Tieteen ja politiikan tulee kulkea käsi kädessä – tiede edellä. Kuvassa Albert Einstein kättelee poliitikkoa.

Ilmastofoorumi ry. pyytää apuanne:
Allekirjoita ja jaa tämä kansalaisaloite https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7719

Tarvitsemme 50 000 nimeä herättääksemme eduskunnassa keskustelun siitä, miksi Ilmastolakiimme on päätynyt luonnontieteen vastainen ”ilmastonmuutos” -määritelmä, miksi laki rajaa aiheen käsittelyä vain yhteen osatekijään (ihminen), ja miksi laki yleensäkään ottaa kantaa tieteeseen. Ilmastofoorumi toivoo, että keskustelun lopputuloksena Ilmastolain §5 korjataan luonnontieteen mukaiseksi ja asioista aletaan puhua politiikassa laajemmin, myös luonto huomioiden.

Aloitteen alullepanija on jäsenemme P. Vainikka. Hän toi aloitteen esityksenä Ilmastofoorumi ry.:n hallitukselle, jossa muotoilimme yhdessä aloitteen tekstin lopulliseen muotoonsa. Hallitus kutsui aloitteeseen mukaan tieteen edustajia, sillä aloitteella on vaikutuksensa erityisesti luonnontieteen asemalle politiikassa. Kahdeksalla allekirjoituksella saatiin aloite vireille, mukaan lähtivät emeritusprofessorit A. Järvinen, J. Kauppinen ja K. Mielikäinen, tutkija M. Timonen, opettaja S. Ruoho, kansalaisvaikuttaja O. Tiihonen sekä yrittäjä J. Virmalainen. Kiitämme kaikkia, ja toivomme että sinäkin lähdet mukaan.

Allekirjoituksesi voit antaa pankkitunnistuksella, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7719 -palvelussa. Klikkaa sivulla ”Kannata aloitetta” -nappulaa, jonka jälkeen palvelu opastaa sinut eteenpäin. Kannatuksia kerätään 6.6.2021 saakka.

Tiedon aloitteesta voit jakaa ystävillesi / ryhmillesi Kansalaisaloitteen suoralla linkillä, tai jakamalla tämän artikkelin some-nappuloidemme avulla.

Kiittäen,

Ilmastofoorumi ry:n hallitus

Facebook-kommentit

kommentti(a)

Share This