Helsingin sanomat uutisoi, että Biopolttoaineet menettävät poliittista tukeaan Euroopassa. Lainauksia:

Voimistunut biopolttoaineiden vastustus alkaa nyt murentaa biopolttoaineiden käyttöä edistävien poliittisten päätösten perustaa Euroopassa.

Biopolttoaineet ovat joutuneet ankaran arvostelun kohteeksi viime aikoina useista eri syistä. Niitä valmistetaan pääosin ihmiskunnan ruokahuollon kannalta tärkeistä raaka-aineista kuten maissista ja kasviöljyistä.

Niinpä biopolttoaineiden tuotannon kasvun katsotaan vaikuttaneen siihen, että ruoan hinta on kallistunut voimakkaasti.

Arvostelijoiden mukaan biopolttoaineiden valmistuksen lisääminen kiihdyttää sademetsien hakkuita.

Samoin selvitysten ja tutkimusten mukaan on kyseenalaista, vähentääkö biopolttoaineiden käyttö liikenteen aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä, kun tarkastellaan biopolttoaineiden tuotantoketjua kokonaisuutena.

Näinhän skeptikot/kriitikot sanoivat jo ennen biopolttoainelainsäädäntöä. Miksi on väkisin hutkittava, kun etukäteen tiedetään, että pieleen menee? Valitettavasti nytkin puhutaan vain villityksen hidastamisesta. EU:n tavoite ei enää tule olemaan 5,75% osuus vuoteen 2010 mennessä vaan 4% osuus vuoteen 2015 mennessä.

Tässä vielä HS:n artikkelista syy, josta jokaisen pitäisi ymmärtää, että biopolttoaineet eivät ole kannattavia:

Kysymys biopolttoaineita ohjaavasta lainsäädännöstä on tärkeä biopolttoaineita valmistaville yrityksille.

Biopolttoaineet ovat kilpailukykyisiä raakaöljystä valmistettuihin polttoaineisiin verrattuna vain, jos niiden asemaa tuetaan markkinoilla joko rahallisesti tai lainsäädännön keinoin.

Facebook-kommentit

kommentti(a)

Share This