Ilmastovanhemmat ry:n puheenjohtaja kysyi (HS 1.10.) mitä vastaamme lapsillemme heidän kysyessään mitä teimme ilmastokatastrofin ehkäisemiseksi. Minä puolestani kysyn, että mitä vastaamme lapsillemme heidän kysyessään miksi asetimme heidät velkaorjuuteen, asutimme heidät homepullotaloihin ja romahdutimme heidän elintasonsa vääräksi osoittautuneen ilmastouhan vuoksi?

Jos puheenjohtaja Selvenius-Hurme olisi lukenut viittaamansa IPCC:n raportin, hän tietäisi, että IPCC ei ole todennut sään ääri-ilmiöiden lisääntyneen, ei ole löytänyt yhteyttä ihmisen toiminnan ja sään ääri-ilmiöiden välillä eikä pysty ennustamaan sään ääri-ilmiöiden lisääntymistä.

Niin ikään hän tietäisi, että vaikka IPCC tuoreimmassa raportissa lisäsi varmuuttaan ihmisen syyllisyydestä ilmastonmuutokseen, se itse asiassa leikkasi lähes puoleen arviotaan ihmiskunnan vaikutuksesta ilmastonlämpenemiseen vuoden 1951 jälkeen verrattuna edelliseen raporttiinsa.

Ilmaston luonnollista vaihtelua selvittävän kansainvälisen tutkijaryhmän NIPCC:n tuore raportti (joka löytyy suomennettuna Ilmastofoorumin sivuilta) ei pidä pienen jääkauden jälkeistä ilmastonlämpenemistä hälyyttävänä eikä ihmiskunnan vaikutusta kovin suurena.

Jos yli 50 tiedemiehestä koostuva NIPCC on enemmän oikeassa kuin IPCC, niin kaikki ilmastopolitiikkaan hassitut miljardit ovat varsinkin näin talouskriisin keskellä pois todellisesta tarpeesta ja teollisuus on turhaan ajettu maanpakoon. Toisin sanoen, lastemme oikeus ravintoon, koulutukseen, terveydenhuoltoon ja työpaikkoihin on vaakalaudalla, mahdollisesti aivan suotta.

Voimmeko käsi sydämellä vastata lapsillemme, että selvitimme varmasti kaikki mahdolliset vaihtoehdot ennen kuin teimme kalliita ja peruuttamattomia päätöksiä heidän nimissään?

Pasi Matilainen
Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry

Facebook-kommentit

kommentti(a)

Share This