Onnittelut Gretalle synttäreiden johdosta

Valvoja: Hallitus

Tehoautoilija
Viestit: 719
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Onnittelut Gretalle synttäreiden johdosta

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

IL:n uutisten mukaan täyttää tänään 20 vuotta. Ja on vähentänyt julkista esiintymistä, saanut kritiikkiä omiltaankin
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/7c9 ... d8a5ce2160
vaan viimeksi eilen mainittiin YLEn FEM-kanavalla, Tuomiopäivä-ohejelmassa.

Ihmettelen vaan, miksi kukaan ei tee mitään niille Gretan opetuslapsille, jotka tuossa YLEn ohjelmassa vouhottivat ilmastokatastrofista ja vuodesta 2050. Tai itselleen Gretalle. 100 000 euron debattihaaste tai vastamielenosoituksia tai jotain, mahdollisuuksiahan on valtava määrä.
unbiased
Viestit: 1656
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Onnittelut Gretalle synttäreiden johdosta

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Iltalehti kirjoitti:Kesä 2022 oli Euroopan historian lämpimin. Pakistania koettelivat maan historian pahimmat tulvat, Afrikassa kuivuus johtaa entistä useamman ihmisen nälkäkuolemaan. Ilmastonmuutoksen vaikutuksia nähtiin ympäri maapalloa, jälleen kerran.
Greta lapsena joutui huijauksen kohteeksi, mutta taisi saada sen avulla hyvät opintorahat. Hyvää jatkoa älykkäälle opiskelijalle.

Iltasanoman valheuutinen houkuttelee vastaamaan. Voi olla ollut Euroopan tai ainakin sen pienen osan lämpimin kesä tunnetun Euroopan historian mukaan. Historia on ilmastonmuutoksessa vain lämpömittarin iän pituinen osa. Galilei taisi siinäkin olla ensimmäinen kokeilija 1590 luvulla. Mutta aikaahan kului 200 vuotta ennen kuin lämpötiloja ryhdyttiin kunnolla seuraamaan. Lämpötilamittausten vuoden 2022 joulukuun keskiarvo oli 0,05 astetta korkeampi kuin 40 vuoden keskimääräinen arvo.

Mutta mitä alailmakehän mittausten keskiarvot ja sen muuttuminen merkitsevät? Siitä saa pienen mielikuvan, kun keksisi järjettömän suunnitelman havaita omakotitalonsa alueen keskimääräisen lämpötilan muutoksia. Keksijä mittaa tontin, olohuoneen ja muidenkin huoneiden, eteisen, autotallin, pakastimen, jääkaapin jne. lämpötiloja ja laskee niiden keskiarvon ja kuukausikeskiarvon. Suomessa lämpötilat tontilla voivat vaihdella kuukauden aikana -10 ja +10 asteen välillä, pakastimessa voi olla -18 astetta, olohuoneessa +21 jne. Mitä merkitsee näiden keskiarvo? Ei mitään. Mitä merkitsee lämpötilojen keskiarvon keskiarvo? Ei mitään. Lämpötilalla on merkitystä, ei ole mukavaa jos on liian lämmintä tai kylmää olohuoneessa tai pakastimessa lämpötila kohoaa muutaman asteen. Lämpötilojen seuraaminen on tarpeellista.

Sama tietenkin koskee alailmakehää, jossa lämpötilat vaihtelevat vuoden aikojen, pilvisyyden ja sijainnin mukaan -80 ja 58 asteen välillä, ehkäpä ajoittain ylittäen nämäkin rajat. Mitä merkitsee keskiarvo? Ei mitään muuta kuin ilmastohuijauksessa 1 asteen keskiarvon kohoamisen sanotaan johtavan sadan vuoden kuluessa ilmastokatastrofiin. Mitä tarkoittaa 0,05 asteen ero pitkäaikaiseen keskiarvoon? Ei mitään. Mittauksissa sattunut virhe tai pilvien määrässä tapahtunut pieni vaihtelu voi vaikuttaa paljon enemmänkin kuin 0,05 astetta. Jos sinulla sattuisi olemaan järjetöntä intoa ja joku maksaisi hyvän palkan, voisit alkaa mitata tonttisi ja asuntosi lämpötiloja 0,01 asteen tarkkuudella ja tehdä työikäsi havaintoja lämpötilojen keskiarvon muutoksesta. Mitä siitä hyötyisit? Tietenkin hyvän palkan, mutta siihen se jäisikin.

Ainoa keino pohtia ihmisen aiheuttamista päästöistä johtuvaa "ilmastonmuutosta" olisi selvittää alailmakehän lämpöenergian lisääntymistä, jota ei lämpötilan mittauksilla pysy ratkaisemaan. On aivan selvää, ettei nykyisellä tekniikalla sitä pystytä selvittämään. Tuskin pystyisi selvittämään oman tontin lämpöenergian määrää edes suuri joukko hyvin palkattuja tutkijoita, tuloksia kyllä voisi syntyä, jotta palkanmaksu jatkuisi. Juuri tästä syystä ilmastohuijauksessa ei juuri mainita sanaakaan ilmakehän energian lisääntymisestä. Pikkuisen siihen on viitattu, kun lämpötila ei nousekaan ennusteiden mukaisesti, on pakko valehdella lämpöenergiaa siirtyy ilmasta meriin.
Vastaa Viestiin