Vuosi 2014 on ilmastolain vuosi. Vahvaa ilmastolakia vaativat ainakin Polttava kysymys -kampanja ja Ilmastovanhemmat ry. Ympäristöministeriön sivuilta voi seurata hankkeen etenemistä. Näillä näkymin hallitus tulee esittämään ilmastolakia eduskunnalle kesällä 2014.

Ilmastolain vaatijat unohtavat vastata muutamaan keskeiseen kysymykseen ilmastolain vaikutuksista: kuinka paljon Suomen ilmastolaki vähentäisi lämpenemistä, kenen muiden voi odottaa seuraavan Suomen esimerkkiä ja kuinka paljon ilmastolaki tulee maksamaan. Ilmastofoorumi on koonnut vastaukset näihin kysymyksiin omalle sivulleen: Vahva ilmastolaki – Usein kysyttyjä kysymyksiä FAQ. Vastaukset perustuvat Polttava kysymys -kampanjan lukuihin. Teksti on hiukan pitkä, mutta se on helppo lyhentää: ”viimeinen sammuttaa valot”.

Toivomme samoja kysymyksiä esitettävän myös muille asiantuntijoille, joten Ilmastofoorumin vastauksiin ei tarvitse tyytyä. Vastauksia olisi kuitenkin hyvä saada, mutta se on osoittautunut käytännössä hankalaksi, kun näihin kysymyksiin yleensä vastataan vähintäänkin erikoisilla vastakysymyksillä ja jätetään suora vastaus roikkumaan ilmaan.

Ilmastofoorumi ry toivottaa suomalaisille Hyvää Joulua 2013! Jos vahva ilmastolaki hyväksytään tavoitellussa muodossa ensi vuonna ja se astuu voimaan 2015, niin tämä tulee olemaan viimeisiä jouluja, joista saamme nauttia. Näillä puheilla toivotamme myös Hyvää Uutta Vuotta 2014, jolloin toivottavasti ilmastolakia ei hyväksytä!

Facebook-kommentit

kommentti(a)

Share This