TO: Jenni Virtanen, Helsingin Sanomat
CC: Kaius Niemi, Helsingin Sanomat

Hei,
Viitaten juttuusi ”Greenpeace tilasi valeyhtiöiden turvin ilmastonmuutosta ylistävän raportin huippuyliopistojen professoreilta” (HS 9.12.2015, linkki), pyytäisin oikaisemaan seuraavat olennaiset asiavirheet:

”Molemmat professorit suostuivat pyyntöön ja lupasivat, ettei tutkimuksen rahoittaja tulisi ilmi.”

Rahoituksen pimittäminen oli Greenpeacen valeyhtiön edustajan nimenomainen pyyntö, ei professoreiden oma-aloitteinen lupaus.

”Happer pyysi, että palkkio maksetaan CO2 Coalition –yhdistykselle, jonka tarkoituksena on ”kertoa fossiilisten polttoaineiden hyödyistä.””

Happer pyysi, että jos asiakas aikoo maksaa palkkion, se tulisi ohjata kyseiselle yhdistykselle, koska hän ei tuo esiin ilmastotutkimuksen virheitä rahasta vaan rakkaudesta tieteeseen. Happer ei siis pyytänyt palkkiota.

””Tutkimuksemme paljastaa, että kunnianarvoisten yliopistojen professorit on mahdollista ostaa fossiilisia polttoaineita tuottavien yritysten käyttöön, eikä rahoitus tule näkyviin”, sanoi Britannian Greenpeacen johtaja John Sauven The Guardianille.”

Todellisuudessa tapaus paljasti, että Greenpeace on epätoivoinen yrittäessään mustamaalata kunniallisia ja rehellisiä tiedemiehiä. Sattumoisin professori Happerin oli määrä todistaa tutkimuksistaan Yhdysvaltain kongressille, joten Greenpeacen perustajajäsen, siitä sittemmin eronnut ympäristötieteen tohtori Patrick Moore on tehnyt FBI:lle tutkintapyynnön Greenpeacesta muun muassa kongressille todistajan pelottelusta, joka on Yhdysvalloissa liittovaltion tasoinen rikos.

Lisätietoja asiasta löytyy tästä Patrick Mooren kirjoituksesta, johon hän on sisällyttänyt ystävänsä professori Will Happerin kirjeenvaihtoa Greenpeacen valeyhtiön edustajan kanssa.

Ystävällisin terveisin,

Pasi Matilainen
Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry

Facebook-kommentit

kommentti(a)

Share This