Satakunnan Kansan päätoimittaja Tapio Vallin osoittaa merkittävää siviilirohkeutta 16.8.2008 kirjoituksellaan ”Vihreä jääkausi uhkaa.”

Ainoana kritiikkinä Vallinin kirjoitukseen toteaisin, että jos Al Goren ja kumppaneiden toiveet yli 90% vähennyksistä fossiilisten polttoaineiden käytössä vuoteen 2050 mennessä toteutuvat ja jokaisen ihmisen fossiilisten polttoaineiden kiintiö on kahvikupillinen fossiilisia päivässä, niin ei ole mitään tarvetta ruokkia 6,7 miljardia ihmistä kasviksilla.

Syy siihen, miksi nykyisin voimme tuottaa ravintoa tuolle ihmismäärälle, on se että nykyaikainen maatalous käyttää erittäin paljon energiaa hyväkseen, muodossa jos toisessakin. Poislukien aivan valtavat kehitysaskeleet muissa energianlähteissä, fossiilisten rajoittaminen tuossa määrin johtaisi väistämättä ihmiskunnan supistumiseen useilla miljardeilla hengillä verrattain lyhyessä ajassa. Toisaalta, sehän se onkin monien aktivistien hiljainen tavoite ja yllättävän monien ääneenlausuttu tavoite: ihmisväestön rajoittaminen alle miljardiin.

Facebook-kommentit

kommentti(a)

Share This