EU:n elpymisrahasto

Valvoja: Hallitus

Carbonautti
Viestit: 1006
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: EU:n elpymisrahasto

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

EU:n elpymispaketin puolustajat väittävät, että se on kertaluontoinen. No ei ole. Sen sanovat julki mm. EU:n talouskomissaarit.

Tästä kerrotaan Ylen uutisessa:
EU:n elvytyspaketti voisi olla pysyvämpi ratkaisu, sanovat talouskomissaarit

EU:n elvytyspaketista voisi tulla pysyvämpi ratkaisu, jos se onnistuu vauhdittamaan talouskasvua ja lisäämään vihreää taloutta ja digitaalisaatiota, kertoivat taloudesta vastaavat komissaarit maanantaina.
Linkki:
https://yle.fi/uutiset/3-11925164
Carbonautti
Viestit: 1006
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: EU:n elpymisrahasto

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

EU:n elpymispaketti hyväksyttiin tänään eduskunnassa. Alla on linkki, josta löytyy annetut äänet:
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/nain-k ... b0a4d34818
Carbonautti
Viestit: 1006
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: EU:n elpymisrahasto

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Äänestyksen tulokset eduskunnan nettisivulta löytyvät linkistä:
https://www.eduskunta.fi/FI/Vaski/sivut ... vuosi=2021

Kun klikkaa kohtaa Kansanedustajittain, saa kaikkien äänet näkyviin.
Carbonautti
Viestit: 1006
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: EU:n elpymisrahasto

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Kommentti: Hups, mitä tulikaan luvattua – EU:n elvytysrahasto onkin jo yli 800 miljardia eikä enää 750 miljardia euroa

Komissio markkinoi elvytysrahastoa finanssipiireille jo yli 800 miljardin euron velanottovaralla. Summa voi vielä kasvaa, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri.
Ja nyt vasta se kerrotaan, kun paketti on hyväksytty.

Linkki:
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007993896.html
unbiased
Viestit: 1538
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: EU:n elpymisrahasto

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Suomi pakotetaan liittymään EUn yhteiseen tukipaketttiin

Vai pakotetaanko, no ainakin osa suomalaisista pakotetaan hieman yli sadan internatsi kansanedustajan toimesta. Aiheen ensimmäisellä sivulla vihjaisin elvytyspaketin liittyvän internatsismiin. Mitä sitten on internatsismi?
Natsismilla on tyydyttävä määritelmä. Natsismi oli Adolf Hitlerin johtaman Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen (NSDAP) ideologia, joka johti pienen joukon totalitarismiin ja toiseen maailmasotaan. Päämääränä oli parantaa kansallisten saksalaisten yhteiskuntaa muista välittämättä ja niiden kustannuksella. Johtajisto ei osannut kaikessa valita oikeaa suuntaa ja pakotti kansalaiset olosuhteisiin, jotka johtivat katastrofiin.
Hankamäki kirjoitti:1960-luvulta 1980-luvulle asti humanististen ja yhteiskuntatieteiden johtava tiedepoliittinen ideologia oli niin sanottu tieteellinen sosialismi. Nyky-yliopistossa tuota samaa tehtävää toteuttaa internatsismi, toisin sanoen kansainvälisyyteen pakottaminen.
Tässähän käy ilmi, että EU toimii näin määritellyn internatsismin tapaan, pakottaa jäsenet kansainvälityyteen vaikka se on nationaalisesti vahingollista. Ismit yleensä johtavat totalitarismiin ja lopulta suureen yhteiseen vahinkoon.

Yksi työkalu pakottamisessa on ilmastonmuutos, joka on erinomainen työkalu internatseille. Ilmastonmuutostutkimus noudattaa internatsismin periaatetta. Kansat pannaan noudattamaan sopimuksia perusteena tutkimus, joka on on abstraktia, yliformalisoitua, itsensä ympärille käpertynyttä ja luonnolliselle elämälle vierasta, eri mieltä ei voi olla. Se ei kykene olemaan edes teoreettista siinä merkityksessä kuin fysiikan teoriat selittävät. Pitää lainata tähän toisesta kommentista, joka toistaiseksi kumoamattomana todistaa, ettei voi olla tai tulla fossiilisten poltosta johtuvaa ilmaston muutosta, johon internatsismia kannattava media panee kansalaiset uskomaan.
Vaikka kaikki tiedossa olevat fossiiliset polttoaineet poltettaisiin huomenna, kukaan tuskin huomaisi mitään tapahtuneen

Fossiilistahiiltä on 10¹² ton, 10 kertaa enemmän kuin muita fossiilisia polttoaineita. Hiilidioksidia voisi poltossa syntyä kaikkiaan 4*10¹² ton. Hiilidioksidia on ilmakehässä tällä hetkellä 3*10¹² ton. Kaiken fossiilisen poltto nostaisi pitoisuuden vähän yli kaksinkertaiseksi, siis alle 1000 ppmV(nyt 400ppmV). Ei siis mitään suurempaa ongelmaa, vaikka kaikki poltettaisiin heti. Työolosuhteissa pitoisuus saa olla 5000 ppm.
Pitää vielä muistuttaa, että fossiilien hiiliatomit eivät eroa nyt ilmassa olevaista hiiliatomeista kemiallisesti eikä fysikaalisesti. Kaikki hiiliatomit ovat syntyneet (ja pysyneet samanlaisina) sen supernovan ytimessä ja pamauksessa, jonka romuista meidän aurinkokunta on kasaantunut ehkä 10 miljardi vuotta sitten. Pieniä muutoksia on, koska kosminen säteily synnyttää typestä hiili C14 radioaktiivista isotooppia. Luontokin osallistuu ja suosii C12 isotooppia toisen pysyvän C13 isotoopin sijasta. Fossiilisen hiilen poltto lisännee siten hitusen C12 isotopin osuutta ilmakehässä. Tämä on kuitenkin merkityksetöntä, koska C12 isotooppia on 99%. Fossiilien poltosta syntyvä hiilidioksidi on tavallista hiilidioksidia eikä ole myrkyllistä, jolla nykyään media pelottelee.
Mitä poltto vaikuttaisi kasvihuoneilmöön
Jos 400 ppm ilmakehässä tietyntaajuinen lämpösäteily pysähtyy hiilidioksidi molekyyliin 99,5% todennäköisyydelle 10 metrin matkalla, niin 800 ppm ilmakehässä matka lyhenee 5 metriin Beerin ja Lambertin lain mukaan. Viisi metriä on maapallon mittasuhteissa mitätön matka, joten kaksinkertaistumisella on myös mitätön vaikutus kasvihuoneilmiöön.
Vastaa Viestiin