Meteoriittimatkat on kutsunyt Ilmastofoorumi ry:n yhteistyöhön #ilmastosi2020 -tapahtumaan. Yhteistyössa valitsimme ja kutsuimme paikalle tapahtuman puhujakaartin, joka edustaisi mahdollisimman hyvin merkittävimpien ilmastonmuutoksen osatekijöiden asiantuntijuutta. Saimmekin tapahtumaan oikein mukavan kattauksen:

  • Antero Järvinen, Kilpisjärven biologisen aseman johtaja 1978-2019, siirtynyt eläkkeelle professorinvirasta 1.1.2020. Hän tulee kertomaan pohjoisen luonnon pitkäaikaisvaihteluista 10 000 vuoden aikaskaalassa
  • Jyrki Kauppinen, professori, Turun Yliopisto. Hän tulee kertomaan ihmisen roolista lämpötilan muutoksissa, joka on hänen mukaansa vähäinen.
  • Kari Mielikäinen, emeritusprofessori, tausta Metla/Luke metsäntutkimuksessa. Hän on osallistunut mm. IPCC-raportin esilukuun, ja tulee kertomaan siihenkin liittyvistä ongelmista.
  • Sakari Peltola, karjankasvattaja, tubettaja, jolla on hyvä ote sekä tieteeseen että puhumiseen
  • Simo Ruoho, opettaja ja ilmastomalli Gindeksin isä, taitava kansankielistämään ilmastotieteen tuloksia
  • Mauri Timonen, lustotukija (Metla/Luke). hän on koonnut Lapin metsärajamännystä yli 7600 vuotisen puunrengaskalenterin, joka kertoo historiallisista kesälämpötiloista. Lämpötila onkin käytännössä ainoa pullonkaula Lapin metsänkasvussa, joka tekee tästä lustosarjasta poikkeuksellisen hyvän indikaattorin historiallisista lämpötiloista pohjoisessa.
  • Boris Winterhalter, kunnioitettavasti 85 vuoden iän saavuttanut merigeologian pioneeri, joka käytännössä perusti koko tutkimuslaitoksen Helsingin Ylipoistolle. Tulee olemaan hyvin mielenkiintoista kuulla, mitä hän kertoo meristä ja ilmastosta
  • Yllätysvieras, joka ei ole vielä varmistanut saapumistaan, tieto tästä ilmoitetaan tapahtumasivulle https://ilmastosi.fi

Yhteistyöstä kiitoksena, olemme saaneet kasan pääsylippuja jotka tullaan jollain tavalla jakamaan ilmastofoorumi ry:n jäsenille helmikuun aikana. Jos siinä vaiheessa kuulut jäsenistöömme, seuraa tiedotteitamme tähän liittyen. Jos et ole vielä jäsen, voit helposti liittyä jäseneksi täältä. Kiitämme järjestäjä Meteoriittimatkat / Pekka Kangasta erinomaisesti toimineesta yhteistyöstä, reiluudesta, ja varsinkin siitä, että joku viimein järjestää suuremman tapahtuman, jossa ilmastonmuutoksesta puhutaan laajemmin ja tieteellisemmin, sen eri osatekijät huomioiden.

Pasi Matilainen
Puheenjohtaja
Ilmastofoorumi ry

Facebook-kommentit

kommentti(a)

Share This