Steele: CO2-lisäys korallien etu

Jim Steele on eräs minun mielikirjoittajistani WUWT-sivustolla. Tällä erää hänen koralleja ja valtamerien pH:ta käsitellyt artikkelinsa sattui silmiini Judith Curryn blogista . Tämähän on oikeastaan vielä parempi alusta vieraskirjoittajille, koska […]

Tämä on katkelma toisella sivustolla olevasta kirjoituksesta. Siirry alkuperäiseen kirjoitukseen tästä »

Jim Steele ja korallien haalistuminen

Jim Steele, jota pidän hyvin luotettavana luonnon tuntijana, on kirjoittanut artikkelin , jonka Judith Curry on julkaissut blogissaan. Sama artikkeli julkaistiin vähän aiemmin WUWT-blogissa. Oma korallitietämykseni perustuu lähinnä siihen, että […]

Tämä on katkelma toisella sivustolla olevasta kirjoituksesta. Siirry alkuperäiseen kirjoitukseen tästä »

Korallit säätävät pH:nsa itse

Vähäinen meriveden emäksisyyden alenema tai lievä neutraloituminen, pelottelukielellä ”merien happamoituminen”, ei näyttäisi vaikuttavan korallien kalkkikemiaan juurikaan uuden tutkimuksen mukaan .  Wei-Jun Cain ja kumppaneiden tutkimuksessa mitattiin mikroelektrodeilla korallieliön sisältä samalla […]

Tämä on katkelma toisella sivustolla olevasta kirjoituksesta. Siirry alkuperäiseen kirjoitukseen tästä »

Ennustekyvyttömyys tunnustettu koralliriutoissakin

”Nykyiset menetelmät eivät voi ennustaa vahinkoa koralliriutoille”. Näin otsikoitiin uutta tutkimusehdotusta koskeva uutinen . Varsinaisessa alkuperäisartikkelin tiivistelmässä valtamerien ”happamoitumisen” ja lämpenemisen mahdolliset vahingot mainitaan, mutta samalla todetaan, että toistaiseksi on […]

Tämä on katkelma toisella sivustolla olevasta kirjoituksesta. Siirry alkuperäiseen kirjoitukseen tästä »

Kahtalaista tietoa koralleista

Uudehko tutkimus kertoo (LinkkiPDF), että kuvan 1 koralli pystyy säätelemään kalkkeutumis-pH:nsa, eikä meriveden vähäinen neutraloituminen ole sille uhkana. WUWT-sivustolla nyt uutisoitu tästä tutkimuksesta ja sieltähän minäkin sen löysin. Porites […]

Tämä on katkelma toisella sivustolla olevasta kirjoituksesta. Siirry alkuperäiseen kirjoitukseen tästä »