2007, 08:26:40
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Nyt: ilmasto-opas.fi

Viesti Kirjoittaja Heikki Jokipii »

Tuo Helsingin kaupungin sivusto näyttää nyttemmin enemmän tai vähemmän kuolleelta, joidenkin tilaisuuksien ilmoitustaululta.

Mutta sen sijaan nyt ovat vastaavanlaisen sivuston tehneet Ilmatieteen laitos, SYKE ja Aalto-yliopisto. Tässä linkki uutiseen asiasta

http://ilmatieteenlaitos.fi/tiedote/439047

ja tässä linkki itse sivuston etusivulle.

http://ilmasto-opas.fi/fi/etusivu

Me (TM-TL ry) – omista lähtökohdistamme – kiinnitimme huomiota sen ilmastoystävällistä ruokaa koskevassa osiossa siihen, ettei IPCC:n mokauksista ole osattu ottaa mitään oppia. Yhä vielä vedotaan järjestöjen teksteihin, tähän nk. ”harmaaseen” kirjallisuuteen, kuin konsanaan tieteeseen:

Ilmatieteen laitos ym: luomuviljely on ilmastoystävällisin viljelytapa
Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: Ilmastoinfo.fi

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Tähän voisi kommentoida, että pitäisi tehdä tutkimus siitä, että kuinka moni suomalainen uskoo, että suomalaiset pystyvät "pelastamaan" Suomen ilmaston, vaikka mitään pelastettavaahan siinä ei ole tai miten paljon suomalaiset pystyvät vaikuttamaan pallomme lämpötilaan. Meidänhän pitäisi laskea ulos myymämme puutavara hiilinieluiksi, mitä päätäjämme eivät ole onnistuneet tekemään, liekö yrittäneetkään.

Ei taida meidän rahkeet riittää.
Tronic
Viestit: 351
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Re: Ilmastoinfo.fi

Viesti Kirjoittaja Tronic »

Ei kukaan ole esittänytkään, että suomalaiset pystyisivät, vaan että kaikkien täytyy ja yhdessä pystytään.
Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: Ilmastoinfo.fi

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Ei tietenkään, mutta toimittajien jutut ovat usein niin lennokkaita, että en ihmettelisi, jos monet uskoisivat moisen typeryyden, koska suomalaisten päästövähennyksiä pidetään elintärkeinä.
Avatar
BorisW
Viestit: 1786
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ilmastoinfo.fi

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Ilmastoinfo pelottelee, mutta samaa kuuluu myös Australiasta: Maapallon keskilämpötila on rajattava 2 asteeseen.... http://www.terradaily.com/reports/Global_warming_target_to_stay_below_2_degrees_requires_more_action_this_decade_999.html.

Tämä hysteerinen sairaus on täysin riistäytymässä hallinnasta. Joka taholta kuuluu samaa - CO2 päästöt on saatava kuriin ja jopa rajusti rajoitettava.

Koko hysteria perustuu rajattomaan uskoon ilmastomalleilla leikittelyn järkevyyteen, vaikka samaiset mallit ontuvat pahan kerran.
Tronic
Viestit: 351
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Re: Ilmastoinfo.fi

Viesti Kirjoittaja Tronic »

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseu ... astoinfon/

Tästä ei kuitenkaan selviä loppuuko toiminto vai jatkuuko sen vaan suoraan verorahoitteisesti.
Vastaa Viestiin